Navigation
31
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
22 Φεβ 2016

Δεν υπήρχαν Έλληνες στη λίστα Μπόργιανς, το 2012

Κουρτίκας Απόψεις | Πρόσωπα
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
 
Μεγάλος θόρυβος έγινε τελευταία από τον ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα Μπόργιανς, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ “ανακάτεψε” την πρώην κυβέρνηση και τον στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κ. Κώστα Μπούρα ότι αρνήθηκε κάθε συνεργασία στα περί της σχετικής λίστας με φοροφυγάδες. Το όλο θέμα προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση του στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού όπου με μια σκληρή του ανακοίνωση μιλά για «κυβερνητική αθλιότητα» για «λεκέδες ατιμίας» και δηλώνει ότι θα οδηγήσει τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους «καλοστημένους μηχανισμούς προπαγάνδας του» στηΔικαιοσύνη.
 
Το πιο σπουδαίο όμως είναι ότι:
Μετά από δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει περίτρανα ότι όλες οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ τελευταία εναντίων της προηγούμενης κυβέρνησης και στελεχών της ήταν αβάσιμες αφού όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στην εκπομπή “Ιστορίες” σε συνέντευξή του στην συνάδελφο Σία Κοσιώνη στις 27 Ιανουαρίου 2016 ό ίδιος ο Βάλτερ Μπόγιαρνς παραδέχεται ότι το 2012 δεν υπήρχε τέτοιου είδους λίστα !!!
Έτσι ξεκαθαρίζεται το τοπίο και πέφτουν οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ….
Ο  κ. Βάλτερ Μπόγιαρνς υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας, δηλώνει ξεκάθαρα on camera ότι η “λίστα Μπόγιαρνς” τότε δεν υπήρχε. Μόνο προσφορά από πλευράς του κρατιδίου να βοηθήσουν τους ελληνικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς” και ξεκαθαρίζει: «Δεν υπήρχε καμία λίστα. Το 2012 μίλησα με τον Έλληνα πρόξενο στο Ντίσελντορφ. Εμείς τότε πριν τρία χρόνια προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε να ενισχυθεί ο ελληνικός φορολογικός μηχανισμός» !
Και διευκρινίζει ότι : Λίστα με Έλληνες είχαμε την Άνοιξη του 2015 !
Δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ! ! !
Έτσι προκύπτει περίτρανα όπως τονίζουν στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ότι: Μπέρδεψαν τις ημερομηνίες και τα πρόσωπα ο ΥΠΕξ Νίκος Κοτζιάς και κάποιοι βουλευτές που “ανακάλυψαν” πως το 2012 ο υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας – Βεστφαλίας Βάλτερ Μπόγιαρνς “πρότεινε” στην τότε κυβέρνηση λίστα με Έλληνες φοροφυγάδες και σύμφωνα με έγγραφο που επικαλούνται “υπήρξε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Κώστα Μπούρα, τότε γ.γ. του γραφείου Πρωθυπουργού, ο οποίος αρνήθηκε απευθείας συνεργασία” !   Για να πάρουν και την απάντηση από τον ίδιο τον κ. Κώστα Μπούρα που δηλώνει σχετικά :
Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός μου, σε δήθεν αποκαλύψεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα Μπόργιανς δηλώνω:
«Η αγωνιώδης απόπειρα της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα εκρηκτικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, δεν θα πετύχει. Όσο χαμηλά κι αν πέσει, όση λάσπη κι αν χρησιμοποιήσει, όσο κι αν δουλέψει ο καλοστημένος μηχανισμός προπαγάνδας, το Προσφυγικό, το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό θα μείνουν και θα αξιολογούν αμείλικτα τον πρωθυπουργό και όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στο λαό για να πάρει την εξουσία. Πόσα ψέματα άραγε θα πει για να διατηρηθεί σε αυτή, και πόσοι λεκέδες ατιμίας θα αφήσουν ακόμα το στίγμα τους σε αυτή την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;
Δηλώνω λοιπόν:
Πρώτον, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Ιστορίες, στις 27 Ιανουαρίου 2016) δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι παρέλαβε τα στοιχεία για λίστα Ελλήνων καταθετών την ‘Ανοιξη του 2015 (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) τον Νοέμβριο του 2015.
Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Καραγιαννίδη, επιχείρησε να εμπλέξει την προηγούμενη κυβέρνηση με συνεχείς υπαινιγμούς και ερωτήσεις μπερδεύοντας εσκεμμένα την πρόταση του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας για παροχή τεχνικής βοήθειας στη χώρα με την δήθεν ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων το 2012, που όμως ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς δήλωσε ότι περιήλθε στα χέρια του την ‘Ανοιξη του 2015, επί κυβερνήσεως κ. Τσίπρα. Η πρώτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στον κ. Στουρνάρα. Υπήρξε άμεση και έντονη απάντηση στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ – διάψευση. Η δεύτερη επίθεση, έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ανοιχτή – δημόσια επιστολή του τέως υφυπ. Εξωτερικών, κ. Κούρκουλα, με την οποία κατακεραύνωσε και αποκάλυψε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Η τρίτη είναι σε μένα… Αιδώς Αργείοι!
Τρίτον, η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε μένα ή οποιονδήποτε καθ ύλην αρμόδιο υπουργό. Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό.
Η γελοιότητα, έχει και όρια. Όταν όμως υποκαθίσταται από την αθλιότητα, τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση, γίνεται επικίνδυνη. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθοδηγείται από την ραδιουργία και το ψέμα, κάτι που την οδηγεί στον εξευτελισμό…
Έναντι αυτής της αθλιότητας, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια».
Έτσι μετά από όλα αυτά τα στοιχεία λέμε εμείς είναι αλήθεια ότι η εκπομπή του ΣΚΑΙ “Ιστορίες” με τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μπόργιανς δίνει όλες τις απαντήσεις για το θέμα που ανέβασε τόσο ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία εποχή που το Ασφαλιστικό-Φορολογικό-Αγροτικό-Προσφυγικό  παίζουν δυνατά στην κυβέρνηση και θα δρομολογήσουν εξελίξεις…
Άστοχο παράδειγμα δηλαδή τα περί λίστας Μπόργιανς το 2012 των κ. Κοτζιά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  αφού αν δούμε την σχετική εκπομπή την οποία και σας παραθέτουμε δικαιώνεται η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και ο κ. Κώστας Μπούρας ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict