Navigation
22
Ιούν
location
Αθήνα
33oC
Αίθριος - καθαρός
23 Ιαν 2019

Είμαστε… τσαντίρι και πρέπει επιτέλους να γίνουμε κράτος!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Το 2014 η Ελλάδα ήταν ένα κράτος που παρά την τεράστια οικονομική πίεση είχε υπόσταση στο διεθνές περιβάλλον. Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς η χώρα θα έπρεπε να ορθοποδήσει και να μην επαναλάβει το λάθος της δημοσιονομικής ασωτείας του παρελθόντος. Ταυτόχρονα, έπρεπε να είμαστε ένα κράτος με οργάνωση, συγκρότηση, αποτελεσματική διοίκηση, νομιμότητα και έννομη τάξη.

Το 2015, οι πολιτικοί καιροσκόποι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλαν τις βάσεις για τη διάλυση των οικονομικών και κοινωνικών δομών αλλά και την υποδούλωση και τον εξευτελισμό των εννοιών “χώρα”, “κράτος” και “έθνος”. Μια παρέα τυχάρπαστων που τους ψήφισαν… ανυποψίαστοι (στην… καλύτερη των περιπτώσεων) πολίτες, πειραματίστηκε και πειραματίζεται στο… εργαστήριο. Κάνουν οικονομικές αλχημείες, υποθάλπουν το περιθώριο και διαμορφώνουν συνθήκες φόβου στην κοινωνία, αφού έχουν καταφέρει να τη φτωχοποιήσουν. Ανεξέλεγκτες ομάδες του περιθωρίου κάνουν… ακτιβισμό σε δημόσια κτίρια και πρεσβείες, στη Βουλή, στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης. Παρέες μπαχαλάκηδων που αποτελούν… γνώριμους της σημερινής εξουσίας, εξακολουθούν να βάζουν το στίγμα τους στις εξελίξεις.

Αμφιλεγόμενα πρόσωπα στον χώρο της Δικαιοσύνης και της πολιτικής συμπλέουν με το σημερινό πολιτικό καρκίνωμα μέσα από ένα δύσοσμο παρασκήνιο και με αντάλλαγμα την ασυλία τους για τα πεπραγμένα του παρελθόντος όταν κατείχαν θέσεις με άλλους σχηματισμούς. Πολιτικά… όντα με θρασύτατο τρόπο υποκρίνονται και επιστρατεύουν ανούσιες και ανόητες δικαιολογίες για να… δικαιολογήσουν τη δική τους ύπαρξη προκειμένου να συνεχίσουν να δρέπουν τα οφέλη της εξουσίας. Όλοι τους κατά τρόπο παλαβό θέλουν να μιμηθούν πρακτικές φασιστοκομμουνιστικού πλαισίου για να ζήσουν εις βάρος των πολλών σε μια χώρα του δυτικού κόσμου. Το κακό είναι ότι σε αυτόν τον κατήφορο τους ακολουθούν και πρόσωπα που εκ φύσεως και πεποιθήσεως ήταν προσηλωμένα στα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Η χώρα έχει ανάγκη από άμεση ανασυγκρότηση που πρέπει να αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει στις προσεχείς εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Δεν υπάρχει το περιθώριο των καθυστερήσεων αλλά και της άφεσης αμαρτιών. Αυτό το τελευταίο ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, αν θέλουν να υπάρχει στη χώρα μια κανονικότητα και να μην κινδυνεύσουμε αργότερα να διολισθήσουμε στις ατραπούς μιας γενικευμένης ανωμαλίας. Μια νέα και φρέσκια κυβέρνηση καλείται να οικοδομήσει ένα νέο κράτος, το οποίο δεν θα έχει σχέση με τη σημερινή εικόνα… τσαντιριού!

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να ξαναγνωριστούμε στα ζητήματα τάξης και ασφάλειας. Για όσους έχουν μπερδέψει την ελευθερία με την ασυδοσία και συγχέουν την κανονικότητα με τον φασισμό, να τους ενημερώσουμε ότι αποτελούν μειοψηφία. Σήμερα, ο Έλληνας πολίτης νιώθει τεράστια ανασφάλεια και αισθάνεται ότι βάλλεται από παντού. Σκληροί κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, περιθωριακά στοιχεία… στοιχειώνουν την καθημερινότητα εκατομμυρίων νοικοκυραίων που δίνουν μάχη επιβίωσης. Το νεοκομμουνιστικό αφήγημα μιας δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράς και μιας δήθεν λαϊκής δεξιάς πρέπει να εκριζωθεί. Αυτοί που βολεύονται εις βάρος της χώρας και των πολιτών λειτουργώντας σε περιβάλλον ψευτιάς, απάτης, υποκρισίας, αλλαζονείας, ασυδοσίας, αμετροέπειας, λαϊκισμού, τυχοδιωκτισμού, καιροσκοπισμού και θράσους πρέπει να πάρουν στις επόμενες εκλογές το μάθημα που τους αξίζει. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτούς την επόμενη μέρα.

Στον χώρο της Δικαιοσύνης υπάρχουν υγιείς δυνάμεις οι οποίες μόλις εξαφανιστούν τα σημερινά πολιτικά υποκείμενα και τα πιόνια τους, θα πιάσουν δουλειά. Με αίσθημα ευθύνης εκ της υψηλής αποστολής τους, οι δικαστικοί λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι να τιμήσουν τον όρκο τους και να κυνηγήσουν μέχρι τέλους όποιον έχει διαπράξει οικονομικά κακουργήματα εις βάρος της χώρας και γενικά του δημοσίου συμφέροντος. Το 2015 πρέπει να ψαχτεί σε βάθος. Ξέρουμε ότι θα ψαχτούν πολλά σε βάθος, αλλά προσδοκούμε να υπάρξει το ανάλογο αποτέλεσμα και οι σημερινές ενδείξεις και απλές αποδείξεις να μετατραπούν σε ατράνταχτα στοιχεία, ώστε να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που έπαιξαν στα ζάρια της χώρα και τις τύχες εκατομμυρίων πολιτών της. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο να είμαστε ένα… ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ. Πρέπει να γίνουμε κανονικό κράτος και ας πονέσουν αυτοί που δεν το θέλουν…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ