Navigation
26
Φεβ
location
Αθήνα
18oC
Αίθριος - καθαρός
14 Μαρ 2018

Διάβασαν Μαρξ, αλλά δεν κατάλαβαν τον… Λίνκολν!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η σημερινή ομάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει κουρασμένη και ανεπαρκής. Μάλλον, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα αργήσει η ώρα όπου θα… βαριέται πλήρως να ασκήσει τα καθήκοντα της. Ο ένοικος του Μαξίμου το μόνο που προσπαθεί να πετύχει είναι ο περιορισμός του εύρους της ήττας στις επόμενες εκλογές. Μια ήττα, η οποία υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να είναι σαρωτική. Βεβαίως, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ένα σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος εξακολουθεί να βρίσκεται στο… 2015!

Η σημερινή συγκυβέρνηση καταβάλλει… φιλότιμες προσπάθειες μέσω επικοινωνιακών τρικ, ώστε να περιορίσει κατά το δυνατόν τις… σφαλιάρες που τρώει σε όλα τα επίπεδα. Και αν υπήρχε στοιχειώδης λογική και ένα μέσο IQ, σήμερα θα έπρεπε κανονικά να δίνει μάχη με το Κίνημα Αλλαγής για τη δεύτερη θέση. Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι η παραγωγή πολιτικής είναι κάτι που δεν μπορεί να σέρνεται έχοντας ως… βιτρίνα την επικοινωνία. Οι βολεμένοι, τα “παράσιτα” και οι ιδεολογικά αγκυλωμένοι είναι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται.

Η ραγδαία φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία και η άγρια… κατακρεουργημένη μεσαία τάξη, δεν μπορούν να ακούσουν το αφήγημα της σημερινής κυβέρνησης. Ούτε την… καθαρή έξοδο στις αγορές, ούτε την… απαλλαγή από τα μνημόνια. Πιθανόν, γιατί τα… παιδιά μεγάλωσαν και κατάλαβαν ποια είναι η πραγματικότητα και ποια τα… παραμύθια. Η χώρα είναι βυθισμένη σε μια εθνική αβεβαιόττητα που έχει να κάνει με τον ενοχλητικό γείτονα που λέγεται Τουρκία υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων με τους Έλληνες στρατιωτικούς. Μπορεί σε κάποιο βαθμό η σκανδαλολογία να βρίσκει κάποια ευήκοα ώτα και πολλοί πολίτες να έχου… χάψει το παραμύθι σε σχέση με τη χρεοκοπία της χώρας. Ότι δηλαδή φταίνε κάποιοι που “έφαγαν”. Αναμφίβολα, όσοι υπεξαίρεσαν δημόσιο χρήμα πρέπει να πληρώσουν και μάλιστα παραδειγματικά, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για άλλους επίδοξους… καρχαρίες στο μέλλον. Όμως, σε κάθε περίπτωση, το σπάταλο και υπερδανεισμένο κράτος ήταν η αιτία του κακού…

Ο ελληνικός λαός ακόμη αδυνατεί να καταλάβει γιατί η χώρα έφτασε το 2010 στο σημείο μηδέν. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τότε θυμίζαμε έναν παχύσαρκο που υπέστη ταυτόχρονα έμφραγμα και εγκεφαλικό. Αφού βάλαμε τον ασθενή στην Εντατική, καταφέραμε με πολλά προβλήματα και… ιατρικά λάθη, να τον σταθεροποιήσουμε. Το 2009, τα έσοδα του κράτους υπολείπονταν σημαντικά σε σχέση με τις δαπάνες μόνο για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Έτσι, δανειζόμασταν για να καλύψουμε και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις όπως τα λειτουργικά έξοδα του κράτους, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την ιατροφαρμακευτική δαπάνη και βεβαίως το μεγαλύτερο κονδύλι μετά τις συντάξεις, δηλαδή τα τοκοχρεολύσια.

Το 2015 εκλέχθηκε μια κυβέρνηση, η οποία υποσχέθηκε επανάληψη της… άσωτης ζωής προ του 2010. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε και το βλέπουμε όλοι: ο ασθενής που έχασε κιλά μετά το βαρύ περιστατικό της υγείας του, κατέληξε σήμερα να έχει μόνο τα… κόκαλα! Μάλιστα παρατηρείται το εξής απίστευτο παράδειγμα θράσους: να πανηγυρίζει αυτός που θα έσκιζε τα μνημόνια για τα σημερινά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία προ το 2015 έλεγε ότι είναι βαμμένα με αίμα! Το… αίμα και το ψέμα πουλάνε επικοινωνιακά σε κάποιον κόσμο που τρώει… κουτόχορτο! Και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί. Αλλά, όπως είχε πει ο 16ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αβραάμ Λίνκολν “μπορείς να ξεγελάσεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για πολύ καιρό”.

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ