Navigation
22
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
13 Μαρ 2019

Είναι οι…. εγγυητές της στασιμοχρεοκοπίας!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Με ανάπτυξη κάτω από το 2%, επιτόκιο δεκαετούς ομολόγου στο 4% και με λογαριασμό 400 δισ. ευρώ στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα λόγω των μνημονίων, δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ ακόμη η κατάσταση με τη σημερινή κυβέρνηση. Το τρίτο μνημόνιο στο οποίο μπήκαμε αλλά και το άτυπο τέταρτο που διανύουμε είναι αποκλειστική ευθύνη των σημερινών κυβερνώντων, οι οποίοι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη.

Η μεγάλη μείωση των επενδύσεων το 2018 σε σχέση με το 2017 που ήρθε σε συνέχεια της μεγάλης πτώσης έναντι του 2016, καταδεικνύει ότι οι σημερινοί κυβερνώντες είναι άχρηστοι και αναποτελεσματικοί. Τα ιδεολογικά τους κόμπλεξ και η διάλυση της επιχειρηματικότητας μέσα από την υπερφορολόγηση είναι η… ειδικότητα τους! Επιζητούν τη φτώχεια για όσο γίνεται περισσότερους φτωχούς πολίτες, έτσι ώστε με τα επιδόματα που αποτελούν προϊόν εγκλήματος, να δείξουν ότι έχουν… ευαισθησία. Άνθρωποι χωρίς ήθος δεν μπορούν να είναι ακέραιοι και δεν μπορούν να λειτουργούν προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.

Η χώρα πρέπει να προσελκύσει έως το 2022 επενδύσεις άνω των 100 δισ. ευρώ για να μπορέσει να σταθεί όρθια και να μην ξαναζήσει ένα νέο μνημόνιο το 2030. Σημειώνεται ότι οι δανειστές το 2014 είχαν χαρακτηρίσει ως βιώσιμο το ελληνικό δημόσιο χρέος υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα επί συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως, το 2015 συνέβη ένα τραγικό ατύχημα.

Η περυσινή συμφωνία του Eurogroup απλά δίνει χρόνο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωζώνη, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε έως το 2030 ένα πιθανό νέο πρόβλημα με αφορμή την Ελλάδα.Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο πρέπει την επόμενη τετραετία να έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, να είμαστε ένα σύγχρονο κράτος με αξιόπιστες δομές ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο μηχανισμός των επενδύσεων και της δημιουργίας πλούτου και εισοδημάτων.

Οι τύποι που κυβερνούν σήμερα για το μόνο που μπορούν να εγγυηθούν είναι η στασιμοχρεοκοπία, δηλαδή η διατήρηση του δημοσίου χρέους σε δυσθεώρητα ύψη και οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης λόγω αδυναμίας ουσιαστικής προσέλκυσης των επενδύσεων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ποσοστό της ανάπτυξης οφείλεται κατά 75% στους φόρους! Οπότε σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοτροφοδοτούμενη και ενδογενή ανάπτυξη. Κανείς δεν μπορεί να αντέξει σε μια υπερφορολογημένη οικονομία.

Το πλέον προκλητικό όσο και θρασύτατο είναι να μιλάνε για μειώσεις φόρων αυτοί που παρέλαβαν τον φορολογικό συντελεστή στο 26% το 2015 και τον… έστειλαν στο 29%, υποσχόμενοι τώρα ότι θα τον μειώσουν στο 26% το 2022!!! Μας δουλεύουν…. ψιλό γαζί οι άνθρωποι!

Η εκτρωματική κυβέρνηση που διαχειρίζεται σήμερα τις τύχες της χώρας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο παρά φτώχεια, μιζέρια, ανασφάλεια, απελπισία, απόγνωση και πόνο. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό. Τους μάθαμε πλέον και ξέρουμε ότι αποτελούν τους… εγγυητές της στασιμοχρεοκοπίας! Είναι οι… ιδανικοί καταστροφείς των προοπτικών της χώρας και κανείς δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτούς. Παρέλαβαν μια οικονομία έτσιμη για έξοδο από τα μνημόνια και την έχωσαν πιο βαθιά στα Τάρταρα. Προκάλεσαν τεράστια οικονομική και κοινωνική βλάβη, βάζοντας τη χώρα σε στενωπό έως το 2060. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πλέον και πολύ ευάλωτοι στα εθνικά θέματα. Ήδη, έχουμε πάρει δείγματα γραφής από τους σημερινούς σαλτιμπάγκους της εξουσίας. Αποτελούν όνειδος για τη χώρα και η απαλλαγή μας από αυτούς αποτελεί εθνική ανάγκη…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ