Navigation
24
Ιούν
location
Αθήνα
37oC
Αίθριος - καθαρός
30 Ιαν 2019

Εξυγίανση στη Δικαιοσύνη

Λουκά Γεωργιάδη Αγορές | Λουκά Γεωργιάδη

Σχεδόν στα… ψιλά πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα η “βόμβα” του αυτουργού στο έγκλημα της χώρας το 2015 Πάνου Καμμένου, περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Οι αιχμές που άφησε κατά του μέχρι πρότινος συνεταίρου του και ενοίκου του Μαξίμου για τους συμβούλους που παρεμβαίνουν προς τους δικαστές, χρήζουν άμεσης διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης.

Κάποιοι εισαγγελείς είτε έκαναν ότι δεν άκουσαν είτε φοβούνται να αναλάβουν δράση για… διάφορους λόγους. Φοβούνται από μια δυσμενή μετάθεση έως και την ασφάλεια τη δική τους και της οικογένειας τους από τα παρακρατικά ή “αντιεξουσιαστικά” στοιχεία που λειτουργούν ως ένα… περίεργο και παράπλευρο σύστημα εξουσίας που έχει δικούς του κανόνες και επιβάλλει τις δικές του… ποινές. Ναι, το έχουμε δει και αυτό: αντιεξουσιαστές στην υπηρεσία της εξουσίας!

Η φράση ενός εκ των καταστροφέων της χώρας στη Βουλή ήταν η εξής: << Όταν οι εισαγγελείς παραιτούνται από τη Βιέννη και όταν οι κυρίες σύμβουλοί σας λένε στους δικαστές “άστο αυτό για παρακάτω”, τότε αυτό προσβάλλει και εσάς και εμάς. Περισσότερο όμως προσβάλλει τη δημοκρατία και τους πολίτες>>.

Η φράση αυτή πέραν της έντονης αντίδρασης του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδώνιδος Γεωργιάδη, πέρασε στο ντούκου. Η καταγγελία Καμμένου είναι πρωτοφανείς και δείχνει τι θα επακολουθήσει εάν απασφαλίσει ένας από τους βασικούς πρωταίτιους για το κατάντημα της χώρας και όσα συνέβησαν το 2015. Αν ο κ. Καμμένος γνωρίζει περί “στησίματος” της υπόθεσης Novartis προκειμένου αυτή να χρησιμοποιηθεί και προεκλογικά, τότε είναι προφανές ότι οι σημερινοί κυβερνώντες την έχουν πολύ άσχημα, όταν θα αλλάξουν τα πράγματα…

Το μήνυμα περί “στημένων” δικαστών και οι καταγγελίες για αρκετά παραδικαστικά κυκλώματα που δρουν υπό κεντρική καθοδήγηση, στοιχειοθετούν βαρύτατες κατηγορίες. Πάνω απ΄ όλα, μας εκθέτουν στο διεθνές περιβάλλον. Ποιος επενδυτές θα ενδιαφερθεί να φέρει τα κεφάλαια του σε μια χώρα όπου αύριο μεθαύριο μπορεί να τον καλέσουν δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είναι… ελέφαντας. Η ζημιά που γίνεται και σε αυτό το πεδίο σε σχέση με την προσέλκυση επενδύσεων προκύπτει μέσα από… άμυαλους πρώην δικαστικούς και παράκεντρα εξουσίας που μπροστά στα κόμπλεξ τους και στην… αγωνία τους να ενοχοποήσουν όσους πήγαν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια το 2014, δεν… κωλώνουν πουθενά!

Εκτός από τα κυκλώματα της Δικαοσύνης και τα παράκεντρα που λειτουργούν με τις μαγκιές διαφόρων… Ρασπούτιν, η απονομή της δικαιοσύνης άμεσα, καίρια, σαρωτικά και αναμφισβήτητα είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Και η διάσταση αυτή έχει επιμέρους επίπεδα. Δηλαδή, εκτός από την απονομή Δικαιοσύνης λαμβάνονται υπόψιν παράμετροι όπως η υψηλή εγκληματικότητα και η τρομοκρατία. Αν η επόμενη κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη ή σε σύμπραξη με το Κίνημα Αλλαγής, οφείλουν να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι πρέπει να αποκαταστήασουν το κύρος της Δικαιοσύνης. Είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας για να υπάρχει εμπιστοσύνη από την πλευρά των πολιτών.

Από την άλλη, η επιβολή του Νόμου πρέπει να είναι άτεγκτη, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι η… παιδική χαρά που ήξεραν πολλοί, δεν υπάρχει πια. Η κοινωνία των πολιτών απορρίπτει την αλητεία και ζητεί επιτακτικά το ιερό δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελευθερία μέσα σε ένα συντεταγμένο κράτος που θα σέβεται τα δικαιώματα των φιλήσυχων πολιτών. Η αποκατάσταση της ευνομίας στα πανεπιστήμια είναι ένα μεγάλο στοίχημα και ταυτόχρονα σε αυτό το επίπεδο μπορεί να συνδράμει καθοριστικά η Δικαιοσύνη με την επιβολή ποινών που θα στέλνουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Χωρίς την έννοια του απόλυτα συντεταγμένου κράτους, δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κοινωνία, ούτε μπορεί να… αδιαφορήσει μια οικονομία.

Ο νόμος θα είναι νόμος απέναντι σε αυτούς που έχουν μάθει να συμπεριφέρονται ως συμμορίτες, τραμπούκοι και κατσαπλιάδες. Όποιος διανοηθεί να κάνει… ζαβολιές, τότε θα πρέπει να τύχει της ανάλογης αντιμετώπισης τόσο από την Αστυνομία όσο και τη Δικαιοσύνη. Για να λειτουργήσει σωστά η Δικαιοσύνη πρέπει να γίνει ένα γενικό ξεκαθάρισμα απ΄ όλα τους υποτακτικούς του σημερινού συστήματος εξουσίας. Η επόμενη Βουλή και μια καθαρμένη Δικαιοσύνη θα αποτελέσουν τους άξονες για να ξαναγνωριστούμε σε αυτήν τη χώρα.

Οι… Ρασπούτιν και οι… κυρίες του παρασκηνίου πρέπει να μπουν στο περιθώριο, καθώς εκπροσωπούν ένα φθαρμένο, σκάρτο και βορβορώδες σύστημα. Είναι θέμα δημοκρατίας που σχετίζεται και με την προοπτική της οικονομίας για προσέλκυση επενδύσεων. Όλα πρέπει να λειτουργήσουν σωστά και η Δικαιοσύνη αποτελεί έναν πυλώνα της δημοκρατίας, ο οποίος πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος του και την αξιοπρέπεια του από τους σημερινούς… καταληψίες που κυβερνούν αλλά εκφράζουν το παράπονο ότι δεν έχουν ακόμη την εξουσία. Εκτός από ζήτημα δημοκρατίας είναι και θέμα ομαλής λειτουργίας της οικονομίας. Και μάλιστα υψίστης προτεραιότητας…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict