Navigation
6
Μαρ
location
Αθήνα
19oC
Λίγα σύννεφα
21 Ιούλ 2015

Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Τουλάχιστον δύο χρόνια πριν την αποφράδα ημέρα, του εκλογικού θριάμβου της Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνησης, ο υπογράφων είχε προειδοποιήσει για τις επικίνδυνες «μπαρούφες» που συχνά πυκνά εκστόμιζε, χωρίς συναίσθηση των ευθυνών του, ο επικίνδυνος λαοπλάνος οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης.

«Όχι άλλες μπαρούφες κύριε Μπαρουφάκη» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου, αρχές του 2013, το οποίο ξεσήκωσε φυσικά αντιδράσεις, τις γνωστές χυδαίες προσωπικές επιθέσεις και τα υπόλοιπα.

Το σημαντικό είναι ότι στις 25 Ιανουαρίου 2015, οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν διαφορετικά. Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών (εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 1.431.264, ψήφισαν 1.047.848 άτομα) ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την πρωτιά, με 308.687 ψήφους (ποσοστό 37%) εξασφαλίζοντας 19 έδρες. Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης με περίπου 132.000 σταυρούς και μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο Γιάννη Δραγασάκη.

Κατά συνέπεια, ο αερολόγος καθηγητής που κάποτε έγραφε ομιλίες για τον Γιώργο Παπανδρέου, κατόπιν χάιδευε τα αυτιά των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος και μετά ανακάλυψε τις αξίες της Πρώτης Φορά Αριστεράς, ο κ Μπαρουφάκης, μέσα σε μια νύκτα έγινε –με απολύτως δημοκρατικές διαδικασίες- ο «αξιότιμος υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας» κύριος Γιάνης Βαρουφάκης.

Σήμερα, οι αναλυτές, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, συμφωνούν και υπολογίζουν το κόστος της θητείας του Γιάνη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών ανάμεσα στα 30 και στα 63 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Οι τουλάχιστον 60.000 έλληνες πολίτες που έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια των 5 μηνών της παρουσίας του στην οδό Νίκης, οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν έχουν πρόσβαση στη σύνταξή τους, οι χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το 1,5 εκατομμύριο ανέργων που φυσικά δεν βρήκαν δουλειά όπως ήλπιζαν με την ΠΦΑ Κυβέρνηση, διαπιστώνουν ότι το κόστος του λαϊκισμού και της μπρουφολογίας δεν μετράται με δεκαδικά ψηφία και εκατομμύρια Ευρώ.

Ο κ. Βαρουφάκης, στην αρχή δεν ήθελε τα 7,5 δις Ευρώ της δόσης των δανειστών.

  • Τελικά έχασε τα 27 δις Ευρώ του προγράμματος αφού οδήγησε τη διαπραγμάτευση στον γκρεμό.
  • Με τη «δημιουργική ασάφεια» προκάλεσε αναστολή επενδύσεων, πληρωμών, δρομολογημένων συμφωνιών.
  • Υπέγραψε την αποστολή των 10,9 δις Ευρώ από το ΤΧΣ στον σκιώδη λογαριασμό του Λουξεμβούργου, επέβαλε την τραπεζική αργία, τους ελέγχους ροής κεφαλαίων και ταυτόχρονα ανέβασε το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στα 25 δις Ευρώ.
  • Καταδίκασε το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος στην απόλυτη ανυποληψία και τον διαρκή ευτελισμό μέσα στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
  • Οδήγησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην υπογραφή του 3ου και μεγαλύτερου σε διάρκεια ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
  • Κατέστρεψε, μόνος αυτός, οτιδήποτε δημιουργικό και υγιές υπήρχε ακόμη στην ελληνική πραγματική οικονομία.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε άλλο με τον κ. Βαρουφάκη. Η μεγαλύτερη τιμωρία του για τα δεινά που –προσωπικά αυτός- προκάλεσε στον ελληνικό λαό είναι η πολιτική του απαξίωση και η μηντιακή του απομόνωση.

Η μεγαλύτερη χρησιμότητα του κ. Βαρουφάκη είναι το δίδαγμα. Το παράδειγμα. Οι 132.000 Έλληνες που ψήφισαν τον κ. Βαρουφάκη, σήμερα γνωρίζουν το τεράστιο κόστος του λαϊκισμού.

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται..

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ