Navigation
15
Αυγ
location
Αθήνα
33oC
Αίθριος - καθαρός
20 Ιούν 2016

British AmericanTobacco Hellas: Δίνοντας αξία καθημερινά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

British American Tobacco BAT Brand News

Δίνοντας αξία καθημερινά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, η διαρκής δέσμευση της εταιρείας στην Ελλάδα είναι γεγονός.Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, η British American Tobacco πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο πλάνο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και επενδύσεων για την ελληνική αγορά, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη τριετία.

Η συμβολή της εταιρείας στην ελληνική οικονομία, κοινωνία και απασχόληση επιβεβαιώνεται,επίσης, από την επιλογή του λιμανιού του Πειραιά, μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών, για τη δημιουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου του Ομίλου. Στόχος είναι η δημιουργία ενός διεθνούς κόμβου, στον οποίο θα διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ και θα μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Ανταπόκριση σε σημαντικές κοινωνικές ανάγκες

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, παράλληλα με την αξία που δίνει η εταιρεία στην ελληνική κοινωνία, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την καθημερινή επιχειρηματική δράση και λειτουργία της. Η British American Tobacco πιστεύει ακράδαντα στη σταθερή στήριξη που της παρέχεται από την ελληνική κοινωνία και αποτελεί καθήκον της εταιρείας να ανταποδώσει με διάφορους τρόπους στον Έλληνα ενήλικα καταναλωτή την εμπιστοσύνη αυτή.

Η British American Tobacco Hellas δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και τηρεί αδιάλειπτα αυτήν τη δέσμευση, οργανώνοντας δράσεις που στηρίζουν με ουσιαστικό τρόπο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τις διάφορες κοινωνικές ανάγκες. Προτεραιότητα της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι η ανταπόκριση σε σημαντικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο την υλοποίηση ουσιαστικών παρεμβάσεων, με διαρκή και μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο και έμφαση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα της συνεισφοράς της εταιρείας στην ελληνική κοινωνία είναι η λύση που δόθηκε στο πρόβλημα στέγασης πολιτών χωρίς σπίτι, μέσω της δημιουργίας Τεσσάρων Κοινωνικών Κατοικιών, που αναπτύχθηκαν μέσω της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων, της British American Tobacco Hellas και της οργάνωσης «Ανθρώπινοι Άνθρωποι».

Η συνεργασία συμβάλλει στην ανακούφιση συνολικά 20 ανθρώπων και μελών οικογενειών, που ήταν –ή κινδύνευαν να μείνουν– χωρίς στέγη, μέσα από τις διαδικασίες επιλογής των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.Για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών τους, η British American Tobacco Hellas πραγματοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης και επαγγελματικών δεξιοτήτων για τους ανθρώπους των Κοινωνικών Κατοικιών.

Οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, έχοντας ενεργό ρόλο στην επιλογή των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζουν ένθερμα τις δράσεις της. Αφιερώνοντας πλήρεις εργάσιμες ημέρες, οι εργαζόμενοι ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης σχεδόν εγκαταλελειμμένων κατοικιών στην Αθήνα, ενώ ετοίμασαν και πακέτα δώρων με χρήσιμα είδη, τα οποία διατέθηκαν σε όλες τις οικογένειες των Κοινωνικών Κατοικιών. Η δυναμική συμμετοχή των ανθρώπων της British American Tobacco Hellas στις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας παίζει καθοριστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας.

Δίνοντας αξία στους εργαζομένους

Ο Όμιλος της British AmericanTobacco στηρίζει περίπου 10.000 εργαζομένους, που απασχολούνται στην παραγωγή καπνού στην Ελλάδα, απορροφώντας ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής ελληνικής παραγωγής καπνού. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να συμμετάσχουν σε σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη βελτίωση της συνολικής παραγωγής τους, ενώ είναι ιδιαίτερης σημασίας η βοήθεια που τους παρέχεται σε επίπεδο χρηματοδότησης και περαιτέρω ανάπτυξης. Επίσης, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα χιλιάδες προμηθευτές, λιανεμπόρους και διανομείς σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα εξαιρετικά σημαντική είναι η συνεισφορά σε φόρους προς το ελληνικό κράτος.

Παράλληλα, προχωρώντας σε επενδύσεις και πολιτικές για το εργασιακό περιβάλλον, η εταιρεία αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους και πιο ποιοτικούς εργοδότες στην Ελλάδα, έχοντας αποσπάσει σειρά διακρίσεων από αναγνωρισμένους φορείς. Τα τελευταία δύο χρόνια, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων, παρά τις υπάρχουσες προκλήσεις του ευρύτερου περιβάλλοντος. Παράλληλα, η British American Tobacco Hellas διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πλάνο μπόνους και παροχών προς τους ανθρώπους της, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων μέσα από καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης.

Σχετικά με την British American Tobacco Hellas

Η British American Tobacco Hellas είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει τα τσιγάρα Peter Stuyvesant, Prince, Pall Mall, Lucky Strike, Dunhill, Rothmans, Kent, καθώς και τα προϊόντα καπνού για στριφτά τσιγάρα Craven, LuckyStrike και Pall Mall.

Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο, που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί πάνω από 57.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα, που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο 17/06

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ