Navigation
18
Ιούν
location
Αθήνα
32oC
Βροχή
30 Νοέ 2015

Forthnet: Μείωση μεγεθών σταθερή η συνδρομητική βάση

Forthnet Επιχειρήσεις

Σταθερή συνδρομητική βάση αλλά μείωση μεγεθών παρουσίασε στο εννεάμηνο η Forthnet με τον  ενοποιημένο κύκλο εργασιών να ανέρχεται στα €267,5 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το εννεάμηνο του 2014, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα, της μείωσης της αγοραστικής δαπάνης και τον έλεγχο στη κίνηση κεφαλαίων. Τα προσαρμοσμένα ως προς το λογιστικό χειρισμό έσοδα, που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας ως ενδιάμεσου παρόχου, μειώθηκαν κατά 7,2%. Η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά €3,1 εκατ.

Ωστόσο παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, η συνδρομητική βάση παρέμεινε σταθερή, η εταιρεία διατήρησε συντηρητική εμπορική πολιτική, ενώ οι συνδυαστικές υπηρεσίες/3Play παρουσιάζουν ανθεκτικότητα.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πάνο Παπαδόπουλο:

«Παρά την περαιτέρω συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας και τη μείωση της αγοραστικής δαπάνης κατά το εννεάμηνο του 2015, που μας οδήγησε στη διατήρηση συντηρητικής εμπορικής πολιτικής, η συνολική συνδρομητική μας βάση παρέμεινε σταθερή. Όντας μία καινοτόμα εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στους τομείς της συνδρομητικής τηλεόρασης και των τηλεπικοινωνιών, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ανάπτυξη υπηρεσιών που μας διαφοροποιούν από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και μας εξασφαλίζουν ηγετική θέση στην οικιακή ψυχαγωγία και επικοινωνία».

Στο τέλος του εννεαμήνου του 2015, τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στα 356,2 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,1%, σε σχέση με το εννεάμηνο του 2014. Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε στο μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet, με την τάση αυτή να δρα υποστηρικτικά, τόσο στο μέσο έσοδο ανά συνδρομητή, όσο και στην ενίσχυση της πιστότητας των πελατών.

Κατά το εννεάμηνο του 2015 η Forthnet παρέμεινε ο κορυφαίος εναλλακτικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος, ενώ οι ενεργοί συνδρομητές LLU παρουσίασαν μια οριακή μείωση, προσεγγίζοντας τους 633,2 χιλιάδες.

Στο τέλος του εννεαμήνου του 2015, η συνδρομητική βάση παρουσίασε αύξηση 0,2% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στους 505,3 χιλιάδες συνδρομητές. Η εξάπλωση των υπηρεσιών 3play αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος άξονας ανάπτυξης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το εννεάμηνο του 2015, ανήλθε στα €267,5 εκ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το εννεάμηνο του 2014, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα, της μείωσης της αγοραστικής δαπάνης και τον έλεγχο στη κίνηση κεφαλαίων. Τα προσαρμοσμένα ως προς το λογιστικό χειρισμό έσοδα, που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας ως ενδιάμεσου παρόχου, μειώθηκαν κατά 7,2%. Η μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα κατά €3,1 εκατ.

 

Όσον αφορά στις εξελίξεις, η  Nova, η μεγαλύτερη συνδρομητική πλατφόρμα στην Ελλάδα, εμπλούτισε ακόμα περισσότερο το τηλεοπτικό της μπουκέτο με δύο νέα διεθνή κανάλια. Το FOX Sports HD, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των αθλητικών, και το ARTE HD, το κορυφαίο κανάλι του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η Forthnet υλοποιεί το έργο παροχής ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (wi-fi hotspots), σε όλα τα σημεία παρουσίας της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς, όταν ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο wi-fi hotspot στην Ελλάδα.
Η Forthnet, έγινε ο πρώτος πάροχος broadband υπηρεσιών στην χώρα μας, που «τρέχει» με κύκλωμα 100Gbps στον κορμό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας υψηλότερες ταχύτητες για τους συνδρομητές της, καλύπτοντας παράλληλα την αυξανόμενη ανάγκη για μεγαλύτερη χωρητικότητα στο διαδίκτυο.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Forthnet Innovation Day», έγινε η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος «COGNITUS», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας «Horizon 2020» της Ε.Ε., και εξετάζει τη δυνατότητα σύγκλισης τηλεοπτικών μεταδόσεων σε Ultra HD με περιεχόμενο παραγόμενο από χρήστες (User Generated Content). Στο συγκεκριμένο έργο, εκτός της Forthnet, συμμετέχουν το BBC (συντονιστής), το Queen Mary University of London, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, η PACE, η Vitec και το Universidade Nova de Lisboa.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict