Navigation
7
Μαΐ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
20 Δεκ 2018

Φτώχεια, μίσος, διχασμός, φόβος και βόμβες!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Πολλές φορές μιλάμε για την υπερφορολόγηση, τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τις άλλες παθογένειες που δεν αφήνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον να αναπτυχθεί. Πιθανότατα με τέτοιου είδους προσεγγίσεις να χάνουμε από το… μόνιτορ κάποια άλλα, πιο απλά αλλά συνάμα και πιο σοβαρά ζητήματα, τα οποία παίζουν βαρύνοντα ρόλο στη διαμόρφωση ενός θετικού περιβάλλοντος σε μια χώρα. Μας διαφεύγει η παράμετρος που αφορά στην κατάσταση όπου βρίσκεται η ελληνική κοινωνία. Όπως μας διαφεύγει επίσης και η πρακτική των σημερινών κυβερνώντων για να κάνουν τα πράγματα στην κοινωνία ακόμη χειρότερα…

Με το μάτι ενός υποψήφιου επενδυτή μπορεί να φαίνεται ως… θετικό το γεγονός ότι σήμερα στην Ελλάδα το 62,05% των μισθωτών απασχολείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Αν κάποιοι νομίζουν ότι οι επιχειρήσεις… τρίβουν τα χέρια τους με αυτήν την κατάσταση, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένοι. Οι επιχειρήσεις θέλουν απλά πράγματα για να λειτουργήσουν. Το πρώτο και αυτονόητο είναι ότι σε μια οικονομία που αναπτύσσεται, οι επιχειρηματίες θα ήθελαν να έχουν όλοι οι πολίτες υψηλότερους μισθούς για να μπορούν να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Τόσο απλά. Αυτήν την παράμετρο που θεωρείται αυτονόητη σε κάθε σοβαρή χώρα, εμείς την αγνοούμε.

Η φτώχεια είναι ένας από τους παράγοντες που δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα, όσο και αν πιστεύουν κάποιοι αφελείς ιδεοληπτικοί το αντίθετο. Επιπλέον, όποιος διαθέτει μυαλό με οριακό ΙQ μπορεί να αντιληφθεί ότι σε μια χώρα όπου υπάρχει φτωχοποίηση, σε ανάλογο καμβά θα κινείται και το επιχειρείν και κυρίως οι μικρομεσαίοι και οι μεσαίοι. Μια ματιά γύρω μας είναι αρκετή για να (απο)δείξει τα καμώματα των σημερινών κυβερνώντων, ακυρώνοντας εν τοις πράγμασι και τις ανοησίες που εκστομίζουν ή διαπράττουν…

Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι απλά μια ραγδαία φτωχοποιημένη χώρα. Η μεγάλη πίεση στα πρώτα χρόνια εφαρμογής των ακραίων περιοριστικών μέτρων μετετράπη σε εφιάλτη από το 2015 και μετά. Και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει λόγος. Ή, για την ακρίβεια, επειδή ο πραγματικός λόγος ήταν το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως αποτέλεσμα της ανόητης “περήφανης διαπραγμάτευσης”. Με δική τους υπαιτιότητα και αποκλειστική ευθύνη μπήκαμε σε μια περιπέτεια που ήταν αχρείαστη και σε κάθε περίπτωση έγινε με τρόπο εγκληματικό.

Τώρα φαίνεται ότι μετά τη φτωχοποίηση έχουμε περάσει σε ένα πιο… άγριο στάδιο. Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει, υποθάλψει ή τροφοδοτήσει το μίσος απέναντι σε ο,τιδήποτε το φυσιολογικό. Απέναντι στους νοικοκυραίους, απέναντι στη γνώση, απέναντι στο αυτονόητο, απέναντι στις επιχειρήσεις, απέναντι στους συνετούς, απέναντι σε όσους έχουν το… θράσος να δηλώνουν πατριώτες (δεν αναφερόμαστε σε άρρωστους εθνικιστές και φασίστες).

Βλέποντας ένας φυσιολογικός άνθρωπος τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση, μάλλον φοβάται. Το ίδιο και ένας υποψήφιος επενδυτής. Σε μια χώρα όπου κάθε μέρα φτωχοποιούνται ολοένα και περισσότεροι και ταυτόχρονα η έννομη τάξη και η ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται στο στόχαστρο θρασύτατων κακοποιών, τα πράγματα δεν μπορούν να είναι αισιόδοξα. Ιδίως, εάν κάποιος πιστεύει ότι με νόμους εκτρώματα μπορεί να συλληφθεί και σε σχετικά σύντομο χρόνο να αποφυλακιστεί, δεν θα διστάσει ακόμη και να αφαιρέσει ζωή για… ψύλλου πήδημα. Αυτό το στοιχείο δεν πλήττει μόνο το επιχειρείν, αλλά την ίδια την πεμπτουσία της δημοκρατίας που είναι η ελευθερία και η ασφάλεια του ατόμου.

Σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση της τροφοδοτεί το μίσος και τον διχασμό αναμφίβολα κυριαρχεί και ο φόβος. Ιδίως, όταν φιλήσυχοι πολίτες και μάλιστα χωρίς κουκούλες διαμαρτύρονται π.χ. για τη “Συμφωνία των Πρεσπών” και αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις με δακρυγόνα, κλούβες των ΜΑΤ και οποιοδήποτε άλλο… πρόσφορο μέσο διαθέτει μια… αριστερή και… φιλολαϊκή κυβέρνηση για να επιβάλλει την ανοησία της. Όταν σκάνε βόμβες σε επιχειρήσεις (και δεν εννοούμε μόνο τον ΣΚΑΪ), όταν ανενόχλητοι “ακτιβιστές” προκαλούν φθορές σε πρεσβείες ξένων χωρών ή μπουκάρουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Πεντάγωνο, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Η σημερινή κυβέρνηση και κυρίως ο επικεφαλής της, πιστεύουν ότι ο κόσμος καταπίνει τα… παχιά λόγια τους και “χωνεύει” τις ανοησίες τους. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι μετά την πλήρη ισοπέδωση και φτωχοποίηση του με επιδόματα ντροπής, η χώρα έχει πάρει στραβό δρόμο. Ο φόβος που έχει η κοινωνία είναι κάτι που ίσως το επιδιώκουν διακαώς για πολλούς λόγους οι σημερινοί κυβερνώντες. Άλλωστε όποιος είναι μυημένος στον κομμουνισμό, κάτι ξέρει για τη θεωρία και τις μεθόδους του.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι μια χώρα φτωχών, μια χώρα που δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, μια χώρα όπου πρέπει να υπάρχει ο φόβος των μαζών και μια χώρα όπου με την καλλιέργεια του διχασμού και του μίσους να παραμείνει ουραγός των εξελίξεων και ταυτόχρονα απόμακρη από τον φυσιολογικό κόσμο της φιλελεύθερης οικονομίας. και επιπλέον μια χώρα ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης προς μελλοντική αξιοποίηση και αλίευση ψήφων. Οι βόμβες που σκάνε δεξιά και αριστερά, έχουν… προέλευση και φέρουν την υπογραφή… γνωστών αγνώστων και… αγνώστων γνωστών. Κατευθύνονται από αυτούς που… διδάσκουν το μίσος και καλλιεργούν τον διχασμό, ενώ λειτουργούν ως επιταχυντές του φόβου σε μια φτωχοποιημένη κοινωνία. Αν προσθέσουμε και την παράμετρο των λαθρομεταναστών, τότε τα πράγματα προσλαμβάνουν ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις.

Κάποιοι εκθειάζουν τη Βενεζουέλα του Μαντούρο. Την πρώτη χώρα σε αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως και τεράστια δύναμη στο φυσικό αέριο. Μια χώρα όπου οι πολίτες είναι φτωχοποιημένοι, πουλάνε τα… μαλλιά τους και ζουν υπό κατοχή και υπό τον φόβο των ερυθρών φασιστών. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι εδώ στην Ελλάδα να ακολουθήσουν το ίδιο… μοντέλο, απλά να ξέρουν ότι θα παραδοθούν στη χλεύη και την αποδοκιμασία ενός φτωχοποιημένου και φοβισμένου λαού που δεν έζησε τον κομμουνισμό και δεν θέλει να νιώσει στο πετσί του ούτε στο ελάχιστο, τις αρρωστημένες φαντασιώσεις ανθρώπων που παρουσιάζουν ενδείξεις σοβαρών ψυχικών διαταραχών…

 

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ  • pict
  • pict

pict

pict