Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
30 Οκτ 2018

Έφεραν τη συμφορά και τώρα πρέπει να αποτρέψουμε την καταστροφή…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης εκθέτει τη χώρα διεθνώς και σε κάθε περίπτωση δεν αποτελεί εισιτήριο πραγματικής εξόδου από τη σημερινή κατάσταση κρίσης. Την ίδια στιγμή, το πανελλήνιο και η διεθνής κοινή γνώμη γίνεται μάρτυρας κατηγοριών μεταξύ υπουργών (νυν και πρώην) για χοντρές… κονόμες με αφορμή την ονομασία της FYROM, το Προσφυγικό και πολλά άλλα…

Η κυβέρνηση της συμφοράς που προκάλεσε ζημία πάρα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζει και “φουσκώνει” τον λογαριασμό, την ίδια στιγμή που τα μέλη της αλληλοκατηγορούνται. Τα φαινόμενα αυτά είναι εκφυλιστικά και αποδεικνύουν τον άγραφο νόμο που λέει ότι οι σάπιες κυβερνήσεις στα στερνά τους παρουσιάζουν τάσεις… πλήρους ξεγυμνώματος! Και φανταστείτε πόσες ακόμη αποφάσεις που ζημιώνουν το Δημόσιο έχουν να δούμε. Έχουμε τις σοβαρές καταγγελίες για τη διαχείριση των 1,67 δισ. ευρώ του Προσφυγικού, τις υπουργικές αποφάσεις που προκάλεσαν ζημιά 962 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ, την εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός” που ζητάει αποζημίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την επένδυση στις Σκουριές και πάει λέγοντας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν το ατύχημα του 2015 που δεν έπρεπε να συμβεί. Ακόμη και σήμερα λειτουργούν ως κλασικοί τυχοδιώκτες μαζί με τους “δορυφόρους” τους εντός Βουλής, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκάλεσαν και προκαλούν, ενώ ταυτόχρονα είναι… αφοσιωμένοι στις “μπίζνες” της εξουσίας σε όλα επίπεδα! Η χώρα έχει μπει εκ νέου σε ένα μακρύ τούνελ έως το 2060 και οι επόμενες κυβερνήσεις καλούνται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να περιορίσουν τον χρόνο της ζημιάς και την ένταση του πόνου!

Η σημερινή κατάσταση είναι αδιανόητη και δυστυχώς οι ευθύνες των κυβερνώντων καταγράφονται ως μοναδικά ιστορικές. Είναι δεδομένο δε ότι οι ευθύνες αυτές έχουν και ποινικές προεκτάσεις. Η χώρα πρέπει να επανασχεδιάσει το μέλλον της με μια νέα κυβέρνηση η οποία θα έχει γρήγορα αντανακλαστικά, θα δράσει άμεσα, καίρια και αποφασιστικά. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να γνωρίζει ότι στις αρχές του 2015 βρισκόμασταν στο τέλος μιας δύσκολης όσο και επώδυνης κατάστασης. Βγαίναμε στο ξέφωτο και δεν χρειάζονταν άλλα μνημόνια. Δυστυχώς όμως, μια μερίδα των… πλέον έξυπνων Ελλήνων ήθελε να… τιμωρήσει αυτούς που του έκοψαν τα “φτερά”. Βλέπετε, είχαν εθιστεί στα ψεύτικα αφηγήματα και τις πρακτικές του κρατικισμού. Επί της ουσίας, η τιμωρητική ψήφος εξελίχθηκε σε αυτοτιμωρία. Τώρα, είναι οι ίδιοι οι οποίοι υποφέρουν. Ταυτόχρονα είναι και οι ίδιοι οι οποίοι με την ψήφου τους θα δώσουν μια άλλη προοπτική στη χώρα. Η καταδίκη της σημερινής διακυβέρνησης πρέπει να είναι ολοκληρωτική και καταλυτική.

Η πτώση της σημερινής κυβέρνησης δεν αρκεί. Πρέπει να ακολουθήσει και μια επόμενη μέρα η οποία κατά τρόπο ακριβοδίκαιο θα αποδώσει δικαιοσύνη. Γιατί δεν αρκεί μόνο να φύγουν οι σημερινοί τύποι από την εξουσία, αλλά πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν για τα εγκλήματα τους. Αυτή η διαδικασία αφορά τη Δικαιοσύνη και φυσικά την επόμενη κυβέρνηση. Αν δεν πληρώσουν για την τεράστια ζημία που προκάλεσαν, τότε, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα εμφανιστούν και άλλοι τυχοδιώκτες οι οποίοι μπορεί να δώσουν τη χαριστική βολή στον λαό, έχοντας τη… συγκατάθεση του! Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Ήδη, η συμφορά που μας έχει βρει είναι μεγάλη. Δεν έχουμε περιθώριο καταστροφής…

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ