Navigation
2
Μαρ
location
Αθήνα
13oC
Αίθριος - καθαρός
30 Ιούλ 2015

Φέσσας: Να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα

Φέσσας ΣΕΒ Οικονομία

«Αν κάτι μας διδάσκει η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε, είναι η αξία της εμπιστοσύνης εντός και εκτός συνόρων», υπογραμμίζει στο μήνυμα του προς τα μέλη του ΣΕΒ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας τονίζοντας πως πρέπει «να κρατήσουμε την Ελλάδα και την οικονομία της όρθια, μέσα στην Ευρώπη».

Ακολουθεί το μήνυμα του Προέδρου του ΣΕΒ

«Αγαπητά μέλη,

Η περίοδος που ζούμε είναι εξαιρετικά πυκνή με ιστορικούς όρους και θα προσδιορίσει τη φυσιογνωμία της χώρας μας τα επόμενα χρόνια. Βιώνουμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για τις οποίες ο ΣΕΒ έχει προειδοποιήσει πριν αρκετούς μήνες. Η παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από την διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας έδωσε τη θέση της σε μια περίοδο κρίσης, που κορυφώθηκε με την επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίου, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την ψήφιση μιας νέας συμφωνίας-γέφυρας με τους εταίρους μας ενόψει ενός νέου τριετούς προγράμματος χρηματοδότησης της οικονομίας και τέλος τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Σήμερα, η τραυματισμένη πραγματική οικονομία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας καλούνται για άλλη μια φορά να σηκώσουν στις πλάτες τους τη νέα εθνική προσπάθεια, που θα εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά, θα βάλει τις βάσεις για επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης μέσα από δομικές αλλαγές και θα κρατήσει με σιγουριά την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, που πάγωσε η οικονομία, όλοι μας στον ΣΕΒ κινητοποιηθήκαμε!
Χτίσθηκαν συμμαχίες με όλους τους παραγωγικούς φορείς και σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, ως συνθήκη σταθερότητας, οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης.
Κινητοποιήσαμε τα διεθνή μας δίκτυα και την BusinessEurope.
Καταγράψαμε με πληρότητα τα προβλήματα στις επιχειρήσεις-μέλη μας από την εφαρμογή των κεφαλαιακών ελέγχων και προτείναμε λύσεις για την εξυπηρέτηση των καθημερινών επιχειρηματικών συναλλαγών.
Με παρεμβάσεις μας στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επισημάναμε τους κινδύνους των κεφαλαιακών ελέγχων στην πραγματική οικονομία, επιζητώντας έμπρακτη στήριξη.
Το ίδιο μήνυμα μεταφέραμε ενωμένοι, οι κοινωνικοί φορείς, στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγουμε ένα νέο κύκλο ύφεσης και ανεργίας στη χώρα.
Επιδιώξαμε να συναντήσουμε τους νέους Υπουργούς, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για τα επείγοντα ζητήματα που απασχολούν τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα, δεν σταματήσαμε να προωθούμε λύσεις για τη νέα βιομηχανική πολιτική, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την τεχνολογική ανάπτυξη και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, συνεπείς στην αποστολή μας για στοχευμένη παραγωγή και παροχή γνώσης σε κρίσιμους τομείς δημόσιας πολιτικής.

Αυτό που μας δίδαξε η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε, είναι η αξία της εμπιστοσύνης εντός και εκτός των συνόρων. Ως κοινωνικοί εταίροι, στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας ώστε να κρατηθεί η Ελλάδα και η οικονομία της όρθια, μέσα στην Ευρώπη.

Η εμπειρία των τελευταίων 5 χρόνων δεν επιτρέπει πλέον λάθη από κανέναν. Στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας θα αποδείξουμε πόσο θέλουμε και μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη, να συνεργαστούμε κάτω από δύσκολους αλλά και φιλόδοξους εθνικούς στόχους που θα εδραιώσουν για πάντα τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Σε ό,τι μας αφορά, θα αγωνιστούμε ώστε, το παράδειγμα της ενότητας και της ομοψυχίας που έδειξε ο ιδιωτικός τομέας αυτές τις κρίσιμες ώρες, να βρει μιμητές σε όλη την κοινωνία.

Σας εύχομαι από καρδιάς να καταφέρετε να ξεκλέψετε λίγες μέρες ξεγνοιασιάς αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, για να επιστρέψετε ακόμη πιο δυνατοί και αποφασισμένοι για τις μάχες που μας περιμένουν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ