Navigation
29
Μαρ
location
Αθήνα
3 Μαρ 2016

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες του κόσμου

forbes-1 Κόσμος | Οικονομία

Αν και οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη δείχνουν να έχουν μειωθεί, η συνολική περιουσία των πλούσιων του κόσμου ξεπερνά κάθε φαντασία καθώς ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 6,48 τρισεκατομμυρίων δολαρίων παρά την την πτώση από την περσινή χρονιά!

Ανάμεσα σε αυτό τον γαλαξία χρημάτων υπάρχουν και Έλληνες, με τους περισσότερους να έχουν βρει την “γη της Επαγγελίας” σε νέες πατρίδες, που δημιούργησαν αυτοκρατορίες και περιουσίες.

Ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες της λίστας Forbes:

1. Jim Davis

forbes-1
Είναι από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες (αν και οι δεσμοί του με την πατρίδα δεν είναι πλέον τόσο δυνατοί) είναι ο ελληνικής καταγωγής 2ης γενιάς Jim Davis που βρίσκεται πλέον στην 286η θέση της λίστας Forbes. Ο εμπνευστής και ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance είδε την στροφή της μόδας στα παπούτσια να τον εκτινάσσει περίπου 200 θέσεις πιο πάνω στη λίστα με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 4,9 δισ. ευρώ. Trump who…?

2. Τζον Κατσιματίδης

forbes-2
O πασίγνωστοςΈλληνας δισεκατομμυριούχος φιγουράρει στην θέση 477 της λίστας, με περιουσία 3,4 δις δολάρια, ο οποίος ανέβηκε 80 θέσεις σε σχέση με την περσινή λίστα. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, και της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικων αλλά και εταιρειών Real Estate.

3. John Paul Dejoria

forbes-3
118 θέσεις παρακάτω συναντάμε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις Έλληνα δισεκατομμυριούχου που τα κατάφερε κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες καθώς πριν χτίσει την αυτοκρατορία του ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητό του. Ο Ελληνοιταλός John Paul Dejoria είδε την εταιρεία “John Paul Mitchell Systems”, που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών να του δημιουργεί μια περιουσία που αγγίζει τα 2,9 δισ. δολάρια και να βρίσκεται στην 595η θέση.

4. Φίλιππος Νιάρχος

forbes-4
Με περιουσία 2,5 δις δολαρίων ο Φίλιππος Νιάρχος καταλαμβάνει την 688η θέση ανεβαίνοντας αρκετές από την περσινή θέση. Ο ίδιος θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη, καθώς η συλλογή τους από πίνακες και έργα τέχνης εκτιμάται πως ξεπερνάει το 1 δις δολάρια.

5. Ντιν Μητρόπουλος

forbes-5
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Pabst Brewing η οποία παράγει πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος Ντιν Μητρόπουλος καταλαμβάνει την 722η θέση της λίστας, με περιουσία που αγγίζει τα 2,4 δισ. δολάρια . Ο ίδιος έφτασε στην Αμερική σε ηλικία 9 ετών, ενώ τα τελευταία χρόνια βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται συνεχώς.

6. Σπύρος Λάτσης

forbes-6
Ο Σπύρος Λάτσης βρίσκεται στην 906η θέση με περιουσία 2 δις δολάρια. Πέρσι ήταν στην 782η θέση με περιουσία ύψους 2,4 δις ευρώ. Είναι ο γιος του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση. Σπούδασε στο London School of Economics και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία των επιχειρήσεων της οικογένειας Λάτση.

7. Τζορτζ Αργυρός

forbes-7
Στην 1011η θέση της λίστας, με περιουσία 1,8 δις δολάρια, συναντάμε τον Γιώργος Αργυρός. Μεταξύ των επιχειρηματικών του ασχολιών βρίσκεται το real estate και διάφορες επενδύσεις. Ενώ, στο παρελθόν έχει διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.

8. Αλέξανδρος Σπανός

forbes-8
Κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω συναντάμε στην 1067η θέση της λίστας τον Αλέξανδρος Σπανός. Η περιουσία του εκτιμάται στα 1,7 δις και προέρχεται από διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων το real estate και τα San Diego Chargers.

9. Peter George Peterson

forbes-9
Ο επιχειρηματίας Peter George Peterson φιγουράρει στην θέση 1121 της λίστας με περιουσία 1,6 δις. Ο ίδιος δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομές, παράλληλα είναι συγγραφέας και πολιτικός. Ενώ, διετέλεσε γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ έως το 1973, υπό την προεδρία του Νίξον. Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ΗΠΑ.

10. Φιλάρετος Καλτσίδης

forbes-10
Στο παρελθόν ο Φιλάρετος Καλτσίδης έχει καταφέρει να ανακηρυχτεί ως ο πλουσιότερος Έλληνας στον πλανήτη αν και διατηρεί και την Ρωσική υπηκοότητα. Η τσιμεντοβιομηχανία του, Eurocement Holding AG, είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία. Όμως φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν καθώς καταλαμβάνει την 1198η θέση στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Τα αδέλφια δισεκατομμυριούχοι

Στη λίστα συναντούμε και τα αδέλφια δισεκατομμυριούχους. Τα αδέλφια Χατζηιωάννου όπου χάρις στις εφοπλιστικές κινήσεις του πατέρα τους αλλά και τις… easy ιδέες τους φιγουράρουν στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου είναι 1275ος με περιουσία που φτάνει τα 1,4 δισ. δολάρια, και ακολουθεί ο αδερφός Πόλυς στην 1367η θέση με 1,3 δισ. δολάρια περιουσία, για να κλείσει την “χρυσή” τριάδα η αδελφή τους Κλέλια Χατζηιωάννου που βρίσκεται στη 1577η θέση με 1,1 δισ. δολάρια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress