Navigation
30
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
3 Απρ 2019

Έγκλημα κατά της χώρας η υπερφορολόγηση

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Δεν υπάρχει πιο αναίσχυντη και εγκληματική πράξη κατά μίας χώρας και των πολιτών της από την υπερφορολόγηση και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής πίεσης και ανέχειας. Η σημερινή εικόνα στην οικονομία αποτελεί μια συνειδητή απόφαση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι παραμένουν δογματικά προσκολλημένοι σε μια πολιτική επιλογή η οποία έχει αποτύχει. Πολλώ δε περισσότερω όταν μιλάμε για μια χώρα που έχει ανάγκη από επενδύσεις και βρίσκεται σε ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Οι σημερινοί κυβερνώντες αποτελούν τους μεγαλύτερους εγκληματίες κατά της οικονομίας και των εθνικών συμφερόντων της χώρας από τη στιγμή που επέλεξαν να ρημάξουν στους φόρους τη μεσαία τάξη αλλά και τους αδύναμους. Συνυπεύθυνοι είναι και οι δανειστές, οι οποίοι ανέχθηκαν μια τέτοια εγκληματική φορολογική πολιτική. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από την υπερφορολόγηση υπέρ ενός πανάκριβου κράτους, το οποίο στερείται επενδύσεων και βλέπει τα λαμπρά μυαλά να μεταναστεύουν όταν την ίδια στιγμή γίνεται υποδοχέας μεταναστών οι οποίοι ωστόσο, δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν τις απώλειες σε ανθρώπινο κεφάλαιο.

Οι σημερινοί τύποι που κυβερνούν μιλάνε για brain gain, όταν είναι αυτοί που καταδίκασαν την επιχειρηματικότητα. Όταν στα 100 ευρώ, τα 80 πάνε υπέρ ενός αναξιόπιστου κράτους, τότε μια τέτοια χώρα δεν μπορεί να έχει θετικές προοπτικές μπροστά της. Και φυσικά, όποιος επενδύει σε μια τέτοια χώρα πρέπει να είναι… παλαβός! Το εκρηκτικό μείγμα της υπερφορολόγησης και της στασιμοχρεοκοπίας αποτελούν τον πραγματικό εφιάλτη για τη χώρα και αν δεν αλλάξουν σύντομα τα πράγματα, τότε το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ζοφερό.

Η μεσαία τάξη σε μια χώρα είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας γιατί καταναλίσκει και επενδύει. Αποτελεί δηλαδή τον ιδανικό συνδυασμό για μια αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη και μεγέθυνση. Και όλοι ξέρουμε ότι μια χώρα είναι ισχυρή όταν μπορεί να προσελκύει επενδύσεις μεγάλου εύρους, τόσο σε ποσοτικό όσο και ποιοτικό επίπεδο, ώστε να αυξάνει συνεχώς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Μια οικονομία με λογικούς φόρους αναπτύσσεται ραγδαία και διαμορφώνει τις συνθήκες για το χτίσιμο ενός σοβαρού κοινωνικού κράτους. Δυστυχώς, με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμορφώθηκε το πλέον αρνητικό περιβάλλον με αβεβαιότητα, υπερφορολόγηση, φαυλότητα, ανεργία, υποαμειβόμενη εργασία. Όταν βράζουμε στο ζουμί μας γιατί δεν γίνονται ευρείας έκτασης επενδύσεις, τότε η χώρα θα σέρνεται. Και όταν μια χώρα σέρνεται τότε θα τρώει τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη σε οικονομικό επίπεδο, οι πολίτες της θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και τα εθνικά μας συμφέροντα ανά πάσα στιγμή θα υπονομεύονται.

Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έμελλε να δουν οι πολίτες τι σημαίνει Αριστερά και πώς αντιλαμβάνονται αυτοί τον σχηματισμό πλούτου στην οικονομία. Οι άνθρωποι θέλουν φτώχεια, μιζέρια και πολίτες χαμηλού επιπέδου. Εκστομίζουν λεκτικές ανοησίες όπως “δίκαιη ανάπτυξη”, “ολιγαρκή αφθονία” και άλλα τέτοια τσιτάτα που υπάρχουν μόνο στο μυαλό ή σε βιβλία όσων βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Για να … φτιάξεις μια τέτοια χώρα, αρκεί να υπερ-φορολογείς το σύμπαν, ώστε να μην γίνονται επενδύσεις, να μην υπάρχει ισχυρή ανάπτυξη και εν τέλει να επικρατεί μόνο η φτώχεια. Από τη στιγμή που οι σημερινοί τύποι είναι θαυμαστές της Βενεζουέλας δεν θα έπρεπε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Ας το έχουν αυτό υπόψιν τους οι ψηφοφόροι για την επόμενη φορά που θα πάνε στην κάλπη…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict