Navigation
26
Σεπ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
7 Ιούν 2018

Εκδίκηση… “Πέντε αστέρων”!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει έξοδο στις αγορές μέσω έκδοσης δεκαετούς ομολόγου, αλλά φαίνεται ότι δεν υπολόγιζε πως οι πάλαι ποτέ συνοδοιπόροι… Γκρίλοι εξ΄ Ιταλίας, θα χαλούσαν τη… σούπα! Τώρα η έξοδος πάει για το φθινόπωρο και βλέπουμε. Με επιτόκιο δεκαετούς ομολόγου κοντά στο 5%, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν… πειρατική έξοδος στις αγορές. Θα ήταν μια έξοδος κοροϊδία που θα ικανοποιούσε μόνο την ανόητη προπαγάνδα της σημερινής αξιολύπητης κυβέρνησης…

Η ιταλική… παλαβομάρα είναι ενδεχόμενο να μας βάλει σε περιπέτειες, τις επιπτώσεις των οποίων δεν μπορούμε να διανοηθούμε σήμερα. Όταν ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Γκρίλο, ο Φάρατζ και ο Ιγκλέσιας (Podemos) πουλούσαν στα χαμηλού επιπέδου ακροατήρια τους “αντίσταση” κατά της Ευρωζώνης και της Μέρκελ (“Go back κυρία Μέρκελ” είχε βροντοφωνάξει ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου…), κανείς δεν φανταζόταν ότι η… ρημάδα η ζωή θα φέρει μια μέρα τους χθεσινούς συνοδοιπόρους αντιμέτωπους με την ανοησία τους. Αυτή τη φορά, από εντελώς διαφορετικές θέσεις. Αυτό που τους ένωνε τότε, δηλαδή η… ανοησία τους, σήμερα διαχωρίζεται. Μια πιθανή ζημιά από τους παλαβούς Ιταλούς, θα έχει προφανείς αρνητικές παρενέργειες για τους… πρώην παλαβούς Έλληνες!

Στην Ιταλία, ο αντικαταστάτης του Γκρίλο, Ντι Μάιο, απελεί την Ευρωζώνη για το ιταλικό χρέος. Το οποίο σε ποσοστό 60% είναι εσωτερικό. Αν κάνουν τις γνωστές… συριζανελιές του 2015, το πιθανότερο είναι να στείλουν αδιάβαστους εκατομμύρια Ιταλούς ασφαλισμένους, μισθωτούς, επαγγελματίες, αγρότες, μετόχους, φορολογούμενους, άνεργους και νοικοκυρές. Γιατί αν αρχίσουν οι υποβαθμίσεις των ιταλικών ομολόγων, τότε το σοκ θα είναι πολυεπίπεδο για τους γείτονες μας. Τα μέτρα που θα αναγκαστούν να λάβουν θα είναι οδυνηρά. Δεν κατάλαβαν τίποτα από τις ελληνικές ανοησίες του 2015 και τώρα θέλουν να βγάλουν τα μάτια τους κοιτώντας τα… “Πέντε Αστέρια”! Βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι ίσως το πράγμα να συμμαζευτεί λιγάκι λόγω της παρουσίας της “Λέγκας του Βορρά”, που συγκριτικά με τους… “Μαϊογκρίλους” εκφράζει πιο… προσγειωμένες θέσεις. Ελάτε όμως που την ίδια στιγμή ο πρώην… αντιστασιακός και νυν υπάκουος εταίρος της Ευρωζώνης Τσίπρας, θέλει να βγει στις αγορές για να στηρίξει το ψευδεπίγραφο αφήγημα της “καθαρής εξόδου” αλλά δεν μπορεί λόγω του απαγορευτικού επιτοκίου των δεκαετών τίτλων…!

Η ιταλική… παλαβομάρα που κάποτε συναντούσε την αντίστοιχη ελληνική, βρίσκεται σε εκ διαμέτρου αντίθετη φάση σήμερα σε σχέση με τις επιδιώξεις των εδώ… πρώην παλαβών! Θεία δίκη μπορεί να πει κάποιος. Αυτός που θα άλλαζε την Ευρώπη, έγινε πρωθυπουργός και τρέμει το φυλλοκάρδι του για να μην τον πουλήσουν αυτοί που έλεγαν ότι θα ανατινάξουν την Ευρώπη και τώρα είναι στην εξουσία! Γιατί αν η Ιταλία κάνει… μαγκιές και προκαλέσει κλυδωνισμούς στις αγορές, τότε το ελληνικό 2015 θα μοιάζει με απογευματινή βόλτα για… εσπρέσσο στην Piazza di Trevi! Τι σου είναι η ζωή τελικά! Πολύ… παιχνιδιάρα! Γιατί πολύ απλά όταν είσαι ανεύθυνος στην αντιπολίτευση, είσαι υποχρεωμένος να αναλάβεις τις ευθύνες σου όταν αναλάβεις την κυβέρνηση. Μόνο που εκεί έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, η οποία είναι σκληρή και αδυσώπητη…

Η περίπτωση της Ιταλίας είναι ιδιάζουσα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, έχει στην πολιτική σκηνή κάποιους παλαβούς που φλερτάρουν με ζημιά πολλαπλάσιων διαστάσεων από αυτήν που προκάλεσαν στην Ελλάδα οι Τσίπρας-Καμμένος, ενώ χρωστάει τα περισσότερα λεφτά στους πολίτες της με συνολικό χρέος (εσωτερικό και εξωτερικό) ύψους €2,3 τρισ.! Και μέσα σε όλα αυτά, βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με τις μεγάλες οικονομικές ζώνες του πλανήτη, έχουμε συνεχή άνοδο των τιμών του πετρελαίου και… έχει ο Θεός! Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη θα δείξει και πάλι τη στοργή της στην Ελλάδα, καλύτερα να αναθεωρήσουν. Ίσα ίσα που τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο… βάρβαρα.

Η ψήφιση και των τελευταίων μέτρων του αχρείαστου μνημονίου που μας έφεραν οι Τσίπρας-Καμμένος, δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Ακόμη και το μοντέλο ρύθμισης του ελληνικού χρέους θα περιλαμβάνει δρακόντειες διατάξεις, χρονοδιαγράμματα πολλών ετών, με όρους και προϋποθέσεις. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε τώρα που βρισκόμαστε με τα… οπίσθια στον φράχτη! Τίποτα! Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλησιάζουμε προς τις Ευρωεκλογές και οι βασικοί χρηματοδότες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, Γερμανία και Γαλλία, δεν σκοπεύουν να πάρουν… δυσάρεστες αποφάσεις για τα εσωτερικά τους ακροατήρια.

Η “καθαρή έξοδος” της Ελλάδας θα έρθει μόνο όταν φύγει η σημερινή κυβέρνηση. Ήρθαν με τα ψέματα και πρέπει να φύγουν με όλες τις… δέουσες τιμές που αρμόζουν σε κάθε επιπόλαιο και ανόητο. Δυστυχώς, θα μας αφήσουν μια τεράστια ζημιά που θα μας συνοδεύει για πολλές δεκαετίες. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα διεθνή στάνταρντς καθώς προέρχονται από τη μήτρα του χρεοκοπημένου κομμουνιστικού ιδεολογήματος. Επιπλέον, δεν αντιλαμβάνονται πώς δουλεύουν οι κανονικές χώρες. Τα έχουν κάνει… θάλασσα παντού, έχουν κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ανασφαλείς, αποδομούν τους θεσμούς, κονιορτοποιούν στοιχειώδεις κανόνες μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Αυτή τη στιγμή τρέμει το φυλλοκάρδι των Τσίπρα-Καμμένου μήπως γίνει η μεγάλη ζημιά στην Ιταλία. Αυτή που θα τους ρίξει στον λάκκο που έσκαβαν έως το 2015. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι που θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα μας. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, θα μιλάμε για μια εφιαλτική εκδίκηση… “Πέντε Αστέρων”. Η ζωή θέτει κανόνες στους οποίους δεν μπορείς να πηγαίνεις κόντρα μέσα από ψέματα, μύθους και τυχοδιωκτισμό. Η πολιτική δεν επιτρέπει την ανοησία, γιατί πολύ σύντομα θα κληθείς να πληρώσεις το κόστος της. Κι αυτό γιατί, όταν η μοίρα σε φέρει αντιμέτωπο με τον πραγματικό κόσμο, τότε σε εκδικείται ακριβώς με το ίδιο νόμισμα…

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict