Navigation
12
Ιούν
location
Αθήνα
27oC
Βροχή
13 Ιούν 2016

Γ. Αποστολόπουλος: «Πρέπει να φροντίζουμε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες»

Αποστολόπουλος Επιχειρήσεις

Ένας κορυφαίος Όμιλος με βασική αρχή «τον σεβασμό στον άνθρωπο», που αναπτύσσει τη δραστηριότητά του σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο, κοινωνικά, χώρο όπως είναι αυτός της Υγείας, δεν θα μπορούσε να μην υλοποιεί ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς.

Ο λόγος για τον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών, που μόλις πριν από μερικές ημέρες υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά τους Φούρνους Ικαρίας στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», το οποίο εφαρμόζει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια σε δυσπρόσιτες και παραμεθόριες περιοχές.

Σκοπός του προγράμματος ένας και μοναδικός, να στηρίξει τους κατοίκους του νησιού στον δύσκολο καθημερινό τους αγώνα να κρατήσουν ζωντανό τον ακριτικό τους δήμο.

Από μία τέτοια χαρά σαφώς και δεν θα μπορούσε να λείπει η διοίκηση του Ομίλου, που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά ότι οι όμιλοι πέρα από νούμερα είναι άνθρωποι και πρέπει να απευθύνονται σε ανθρώπους, ιδίως σε αυτούς τους οποίους οι συνθήκες δεν έχουν ευνοήσει. «Πιστεύω», το οποίο αναμφίβολα υιοθετεί και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου,με πρώτο και καλύτερο τον έγκριτο ακαδημαϊκό και διευθυντή του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος προέτρεψε τη διοίκηση να επεκτείνει το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» και στους Φούρνους Ικαρίας.

Η επίσημη ένταξη του νησιού στις αγκάλες του Ομίλου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του νησιού, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ Γιώργος Αποστολόπουλος, ανακηρύχθηκε, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επίτιμος Δημότης των Φούρνων Ικαρίας, ενώ τιμήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος.

Με το «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας», ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων των Φούρνων Ικαρίας, προσφέροντας τις κορυφαίες υπηρεσίες του. Μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία, ο Όμιλος θα στηρίζει τις οικογένειες που επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στο ακριτικό νησί. Συγκεκριμένα, με σκοπό να διευκολύνει τα ζευγάρια του ακριτικού νησιού, που θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους, ο Όμιλος θα προσφέρει δωρεάν παροχή τοκετού στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική «ΓΑΙΑ» στην Αθήνα και στο Μαιευτήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σε όλες τις επιτόκους του νησιού. Ο Όμιλος θα στέκεται δίπλα τους και στη συνέχεια, καθώς θα προσφέρει την πλήρη και δωρεάν νοσηλεία όλων των παιδιών και εφήβων του νησιού μέχρι 14 ετών, που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής φροντίδας, στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ Γιώργος Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Σήμερα ήταν μία συγκλονιστική ημέρα, γιατί οι κάτοικοι του νησιού κατάλαβαν το μέγεθος της αγάπης μας προς αυτούς. Πρέπει να φροντίσουμε τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες. Τα παιδιά αυτά από σήμερα είναι ιατρικά υιοθετημένα – είναι δικά μου παιδιά και είναι 121. Όλες οι υποψήφιες μητέρες θα ξέρουν, πλέον, ότι για να γεννήσουν, όλα θα είναι δωρεάν και ότι για 14 χρόνια θα είμαστε δίπλα στο παιδί τους εντελώς δωρεάν».

Απευθυνόμενος στον Δρ Αποστολόπουλο, ο δήμαρχος των Φούρνων Κορσέων, Γιάννης Μαρούσης, τόνισε: «Όντας κάτοικοι ακριτικού νησιού, πλέον νιώθουμε ασφαλείς υπό την προστασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, που άγγιξε και κάλυψε ανάγκες, εκεί που η Πολιτεία “σφύριζε” αδιάφορα. Η έγκυρη και έγκαιρη παρέμβαση των ιατρών της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Ομίλου έσωσε τις ζωές δύο συνανθρώπων μας, που έχρηζαν άμεσης νοσηλείας. Ευχόμαστε τη συνέχιση της ουσιαστικής και έμπρακτης ένδειξης αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και σας ευχαριστούμε για τη συμβολή, το φιλότιμο, την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Σας ευχαριστούμε που γίνατε δικοί μας Άνθρωποι».

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο 11/06

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ