Navigation
30
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
5 Νοέ 2015

Οι 21 επιχειρήσεις της επιχειρηματικής αποστολής στη Ζάμπια

Επιχειρήσεις 3 Επιχειρήσεις

Mε τη συμμετοχή 21 κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε πρόσφατα επιχειρηματική αποστολή στη Ζάμπια, με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για τα μέλη της.

Η αποστολή που διοργανώθηκε από το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο, πραγματοποιήθηκε στα μέσα Οκτώβρη 2015, και ήδη επί θύραις βρίσκονται οι πρώτες συμφωνίες, ενώ δόθηκαν υποσχέσεις για τη διενέργεια έργων και σε γειτονικές χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Στα πλαίσια της, υπό τη σκέπη του ΕλληνοΖαμπιανού Επιμελητηρίου αποστολής, υλοποιήθηκε στην Λουσάκα το πρώτο HellenicZambian Business Forum στις 20/10/2015, με τη συμμετοχή του Zambian Development Agency (το ZDA είναι η Υπηρεσία υποδοχής επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης της Ζάμπιας).
Επισημαίνεται ότι στο Forum οι ελληνικές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν για το φορολογικό και νομικό πλαίσιο που διέπει νέες επενδύσεις στη Ζάμπια, για τον σύστημα αδειοδότησης και λήψης άδειας παραμονής, καθώς και για τα κίνητρα που δίνονται σε επενδύσεις που ενδιαφέρουν τη χώρα.

Παράλληλα οι ελληνικές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν για τις οικονομικές ζώνες που έχουν δημιουργηθεί ήδη στη Ζάμπια με ιδιαίτερα ελκυστικά κίνητρα, όπως φορολογική απαλλαγή για την πρώτη 5ετία, ειδικό καθεστώς σε εισαγωγές παραγωγικού εξοπλισμού, fast track για την έκδοση αδειοδοτήσεων, κ.λ.π.
Οι επιχειρηματικές συμφωνίες που προχώρησαν ήδη αφορούν τον κλάδο της ενέργειας και ειδικότερα την παραγωγή ρεύματος και την ανάπτυξη δικτύων ηλεκτροδότησης σε αστικές και μη αστικές περιοχές. Χαρακτηριστικό της δυναμικής της εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι ο γαλλικός κολοσσός Vinci Energies, επέλεξε το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο ως μέσο για τη διείσδυση του στην αγορά της Ζάμπια.

Σημαντική επίσης είναι και η κυοφορούμενη συνεργασία της SK AEGIS με τοπική εταιρεία για διαχείριση και εκμετάλλευση απορριμμάτων. Ταυτόχρονα προχώρησαν σε επένδυση οι εταιρείες Eucalyptus Ltd και Easy 2 Find Ltd για συμβολαιακή καλλιέργεια ευκαλύπτου και μεταποιητική δραστηριότητα. Όπως διαπιστώθηκε οι τεχνικές εταιρείες που συμμετείχαν διείδαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου της Ζάμπια δεδομένης της συνεχούς ανάπτυξης της περιοχής.

Υπογραμμίζεται ότι η συμβουλευτική εταιρεία Value Right SA σύνηψε συνεργασία με τοπική εταιρεία συμβούλων με την επωνυμία Centurion, ενώ ανάλογη συνεργασία πραγματοποίησε και η εταιρεία πληροφορικής AifosTech με την αντίστοιχη τοπική Infosense Ltd.
Ακόμη το Cyprus European University και η εταιρεία Coaching Consulting, προχώρησαν σε συμφωνία με το UNZA (University of Zambia) με αντικείμενο την από κοινού προώθηση εκπαιδευτικών θεμάτων, επαγγελματικής κατάρτισης και μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην αποστολή προωθώντας ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στη Ζάμπια και γενικότερα στην Υποσαχάρια Αφρική.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1 ΛΕΛΕΔΑΚΗΣ ΟΕ Διαμόρφωση εσωτερικών επαγγελματικών χώρων
2 ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΕ + ΒΙΑΝΕΧ ΑΕ Περιποίηση σώματος και φάρμακα
3 Eucalyptus Συμβολαιακή γεωργία
4 Easy2find Συμβολαιακή γεωργία
5 South Value Right & Συνεργάτες Σύμβουλοι επενδύσεων και εκπρόσωποι παραγωγών Πελοποννήσου
6 SK AEGIS SA Ενέργεια και διαχείριση σκουπιδιών
7 VINCI ENERGIES Ενέργεια, δίκτυα ενέργειας
8 Miga Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Διαφήμιση και προώθηση ελληνικών καταναλωτικών προϊόντων
9 ANTAEA Συμβουλευτικές υπηρεσίες φαρμάκων
10 NICON ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΠΕ Τεχνική εταιρεία, κατασκευαστικός κλάδος
11 ΠΡΟΜΟΣ ΟΕ Τεχνική εταιρεία, κατασκευαστικός κλάδος
12 ΕΔΥΛ ΑΕ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ Καλώδια, αλουμίνια, μεταλλικές κατασκευές, σίδερα, κατασκευαστικός κλάδος
13 Value Right AE Σύμβουλος επιχειρήσεων ανάπτυξης, επενδύσεων, εξωστρέφειας και πληροφορικής
14 Aifos Tech Ltd Λύσεις Πληροφορικής και Τεχνολογίας
15 Mactel Λύσεις Ενέργειας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίας
16 Ibis SA Εμφιάλωση – συσκευασία
17 Frutop SA Βιομηχανία Αναψυκτικών
18 SunLight SA Ανακύκλωση και εμπορία μπαταριών
19 Coaching Consulting Συμβουλευτική σε διαχείριση προσωπικού
20 Cyprus European University Πανεπιστημιακό ίδρυμα
21 Stella Mare Μεταποίηση αλιευμάτων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict