Navigation
21
Σεπ
location
Αθήνα
32oC
Αραιή συννεφιά
6 Απρ 2015

Έτσι θα πάμε μπροστά;

Παπαδάτος Απόψεις | Πρόσωπα

του Παύλου Παπαδάτου

Οι Ευρωπαίοι έχουν ένα εκατομμύριο λόγους, από γεωπολιτικούς, οικονομικούς αλλά καιιστορικούς, να μας θέλουν στους κόλπους της Ευρώπης. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαούθέλει με κάθε τρόπο την παραμονή μας στην Ευρώπη. Συνεπώς τα σχετικά περί ρήξεων, για καράβια έτοιμα να εξοκείλουν και για καταθέσεις που κινδυνεύουν, είναι σενάρια πολιτικών που βάζουν το δικό τους πολιτικό μέλλον πάνω από το εθνικό συμφέρον.

Η Ελλάδα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται εθνική ομοψυχία και όχι την υποκρισία όλων εκείνωνπου προσδοκούν την αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης, η οποία όμως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τους κάνει τη χάρη!

Η μαχητική διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να κάνει κακό στη χώρα και οι«κουτόφραγκοι» ξύπνησαν και δεν ακούν πλέον τις οικονομικές μας αερολογίες. Και όσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για στάση πληρωμών προς ΔΝΤ και ΕΕ σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται ότιαυτό ισοδυναμεί και με στάση πληρωμών μισθών, συντάξεων και ανεπανόρθωτη καταστροφήτης χώρας.

Η κυβέρνηση, όπως εξ άλλου και η προηγούμενη, δεν αντιλαμβάνεται ότι πραγματικήανθρωπιστική κρίση διέρχονται οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και οι χιλιάδες άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι συνταξιούχοιέχουν εξασφαλισμένο ένα μικρό εισόδημα που είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα τωνανέργων, εκ των οποίων οι 499.000 ζουν από τασυσσίτια της εκκλησίας! Για όλα αυτά ταεκατομμύρια των ανέργων κουβέντα δεν γίνεται, και αντί να βελτιώνουμε το επενδυτικό κλίμαμήπως και γίνουν κάποιες προσλήψεις,το κάνουμε ακόμη πιο εχθρικό.

Είναι λοιπόν τρομερά άδικο να καλείται κάποιος άνεργος να πληρώνει φόρο έως και 33% επίανείσπρακτων ενοικίωνγια να μπορεί το κράτος να διαθέτει το 75% του συνόλου τωνδαπανών του σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου!

Παράνοια αποτελούν οι εξεταστικές για τα μνημόνια –άντε να μάθουν οι βουλευτές τισημαίνει έλλειμμα- λες και τα μνημόνια οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά της χάλια και όχι η φαυλότητα των πολιτικώνπου έστρωσε τον δρόμο των μνημονίων και εν συνεχεία ηανεπάρκεια αυτών που ανέλαβαν την εκτέλεσή τους.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι καμία πολιτική παράταξη δεν μπορεί να βάλει τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά αν δεν στελεχωθεί με ικανούς τεχνοκράτες. Οι σημαντικές δημόσιεςθέσεις πρέπει να στελεχώνονται από τεχνοκράτες με δημιουργική φαντασία και όχι από άνεργους επαγγελματίες πολιτικούς γεμάτους δογματικές αντιλήψεις.

Σημείωση

Προτείνω όπως η πρόεδρος της βουλής καλέσει για να λογοδοτήσoυν -ενώπιόν της-  εδώ και τώρα στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, τον πρόεδρο του ΔΝΤ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, την τρόικα καιτην καγκελάριο της Γερμανίας,γιατί ως γνωστό αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές των μνημονίων!!! Καλά, με αυτά τα μυαλά θα πάει η χώρα μπροστά;

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ