Navigation
25
Σεπ
location
Αθήνα
30oC
Αίθριος - καθαρός
19 Ιούλ 2018

Είναι αδιανόητη η μη παραπομπή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου ετοιμάζεται να φύγει από την εξουσία εν είδη λυτρωτικής τελετής μέσα από την κορυφαία διαδικασία της δημοκρατίας. Στα… τελευταία τους φαίνεται όμως ότι έχει ανοίξει και η… όρεξη τους. Προσεχώς θα βγουν στη δημοσιότητα αρκετά… γκρίζα σημεία των πεπραγμένων τους. Ας έχουμε υπομονή και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε. Ωστόσο, ας ξεκινήσουμε από τα απλά και ειδικότερα από αυτά που βγάζουν… μάτια!

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 που μας οδήγησε στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο έχουν “σβηστεί” ποινικά λόγω των εκλογών που ακολούθησαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Ωστόσο, ο λαός πρέπει να μάθει τις σκοτεινές μεθοδεύσεις και όλα όσα έγιναν στο παρασκήνιο από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τα capital controls και το δημοψήφισμα. Επιπλέον, η επόμενη κυβέρνηση καλείται να προσδιορίσει με ακρίβεια… σεντς, το πόσο θα κοστίσει το 2015 στους Έλληνες πολίτες και πόσα “σπασμένα” θα πληρώσουμε έως το 2060!

Η ζημιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέρχεται σε τουλάχιστον 400 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει τον πρόσθετο δανεισμό για το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο επί συνόλου 86 δισ. ευρώ, την εκροή καταθέσεων ύψους 40 δισ. ευρώ, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την απώλεια άλλων 40 δισ. ευρώ, τα πρόσθετα μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ, την επιστροφή των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ στους δανειστές, το οποίο θα χρησίμευε ως “μαξιλάρι” ασφαλείας, όταν θα τελείωνε οριστικά το δεύτερο μνημόνιο. Τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα θα τα εισπράξουμε σταδιακά μέσα στην επόμενη διετία, αλλά και αυτά θα αποτελούσαν στήριγμα το 2015 εφόσον δεν μπλέκαμε με την περιπέτεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο λογαριασμός του 2015 ανέρχεται σε περίπου 200 δισ. ευρώ, ενώ ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ προσδιόρισε σε επιπλέον 200 δισ. ευρώ το διαφυγόν ΑΕΠ έως το 2060, λόγω των ανοησιών Βαρουφάκη και της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου-Λαφαζάνη.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη και δεν έχει παραγραφεί, ενώ αν αποδειχθεί ότι υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ώστε κάποιοι να “σορτάρουν” τα ελληνικά ομόλογα και να βγάλουν απίστευτα κέρδη, τότε το θέμα αγγίζει και την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η ιστορία του Προσφυγικού όπου εκατομμύρια ευρώ… πάνε και έρχονται, ενώ χιλιάδες ημέτεροι του σημερινού συστήματος πουλάνε ανθρώπινο πόνο εκ του ασφαλούς γεμίζοντας τις τσέπες τους. Επιπλέον, υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Attica Bank και τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων επιχειρηματιών κατά παράβαση κάθε έννοιας τραπεζικής πρακτικής, ενώ… γκρίζες ζώνες υπάρχουν και στη συμμετοχή κρατικών εταιρειών στη διάσωση της τράπεζας, με ένα απλό… τηλεφώνημα!

Τα παραπάνω θέματα είναι κεφαλαιώδους σημασίας και στα ερωτήματα που προκύπτουν, πρέπει να δοθούν καθαρές απαντήσεις. Για την ακρίβεια η επόμενη κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να συμβιβαστεί με τίποτα και για τίποτα. Οι πράξεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και η επόμενη Βουλή πρέπει να ανοίξει τον δρόμο ώστε η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της πολιτιικής ιστορίας του τόπου από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Αν η επόμενη κυβέρνηση διανοηθεί να περάσει στο ντούκου το έγκλημα της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το τεράστιο κόστος που συσσώρευσε στους πολίτες, τότε είναι σίγουρο ότι θα έχει κάνει την… επιλογή μετατόπισης του εκλογικού σώματος προς πιο ακραίες και φασιστικές προτιμήσεις. Και αυτό το τελευταίο πρέπει να αποτραπεί.

Ο φασισμός στην Ελλάδα πρέπει να συντριβεί. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμός. Ό,τι έγινε με την περίπτωση Σώρρα πρέπει να γίνει και στην περίπτωση της σημερινής… μη κυβερνητικής οργάνωσης όταν έρθει η ώρα. Αλλιώς, το κόμμα που θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές (δηλαδή η Νέα Δημοκρατία), θα έχει σοβαρό πρόβλημα στις… μεθεπόμενες εκλογές. Και η χώρα, δεν έχει την πολυτέλεια των περιπετειών αφήνοντας… ατακτοποίητους τους λογαριασμούς με τους καταστροφείς που την καταδίκασαν σε μαρασμό έως το 2060…

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ