Navigation
4
Αυγ
location
Αθήνα
43oC
Αίθριος - καθαρός
1 Νοέ 2019

Δεν είναι απλά μια ευχή

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) Νέα

Είναι πολλά παραπάνω. Είναι ο τρόπος να ξαναγίνει ένα παιδί, παιδί.

Η Ελένη, 4 ετών, που πάσχει από σάρκωμα Ewing, εύχεται να πάει στη Disneyland. O Γιώργος και ο Στάθης, δύο δίδυμα αδέρφια ετών 10, που πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία, ονειρεύονται να πάνε στο Παρίσι και σε μια κρουαζιέρα. Η Γιαμούρ, 6 ετών, που πάσχει από μυελοβλάστωμα, θέλει πολύ να αποκτήσει ένα δωμάτιο Barbie.

Η Κυβέλη, 6 ετών, που πάσχει από λευχαιμία εύχεται να γνωρίσει τον Μπομπ Σφουγγαράκη με την παρέα του και να κάνουν ένα πάρτι. Αυτά είναι κάποια από τα 132 παιδιά μας που αυτή τη στιγμή αναμένουν την εκπλήρωση της ευχής τους.

«Είναι νεαροί άνθρωποι που δίνουν μία δύσκολη μάχη. Μάλιστα με τις σύγχρονες θεραπείες οι περισσότεροι θα βγουν νικητές από τη μάχη αυτή. Το ΚάνεΜιαΕυχή Ελλάδoς έρχεται να δυναμώσει τον αγώνα τους χτίζοντας το όνειρο. Τα παιδιά έχουν μία σημαντική εμπειρία , αισθάνονται το κέντρο του κόσμου. Δεν είναι εύκολο να περιγράψω τα χαμόγελα. Μπορώ όμως να σας πω, ότι μήνες μετά στο νοσοκομείο με κάθε αναφορά στην ευχή τους, τα μάτια λάμπουν και τα παιδιά ανέχονται πολύ καλύτερα από ότι θα περιμέναμε εμείς οι γιατροί τα θέματα της υγείας τους και προβλήματα της θεραπείας τους. Η προσδοκία και η εκπλήρωση του ονείρου βοηθάει στη διαδικασία της θεραπείας τους», δηλώνει ο Βασίλης Παπαδάκης, Παιδίατρος Ογκολόγος, Τμήματος Αιματολογίας – Ογκολογίας ΕΛΠΙΔΑ.

Το Νοέμβριο του 2018 επαναφέραμε με πολλή μεγάλη προσπάθεια      τις ευχές – ταξίδια στην Ευρώπη και στη Eurodisney. Οι συγκεκριμένες ευχές διακόπηκαν το 2012 όταν η κρίση έπληξε την Ελλάδα και οι διαθέσιμοι πόροι δεν επαρκούσαν για την εκπλήρωση τους. Σήμερα, με 132 παιδιά να βρίσκονται σε αναμονή της εκπλήρωσης των ευχών τους και με το 60% αυτών να είναι ταξίδια και αναδιαμόρφωση δωματίων, ζητάμε την υποστήριξή σας για να πιστέψουν αυτά τα παιδιά ξανά στη ζωή.

 «Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα σηματοδότησαν μια νέα αρχή για την κοινωνία μας. Θεμελιώθηκε η αλληλεγγύη, το υστέρημα του κάθε πολίτη μετατράπηκε σε λύτρωση των λιγότερο τυχερών. Ήρθαμε όλοι πιο κοντά στα δεινά της διπλανής πόρτας και αντιδράσαμε θετικά ώστε να ελαφρύνουμε τον πόνο. Ας μην χαθεί η φιλαλληλία που χτίσαμε ως λαός τόσο καιρό, λόγω της σταδιακής ανάκαμψης. Είναι θέμα καλλιέργειας και παιδείας των επόμενων γενεών», σχολίασε η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γεν. Διευθύντρια του οργανισμού, στρεφόμενη στο κοινό για υποστήριξη του οργανισμού.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να επαναφέρουν τα παιδιά στην παιδική τους ηλικία και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία. Τους χαρίζει και πάλι την παιδικότητα, που χάθηκε βίαια λόγω της σοβαρής ασθένειας.

Αυτά τα παιδιά ονειρεύονται μέσα σε ένα νοσοκομείο.
Κανένα παιδί δεν πρέπει να απογοητεύεται.
Δώσε δύναμη στην ευχή. Δώσε δύναμη στη ζωή.
Κάνε μια δωρεά ΣΗΜΕΡΑ!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 96 37 660 ή μπείτε στο makeawish.gr για να μας βοηθήσετε άμεσα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict