Navigation
23
Σεπ
location
Αθήνα
26oC
Νεφοσκεπής
14 Ιούν 2018

Αυτό το μνημόνιο δεν υπογράφτηκε ποτέ…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Από το 2010 η λέξη “μνημόνιο” μπήκε στη ζωή μας και μάλιστα απέκτησε ιδιαίτερη τοξικότητα. Τέτοια που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις ή έφερνε στο προσκήνιο  πολιτικάντηδες και “τιποτάκηδες”. Ο ελληνικός λαός μέσα στην οργή και στη… διατάραξη της ησυχίας του με τα δανεικά, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη νοοτροπία του “ό,τι να ΄ναι” ή “ό,τι αρπάξουμε”, ακολούθησε μια πορεία που τον έφερε σε ακόμη χειρότερη θέση.

Οι εταίροι-δανειστές μας έβαλαν κάτω τις “μαύρες τρύπες” των δημοσίων οικονομικών και άφησαν σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα ήταν ένα παγκοσμίως πρωτόγνωρο πείραμα τόσο γι αυτούς όσο και για εμάς. Όπως ήταν φυσικό η έμφαση δόθηκε στο δημοσιονομικό συμμάζεψμα με συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων, αυξήσεις φόρων και εσωτερική υποτίμηση. Στον… καλομαθημένο Έλληνα όλα αυτά ήταν γροθιά στο στομάχι. Και βεβαίως, η οργή και ο θυμός είναι το… λίπασμα για να… ξεφυτρώσουν οι πάσης φύσεως πολιτικάντηδες που θα έφερναν τη… σωτηρία σε αυτούς τους δύσμοιρους πολίτες.

Από το 2015 έως σήμερα ακολουθούμε ως λαός μια σταθερή πορεία αποσύνθεσης, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τις νοοτροπίες που είχαν καλλιεργηθεί επί δεκαετίες με ψεύτικα λόγια και μπόλικα δανεικά. Το βόλεμα και η λαμογιά μας έφεραν σε τέλμα και τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της παρακμής. Βασικές σταθερές της κανονικότητας του ανθρώπου και μιας συντεταγμένης πολιτείας δοκιμάζονται. Βλέπουμε πλέον ότι η πολυεπίπεδη… ανωμαλία συμπαρασύρει πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, οι οποίοι συνεχίζουν επιδεικτικά να απολαμβάνουν τα οφέλη της… ιδιαίτερης καρέκλας στην οποία κάθονται. Και για τα… τριάκοντα αργύρια νομοθετούν ή κάνουν τα στραβά μάτια σε νόμους εκτρώματα που απειλούν το DNA του λαού μας!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και βάζουν όλους τους πολιτικούς στο ίδιο τσουβάλι. Τους διαφεύγει ή δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν ότι πριν από πολλά χρόνια κάποιοι πολιτικοί έλεγαν αλήθειες ώστε να μην φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Οι πολίτες δεν ήθελαν να ακούσουν τέτοιους δυσάρεστους και εν τέλει… σπαστικούς πολιτικούς. Και τώρα που δοκίμασαν από την καλή και από την ανάποδη τους ψεύτες και τους πολτικάντηδες, τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι για να μην ομολογήσουν την ενοχή τους ή τη… βλακεία τους. Κάποιος που αγνόησε τον χρήσιμο και δυσάρεστο, υιοθετώντας τον ψεύτη και ευχάριστο, ποτέ δεν πρόκειται να αποδεχθεί το λάθος του…

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα δείχνει το μεγάλο πρόβλημα νοοτροπίας που έχουμε ως λαός. Εν μέσω εκμαυλισμού, θρασύτητας και άφθονης νεοελληνικής… μαγκιάς προσπαθούμε να τελειώσουμε με τα οικονομικά μνημόνια χωρίς να έχουμε προνοήσει για το πιο βασικό: για την αλλαγή της νοοτροπίας μας. Είναι το μνημόνιο που λείπει από τη χώρα μας και το οποίο θα έπρεπε μόνοι μας να εφαρμόζουμε ήδη λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είναι ίσως το μοναδικό μνημόνιο που έχουμε ανάγκη και το οποίο δεν υπογράψαμε ποτέ. Δεν το θέλαμε, δεν το κατάλαβαν και οι δανειστές μας. Αν δεν το υπογράψουμε, τότε είναι βέβαιο ότι η σωτηρία μας δεν πρόκειται να έρθει ποτέ…

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ