Navigation
28
Φεβ
location
Αθήνα
15oC
Λίγα σύννεφα
19 Μαρ 2018

Επανεκκίνηση της χώρας με εθνικό σχέδιο άμεσης δράσης

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Από το 2015 η χώρα μπήκε σε μια νέα φάση περιπέτειας, καθώς μπορεί να αποφύγαμε τα χειρότερα που… ίσως κάποιοι ήθελαν να φέρουν, αλλά δυστυχώς, όσα ακολούθησαν, δεν εμπνέουν σιγουριά και δεν ενσωματώνουν κάποια ισχυρή προοπτική για τη χώρα. Το 2014 ήμασταν σχεδόν η μοναδική χώρα με ανάπτυξη, όταν η υπόλοιπη Ευρωζώνη πάλευε να περάσει σε θετικό έδαφος. Το 2015, λόγω της… ελπίδας περάσαμε πάλι σε ύφεση, ενώ το 2016 ήμασταν η μοναδική χώρα με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Το κακό είναι ότι όταν οι άλλοι πήγαιναν εμείς ερχόμασταν, αλλά στη συνέχεια όταν αυτοί έρχονταν εμείς… πηγαίναμε. Η Ελλάδα ατύχησε να μεγιστοποιήσει τα εξαιρετικά οφέλη της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα. Δηλαδή, ακύρωσε τη δυναμική μιας πεντακάθαρης εξόδου στις αγορές από το 2015. Ήμασταν οι χρήσιμοι… ανόητοι που δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε την καλύτερη τριετία της πιο δυναμικής δεκαετίας για την παγκόσμια οικονομία.

Μετά από 3,5 χρόνια αριστεροδεξιάς ταλαιπωρίας φτάσαμε σήμερα να συζητάμε για… κακουργήματα σε αξιακό, θεσμικό και πολιτισμικό επίπεδο, για άλωση του κράτους, κατευθυνόμενη Δικαιοσύνη και εθνικές περιπέτειες. Η χώρα μας εξακολουθεί να είναι οικονομικά αδύνατη και συνεπώς ευάλωτη από τους… ενοχλητικούς γείτονες της. Και ευτυχώς που ανήκουμε στην Ευρωζώνη και στο ΝΑΤΟ, γιατί διαφορετικά ίσως να είχαμε καταντήσει κάτι μεταξύ… Συρίας και Βενεζουέλας! Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ευθύνεται κυρίως η έλλειψη καθαρού μυαλού από τους πολίτες, οι οποίοι δείχνουν την προτίμησή τους σε λαοπλάνους και λαϊκιστές πολιτικούς.

Οι προοπτικές της Ελλάδας είναι άριστες εάν οι πολίτες πάψουν να εκδηλώνουν τον κακό τους εαυτό και εφόσον το πολιτικό σύστημα της χώρας απορρίψει τις πρακτικές του λαϊκισμού και της υιοθέτησης χρεοκοπημένων ιδεολογημάτων. Έχουμε τις προϋποθέσεις για να εξελιχθούμε σε ένα απόλυτο success story προσκαλώντας τους διεθνείς επενδυτές να… αγοράσουν Ελλάδα. Χρειαζόμαστε απαραίτητα σοβαρότητα, συνέπεια, διαδικασίες εξπρές για την προσέλκυση επενδύσεων, καθαρό φορολογικό ορίζοντα με συνεχή μείωση των επιβαρύνσεων και επανίδρυση του Κράτους.

Μέσα στους επόμενους λίγους μήνες καλούμαστε να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση μέσω της απόρριψης όλων των άρρωστων καταστάσεων της Μεταπολίτευσης. Εφόσον συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να κάνουμε, τότε η Ιστορία θα φανεί εξαιρετικά… γαλαντόμα απέναντι μας. Αν παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στον κακό μας εαυτό, τρώγοντας τις σάρκες μας, τότε η επόμενη φορά που θα επαναληφθεί ένα αντίστοιχο 2010, τότε πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς δεν θα μας χαριστεί. Άλλωστε και η υπομονή των ξένων έχει τα όρια της. Η ανοχή και η… ευγένεια των ξένων απέναντι στις ελληνικές… κατεργαριές, δεν μπορούν να συνεχιστούν και εφόσον δεν αλλάξουμε πορεία, τότε θα είναι άκρως οδυνηρό αυτό που θα ζήσουμε…

Λουκάς Γεωργιάδης

e-mail: loukas1972@gmail.com

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Παρασκήνιο

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ