Navigation
17
Ιαν
location
Αθήνα
3oC
Αραιή συννεφιά
8 Μαΐ 2017

Διεθνές Συμπόσιο για το Ελληνικό Χρέος στο Πανεπιστήμιο Webster της Βιέννης

ΣΥΜΠΟΣΙΟ Νέα

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ακαδημαϊκών, εμπειρογνωμόνων και αξιωματούχων πραγματοποιείται στη Βιέννη ένα διεθνές Συμπόσιο με σκοπό να καταγράψει όλες τις ριζοσπαστικές ή ορθόδοξες προτάσεις εξόδου από την κρίση.

Το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Webster της Βιέννης προσκάλεσε οικονομολόγους από όλο τον κόσμο να συναντηθούν σε ένα Συμπόσιο, με κύριο σκοπό να παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις συμβατές με την ελληνική κρίση.  Το υπόβαθρο της ελληνικής οικονομικής κρίσης θα αξιολογηθεί, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα από τα μεμονωμένα σενάρια που προέκυψαν στην συγκεκριμένη περίοδο.

Διοργανωτής του Συμποσίου στη Βιέννη είναι ο επικεφαλής του Τμήματος Επιχειρήσεων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Webster, Δρ Νικόλαος Αντωνακάκης ένας από τους πρωτοπόρους Ευρωπαίους οικονομολόγους της εποχής μας.

Από το 2010 που ξεκίνησαν τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας, υποστηριζόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η χώρα έχει βιώσει μια ιστορικά άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση και κοινωνική κρίση.

Τη συνεχή προσπάθεια απόδρασης από τη Δαμόκλειο σπάθη της πτώχευσης που επικρέμεται πάνω από την ελληνική οικονομία ακολουθεί, μετά από κάθε τρέχουσα αξιολόγηση, ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης σ’ έναν αυτοτροφοδοτούμενο φαύλο κύκλο με το τίμημα να βαίνει αυξανόμενο.

Η επί 7 συναπτά έτη εσωτερική υποτίμηση, η ταυτόχρονη απομόχλευση δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθιστούν ατελέσφορη κάθε προσπάθεια εξόδου από το καθοδικό σπιράλ ύφεσης και αποπληθωρισμού.

Μακροπρόθεσμα το τίμημα θα βαίνει αυξανόμενο καθώς θα διαφανούν οι επιπτώσεις της επιλογής της νέας γενιάς να αναζητήσει διέξοδο στη μετανάστευση, προκειμένου να αποφύγει τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κορυφαίοι οικονομολόγοι και νομισματικοί εμπειρογνώμονες έρχονται στην Βιέννη

Το Πανεπιστήμιο Webster της Βιέννης προσκάλεσε τους πιο καταξιωμένους εμπειρογνώμονες του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, όπως άλλωστε φαίνεται από τον κατάλογο των συμμετεχόντων.

 • Ο καθηγητής Steve Keen, ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους σήμερα παγκοσμίως και επικεφαλής στο Kingston University του Λονδίνου,
 • ο Richard Werner, Καθηγητής Τραπεζικής στοSouthamptonBusinessSchool και επινοητής του όρου «Ποσοτική Χαλάρωση»,
 • ο καθηγητής Bernard Lietaer, υποστηρικτής της εισαγωγής σε κυκλοφορία συμπληρωματικών νομισμάτων που συμμετείχε στη διαμόρφωση της αρχικής αρχιτεκτονικής του ECU από την πλευρά της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου

άλλοι αναγνωρισμένου κύρους ειδικοί όπως,

 • ο Paul Kazarian Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Japonica Partners από τις ΗΠΑ,
 • o Dr. WolfgangRichter από τη Γερμανία,
 • o Robert Parenteau από τις ΗΠΑ,
 • o Καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας,
 • ο Dr. Kaoru Yamaguchi από την Ιαπωνία,

θα προσέλθουν στη Βιέννη προκειμένου να συμμετάσχουν.

Στο Συμπόσιο θα παρευρεθούν και οι πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου

 •  Δημήτρης Μάρδας καθώς και
 • ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Καθηγητής Οικονομικών Κος Παναγιώτης Λιαργκόβας,

ενώ μέσω ζωντανής σύνδεσης θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους οι Καθηγητές

 • Αιμίλιος Αυγουλέας,
 • Albrecht Ritschl και
 • Michael Hudson.
 • Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε  να το δείτε on-line εδώ.

Σχετικά με το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Webster της Βιέννης

Τα τελευταία 35 χρόνια, το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Webster της Βιέννης υπήρξε το μοναδικό πανεπιστήμιο της Αυστρίας που προσέφερε διεθνείς εκπαιδευτικές υπηρεσίες στην καρδιά της Ευρώπης, έχοντας αμερικάνικες διαπιστεύσεις εκτός από αυστριακές.  Οι σπουδές Bachelor, Master και MBA του ιδιωτικού πανεπιστημίου Webster της Βιέννης αναγνωρίζονται επίσης από το ACBSP (Συμβούλιο Διαπίστευσης για Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων & Προγραμμάτων).

Το Πανεπιστήμιο Webster λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός και παρέχει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διεθνών Σχέσεων, Ψυχολογίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.  Περισσότεροι από 500 φοιτητές καταγόμενοι από τουλάχιστον 70 διαφορετικές χώρες επισκέπτονται το πιο σύγχρονο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Βιέννης, στο Palais Wenkheim,  κοντά στην πλατεία Schwedenplatz.

Το Πανεπιστήμιο Webster έχει πανεπιστημιουπόλεις σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται σε εννέα χώρες και τέσσερις ηπείρους.

Τα υποκαταστήματα του αμερικάνικου ιδιωτικού πανεπιστημίου εκτείνονται εκτός από την Αυστρία, σε Ελβετία, Κάτω Χώρες, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Κίνα, Ταϊλάνδη και Γκάνα.

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ