Navigation
8
Ιούλ
location
Αθήνα
30oC
Αίθριος - καθαρός
11 Μαΐ 2018

Δραστικές λύσεις εναντίον όσων αρνούνται την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό πολιτικό σύστημα οφείλουν να… ξαναγνωριστούν, γιατί καθημερινά διαπιστώνουμε ότι μάλλον έχουμε… παραγνωριστεί. Πέρα από την ανομία, τη μαγκιά, την ανοχή σε προκλητικές συνδικαλιστικές πρακτικές, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους κανόνες που διέπουν τη σχέση ενός κρατικού υπαλλήλου με τη διοίκηση και τους φορολογούμενους πολίτες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει την πελατεία της και σαμποτάρει την αξιολόγηση. Το ίδιο πράττει και η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων. Η άρνηση της αξιολόγησης αφορά ένα μεγάλο τμήμα του δημόσιου τομέα, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε όσους έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους και δεν φοβούνται τη διαδικασία. Κι αυτό γιατί πιστεύουν στις δυνάμεις τους και στα προσόντα που έχουν. Ταυτόχρονα, τιμούν το ψωμί που τρώνε και τους το εξασφαλίζει ο φορολογούμενος του ιδιωτικού τομέα. Το πρόβλημα μας όμως είναι όλοι αυτοί που έχουν δει το Δημόσιο ως… τσιφλίκι τους. Και βεβαίως, δεν φταίνε αυτοί, αλλά οι πολιτικοί που τους έδωσαν τον… αέρα εδώ και πολλές δεκαετίες. Η σημερινή κυβέρνηση και ειδικότερα ο αριστερός της βραχίονας, αποτελεί ό,τι πιο χυδαίο υπάρχει σε μια τέτοια διαδικασία. Προστατεύει τους… μάγκες, αποδεικνύοντας ότι είναι το πιο παλιό από το παλιό! Προστατεύει όλους αυτούς που μετά τον διορισμό τους από τους πολιτικούς προστάτες κάθε χρώματος, έκλειναν δρόμους για να “κλειδώσουν” το… κεκτημένο του βολέματος, της αραχτής ή και της… αρπαχτής. Δεν μιλάμε για το σύνολο του δημόσιου τομέα, αλλά για ένα πολύ σημαντικό τμήμα του.

Για να πούμε τα πράγματα σταράτα. Όλοι αυτοί που αρνούνται την αξιολόγηση πληρώνονται από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων και ειδικότερα του ιδιωτικού τομέα. Γιατί πολύ απλά χωρίς τα λεφτά του ιδιωτικού τομέα δεν υπάρχει κράτος. Όπως επίσης δεν υπάρχει κράτος, αν δεν υπάρχουν κρατικοί υπάλληλοι. Όλοι αυτοί οι τύποι που αρνούνται την αξιολόγηση, λογοδοτούν στους Έλληνες φορολογούμενους. Δυστυχώς όμως, μας έχουν… γραμμένους. Από κει και πέρα, επειδή ακριβώς μας έχουν… γραμμένους, απευθύνονται στους πολιτικούς προστάτες τους για να τους έχουν στο απυρόβλητο. Επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα. Η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης περιλαμβάνει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ως βασικό προαπαιτούμενο. Εάν πραγματικά οι δανειστές μας σέβονται τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων αλλά και των δικών τους φορολογούμενων πρέπει να πατήσουν πόδι στη σημερινή κυβέρνηση, ώστε μια κορυφαία διαδικασία να εξελιχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει να είναι… δυσκοίλια στα θέματα που αφορούν τη λήψη ουσιαστικών μέτρων εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα. Πιθανόν αυτά που έχει υπογράψει, θέλει να εφαρμοστούν από την επόμενη κυβέρνηση για να έχουν νόημα οι φωνές της όταν θα είναι στην αντιπολίτευση. Όπως και να ΄χει το πράγμα, οφείλουμε να πούμε ωμές αλήθειες. Όποιος δεν επιθυμεί την αξιολόγησή του πρέπει να τιμωρείται με στέρηση μισθού έως ότου η διαδικασία ολοκληρωθεί. Εάν και πάλι δείχνει αμετανόητος, τότε ο δρόμος της εξόδου είναι ανοικτός. Με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων δεν μπορεί να παίζει κανένας… προοδευτικός. Και τα υπόλοιπα περί φασιστικών νοοτροπιών, τα λένε όσοι έχουν μάθει μέσα από τον κρυφοφασισμό τους, να βρίσκουν κορόιδα και να επιβιώνουν εις βάρος τους. Τέρμα τα ψέματα, γιατί σαν πολύ παραγνωριστήκαμε…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict