Navigation
22
Ιούν
location
Αθήνα
33oC
Αίθριος - καθαρός
18 Σεπ 2018

Φρενοκομείο η… ΣΥΡΙΖΑΝΕΛλάς!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Από τον Ιανουάριο του 2015 όταν η χώρα μπήκε στον αστερισμό του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού, δεν υπάρχει μέρα που να μη ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μιλάμε για μια διαρκή… αντι-κανονικότητα που έχει τη σφραγίδα των σημερινών κυβερνητικών τύπων. Με κόστος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω του εγκλήματος του α΄ εξαμήνου του 2015, με καταστροφή στις τράπεζες, με capital controls, με στενωπό έως το 2060. Αυτά είναι τα… καμώματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε οικονομικό επίπεδο.

Η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη όσο και πολυεπίπεδη αντι-θεσμικότητα μέσα από μία αντι-κανονικότητα που έχει ως καταλυτικά στοιχεία συμπεριφορικές εκδηλώσεις απύθμενου θράσους πασπαλισμένες με άφθονο ψέμα και περισσή υποκρισία. Αν έστω και μία ημέρα κυλήσει με όρους κανονικότητας, αυτό μας κάνει να… τσιμπιόμαστε. Βεβαίως, τα στελέχη των συγκυβερνώνων κομμάτων δεν μας αφήνουν να πλήξουμε. Προφανώς έχουν εδραιωμένη την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα… ενδημεί ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που τρώει άφθονο κουτόχορτο. Δεν ξέρουμε εάν έχουν υποτιμήσει τόσο πολύ την οργή του λαού. Δεν ξέρουμε εάν έχουν εκτιμήσει τις… οδυνηρές εκπλήξεις που έρχονται. Δεν ξέρουμε εάν συναισθάνονται τις διχαστικές πρακτικές που εφαρμόζουν σε μια χώρα, η οποία πρέπει να βρει τον δρόμο της με κανονικούς πολιτικούς και όχι γραφικούς έως και παλαβούς! Το κοντινό μέλλον θα τα… αποκαλύψει όλα!

Η Ελλάδα θυμίζει μια αξιολύπητη χώρα. Η εικόνα του ενοίκου του Μαξίμου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν όχι απλά αποκαρδιωτική. Ήταν ντροπιαστική. Έβγαλε από τα… ρούχα τους τους ελάχιστους ευρωβουλευτές που μας του έκαναν την… τιμή να τον ακούσουν! Και δεν έφτανε το θράσος και το έλλειμμα αυτοκριτικής για όσα προκάλεσε με τα καμώματα τους στους ευρωπαίους πολίτες, αλλά ζητούσε και τα ρέστα! Ούτε ίχνος ειλικρινούς μετάνοιας. Ακόμη και η αναγνώριση του λάθους του με τρόπο πολύ δειλό, συνοδεύτηκε από την ατάκα ότι “εμείς αλλάξαμε, ενώ κάποιοι άλλοι μένουν αμετανόητοι”. Απευθυνόταν σε αυτούς που του έλεγαν ότι ακολουθεί εγκληματική πολιτική και αυτός πίστευε ότι θα άλλαζε την Ευρώπη. Κατηγόρησε αυτούς που παρέμειναν στις θέσεις τους, ενώ αυτός μετακινήθηκε, αφού όμως ολοκλήρωσε ένα έγκλημα κατά της χώρας, το οποίο θα μας συνοδεύει για δεκαετίες.

Αν λάβουμε υπόψιν και τη στάση του έτερου εταίρου της συγκυβέρνησης, τα tweets και την εν γένει συμπεριφορά του, φανταζόμαστε ότι μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε τους ξένους ότι είμαστε μια κανονική χώρα με κανονικούς πολιτικούς διαχειριστές. Η χώρα δεν έχασε απλά τριάμισι χρόνια. Έχει έρθει 50 χρόνια… μπροστά από πλευράς βάρους και κόστους από μια παρέα ανώριμων και ανεύθυνων πολιτικών που πίστεψαν ότι θα λειτουργήσουν αντισυμβατικά χωρίς να υπάρχουν οδυνηρές επιπτώσεις για έναν ολόκληρο λαό. Κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε… Κούγκι για να… απειλήσουν τους εταίρους μας. Τώρα είναι δεμένοι στις καρέκλες και απολαμβάνουν τα οφέλη της αστικής δημοκρατίας και της εξουσίας. Μαζί με αυτά όμως φαίνεται ότι έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι ζούμε στο… φρενοκομείο η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛλάς! Ευτυχώς που πλησιάζει το τέλος αυτής της κατάντιας και η χώρα θα μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο της έχοντας σαν πρώτο στοίχημα την αποκατάσταση της υπόληψης και της εικόνας της. Αρκετά. Ως εδώ ο εξευτελισμός…

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ