Navigation
3
Μαρ
location
Αθήνα
16oC
Αίθριος - καθαρός
30 Μαρ 2018

Είναι θέμα επιλογών και μυαλού…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Από τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι ακόμη ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν έχει βάλει μυαλό και δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα και πού έχουμε μπλέξει. Κάλλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό του 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, θα μπορούσε να προσχωρήσει σε πάσης φύσεως πολιτικούς τυχοδιώκτες, που θα (ξανα)μιλήσουν για σκίσιμο των μνημονίων, για τα ομόλογα της… Ανατολής και διάφορα άλλα. Διόλου… περίεργα όλα αυτά, αν σκεφτούμε ότι 1 στους 3 πολίτες αυτής της χώρας πιστεύει ότι μας ψεκάζουν!

Μετά τον βίο και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βολεύονται μόνο όσοι ήρθαν από τα… πεζοδρόμια στα γραφεία, όσοι παρασιτούν εις βάρος των φορολογούμενων με μια… άνετη θεσούλα στο Δημόσιο, οι  νοσταλγοί της δεκαετίας του ΄80 που έβαλαν τις… βάσεις για τη χρεοκοπία, άτομα του κοινωνικού περιθωρίου, ανεπάγγελτοι, αποτυχημένοι και συμπλεγματικοί. Ούτε καν αυτοί που έχουν “πιστολιάσει” τα δάνεια τους δεν μπορούν να ξαναπιστέψουν στους σημερινούς τύπους που κυβερνούν, καθώς πλέον τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα θα μάθουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει… σεισάχθεια. Θα φύγει όλο το… βάρος της ακίνητης περιουσίας από πάνω τους δια του εκπλειστηριασμού! Για να κάνουμε και λίγο… άκομψο χιούμορ, θα γλιτώσουν και τον ΕΝΦΙΑ!

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Οι περισσότεροι πολίτες είτε λόγω ελλείμματος μόρφωσης και οικονομικής παιδείας, είτε… κουτοπονηριάς, δηλώνουν οργισμένοι και εξαπατημένοι. Όλως τυχαίως, σχεδόν όλοι εξ΄ αυτών, στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, υπάρχουν και άλλοι που έχουν μετατοπιστεί προς τα άκρα δεξιά και άλλοι που νιώθουν απογοητευμένοι καθώς έχασαν ένα… κελεπούρι που πιθανόν να ήταν ο… σωτήρας της Ελλάδας και ακούει στο ονοματεπώνυμο Αρτέμης Σώρρας! Μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες να ξαναδούμε κάποιον… Αρτέμη που θα πιάσει… αρτέμηδες κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους. Αυτό μάλλον το είδαμε να συμβαίνει για τελευταία φορά το 2015. Ή, τουλάχιστον, θέλουμε να ελπίζουμε ότι το είδαμε τότε για τελευταία φορά…

Ελλείψει οικονομικού και αντιμνημονιακού αφηγήματος, η σημερινή κυβέρνηση τα παίζει όλα για όλα μέσα από σκευωρίες, ψέματα, στήσιμο στη Δικαιοσύνη και εκδικητικό μίσος, μπας και μπορέσει να αποτρέψει το… μοιραίο. Δηλαδή την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την εξασφάλιση… γεμάτης τετραετίας από την επόμενη κυβέρνηση, η οποία μάλιστα θα έχει όλη την άνεση να ασχοληθεί… εντατικά με τα πεπραγμένα των σημερινών συγκυβερνώντων!

Η χώρα έχει θέσει σε κίνδυνο κρίσιμες σταθερές του μεταπολιτευτικού οικοδομήματος τόσο ως προς τη λειτουργία των θεσμών, όσο και ως προς τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Με την… ημιδιάλυση των πάντων σε επίπεδο οικονομικών, κοινωνικών και θεσμικών δομών, το μόνο που απέμεινε είναι μια… εθνική συμφορά. Διόλου απίθανο να συμβεί έστω και από… ατύχημα, όταν βλέπουμε τι συμβαίνει με τον εξ΄ ανατολών… ασυγκράτητο και… ενοχλητικό γείτονα. Ταυτόχρονα, η χώρα βρίσκεται στην απαρχή μιας κοινωνικής κρίσης που ελπίζουμε να μην την πληρώσουμε πολύ ακριβά στο μέλλον και έχει να κάνει με τη ραγδαία εξάπλωση των πολιτογραφημένων αλλοδαπών, αλλά και το σκηνικό διάλυσης στα σύνορα μας όπου μπαίνουν κατά χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Η σημερινή κυβέρνηση αντί γνα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα φιλικό επιχειρείν και να συγκρατήσει τη φυγή “ανθρώπινων εγκεφάλων” στο εξωτερικό, διαλύει τα πάντα και δουλεύει μεθοδικά προς την κατεύθυνση της πληθυσμιακής αλλοίωσης με στόχο την άντληση ψήφων σε μια χώρα ολοκληρωτικά εξαθλιωμένη. Το αφήγημα που φαίνεται να ξεδιπλώνει ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου, θέλει την Ελλάδα του μέλλοντος αριστεροκρατούμενη μέσα από τις ψήφους πρώην λαθρομεταναστών. Δεν θέλει μεγάλες επενδύσεις, αλλά θέλει πολίτες που θα μοιάζουν με έναν εξαρτημένο από τα ναρκωτικά, ο οποίος βρίσκεται σε στερητικό σύνδρομο και περιμένει τη δόση του. Όπου δόση, κάποιο κοινωνικό μερισματάκι που θα συμπληρώσει τα… 360 ευρώ του μηνιαίου μισθού! Συνθήκες Βενεζουέλας θέλουν να διαμορφώσουν κάποιοι στη χώρα και ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο θα μείνει απλά όνειρο θερινής νυκτός! Πάντως, για όλα αυτά υπάρχει μια… εύκολη όσο και υποκριτική δικαιολογία: φταίνε οι ξένοι!

Σε άλλες γειτονικές χώρες ή χώρες που βρίσκονταν σε μνημόνια δίνονται ισχυρά φορολογικά κίνητρα για την εγκατάσταση φυσικών και νομικών προσώπων στη χώρα τους. Προς το παρόν, δεν βλέπουμε φυσικά πρόσωπα από τη Συρία που θα έρχονταν ως επενδυτές, όπως μας είχε πει πέρυσι ο κ. Δημήτρης Μάρδας. Κακό πράγμα πρώτα να μιλάμε και μετά να σκεφτόμαστε! Το επιχειρείν βρίσκεται στην πρέσα, οι λαθρομετανάστες αλωνίζουν, οι Έλληνες καθημερινά θα χάνουν κινητά και ακίνητα λόγω χρεών. Είναι άξιο απορίας, πόσο εχθρικά μας φέρθηκε η… ανθρώπινη φύση φέρνοντας στο προσκήνιο συμπλεγματικούς και ιδεοληπτικούς ανθρώπους που δεν σκέφτονται και δεν έχουν μυαλό. Από την άλλη, είναι εξοργιστικό να βλέπεις πολιτικούς τύπους που κάνουν… αρρωστημένες επιλογές. Εμείς δεν θα πούμε ότι δεν διαθέτουν μυαλό. Έχουν. Απλά, επειδή δεν διαθέτουν ήθος, φιλότιμο, μπέσα και τσίπα κάνουν αυτά που κάνουν…

Λουκάς Γεωργιάδης

e-mail: loukas1972@gmail.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict