Navigation
25
Ιαν
location
Αθήνα
17oC
Λίγα σύννεφα
21 Ιούν 2018

“Δεν Πληρώνεις” αλλά έρχεται η ώρα που θα πεις κι ένα τραγούδι…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Πόσες φορές δεν είδαμε τύπους που σήμερα βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο να ηγούνται του κινήματος “Δεν πληρώνω”. Πόσοι γραφικοί, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, σήκωναν τις μπάρες για να περάσουν ελεύθερα τα διόδια; Η δύναμη της εικόνας είχε τεράστια επίδραση σε ένα απελπισμένο εκλογικό σώμα που πίστευε ότι είχε βρεις τους… σωτήρες του. Πόσοι δεν σκέφτηκαν το 2015, ότι με τον Τσίπρα στην εξουσία θα μπορούν να περνάνε ελεύθερα τα διόδια, αφήνοντας τα… κορόιδα να πληρώνουν;

Ο… τροχός γύρισε και τώρα το “Δεν Πληρώνω” γίνεται εφιάλτης. Όσοι περνούσαν τα διόδια σηκώνοντας τις μπάρες λαμβάνουν εδώ και 2 χρόνια τα… μπιλιετάκια από τις εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων. Και έτσι πρέπει να γίνει. Αποτελεί στοιχειώδη σεβασμό προς όλους όσοι πλήρωναν ως νομοταγείς πολίτες. Και στο κάτω κάτω αν κάποιος δεν θέλει να κάνει χρήση της ασφάλειας των αυτοκινητοδρόμων, υπάρχουν και οι παράδρομοι. Δεν πληρώνεις διόδια, αλλά φτάνεις πολύ αργότερα στον προορισμό σου και στον δρόμο κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή. Αυτό το βασικό φαίνεται ότι δεν το ήξεραν οι περισσότεροι αφελείς που πίστευαν τους γραφικούς τύπους της σημερινής κυβέρνησης.

Η κοινωνία είχε πειστεί ότι η… ορχήστρα της διαπλοκής θα φτιάχνει δρόμους και οι… μάγκες Νεοέλληνες θα οδηγούν τσάμπα στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαπλοκή ως λαϊκοί αγωνιστές. Ιδίως όσοι έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν τα… μπιλιετάκια, να θυμάστε την εικόνα του κ. Τσίπρα και κάποιων γραφικών στα διόδια. Τώρα τοποθετούνται κάμερες και όποιος περάσει και δεν πληρώσει τότε θα… “σκάει” 100ευρα και επιπλέον θα του αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδειας κυκλοφορίας. Και όλα αυτά γίνονται με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που καλούσαι ως αντιπολίτευση τους πολίτες να μην πληρώνουν! Δυστυχώς, σ΄ αυτήν τη… ρημάδα τη ζωή όταν δεν μάθεις να εκτιμάς και να προλαμβάνεις δυσάρεστες καταστάσεις, τότε είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις το ανάλογο τίμημα…

Το κίνημα “Δεν Πληρώνω” ξεκίνησε από τα διόδια και επεκτάθηκε παντού. Το 2015 όλοι πίστεψαν ότι ήρθε η… σωτηρία τους. Πίστεψαν στη Σεισάχθεια και στα παραμύθια της… Χαλιμάς. Άρχισσαν να μην πληρώνουν ρεύμα. Τώρα η ΔΕΗ, κόβει τις συνδέσεις και σε λίγο θα κατασχέτει και ακίνητα. Δεν πλήρωναν την Εφορία και πλέον εδώ και 40 μέρες, ακόμη και για αρύθμιστο χρέος 500 ευρώ, θα χάνει το χωράφι, το οικόπεδο, το σπίτι του. Ας εκφράσουμε βεβαίως και τη συμπάθεια μας στους περίπου 1.700.000 κατόχους τραπεζικών λογαριασμών που διαπίστωσαν ότι κάποιο… χέρι τους έβαλε… χέρι. Και έπονται ακόμη πολλές νέες…  συγκινήσεις.

Σε λίγο καιρό θα έχουμε περάσει στη φάση όπου ένα σπίτι θα το διεκδικούν οι τράπεζες, η Εφορία, ο ΕΦΚΑ, η ΔΕΗ, ο δήμος και ουκ έστιν τέλος. Όλοι θα… βολευτούν. Πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται σε αντικειμενικό αδιέξοδο και δεν θα μπορέσουν να σώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Δεν αναφερόμαστε σε αυτούς, οι οποίοι δυστυχώς θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Ιδίως, όσοι ψήφισαν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα απατεώνων και τυχοδιωκτών. Το τίμημα της κάλπης είναι πολύ βαρύ. Το “Δεν Πληρώνω” στο οποίο πίστεψαν εκατοντάδες χιλιάδες, θα μετατραπεί σε… ορχήστρα που θα παίζει διάφορα… άσματα. Πολλοί είναι υποχρεωμένοι να τα τραγουδήσουν από τον πρώτο έως τον τελευταίο στίχο…!

 

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ