Navigation
14
Οκτ
location
Αθήνα
30oC
Αίθριος - καθαρός
15 Μαΐ 2018

Αυτή η κυβέρνηση είναι ο τάφος του παραγωγικού και δημιουργικού πολίτη

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Παρακολουθούμε μάλλον με θυμηδία τις… φανφάρες διαφόρων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ομιλούν περί σοσιαλδημοκρατίας. Οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν ως πρότυπο τον Στάλιν και δεν αναγνωρίζουν στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας, μιλάνε για σοσιαλδημοκρατία. Και μάλιστα, αν θέλουμε να περιορίσουμε την ανάλυσή μας στο σκέλος της οικονομίας, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι άνθρωποι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι η αναβίωση παλαιών μοντέλων της Σοβιετίας ή της Βορείου Κορέας και της Βενεζουέλας!

Μιλάνε για ευαισθησίες αυτοί που έχουν καταντήσει τη μεσαία τάξη φτωχή και τους αδύναμους της κοινωνίες… κουρελήδες. Μιλάνε αυτοί που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μια γάζα και ένα ορό σε δημόσιο νοσοκομείο. Μιλάνε αυτοί που έχουν διαλύσει την παιδεία, απελευθερώνουν χιλιάδες κακοποιούς και αφήνουν ανεξέλεγκτους να αλωνίζουν τους “μπαχαλάκηδες” και κάθε λογής περιθωριακό στοιχείο. Δεν έχουν μάθει ακόμη πως η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα της ελεύθερης οικονομίας και αγοράς. Μιας οικονομίας που συμβάλλει στην αύξηση της πίτας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην ενθάρρυνση της δημιουργικότητας, στην ενίσχυση της κοινωνικής ευημερίας και στη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής.

Το… μοντέλο που εκπροσωπούν οι σημερινοί κυβερνώντες έχει από τη μία τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τα λαμόγια, τους βολεμένους, τους μέτριους έως κακούς, τους αντιπαραγωγικούς και τους… τσάμπα μάγκες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι δημιουργικοί Έλληνες που δουλεύουν αλλά τιμωρούνται. Πού παράγουν αλλά… σταυρώνονται. Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει παραγωγικά σε αυτήν τη χώρα, καλούνται να διαμορφώσουν τις συνθήκες και το μοντέλο ανάπτυξής της. Είναι σαν να προσπαθεί ένας πολιτικός μηχανικός (τυχαίο το παράδειγμα…) χωρίς να έχει φτιάξει ούτε… γκαρσονιέρα, να πείσει ότι μπορεί να φτιάξει μια γέφυρα σαν αυτή του Ρίου-Αντιρρίου!

Ο σημερινός δημιουργικός Έλληνας καλείται να επιβιώσει μέσα σε συνθήκες άγριας φορολογίας, τεραστίου κόστους της ενέργειας, κοροίδιστικων τελών και επιβαρύνσεων για ένα σπάταλο και χρεοκοπημένο κράτος. Ένα κράτος που υπό την καθοδήγηση ηγεσιών παλαιοκομμουνιστικών αντιλήψεων και λαϊκοδεξιού κρατισμού συμπεριφέρεται ως “νταβατζής”. Δεν θα ρίξουμε όλα τα βάρη στη σημερινή ανεκδιήγητη κυβέρνηση. Κάποιοι φρόντισαν από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80, να βάλουν τις βάσεις για να δημιουργηθεί το σημερινό έκτρωμα. Κάποιοι “χτύπησαν” την ιδιωτική πρωτοβουλία δια της υπονόμευσης της ανταγωνιστικότητας και τώρα κάποιοι άλλοι φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν μέσω της φορολογίας, των εισφορών, του κόστους ενέργειας και των… κορόιδιστικων επιβαρύνσεων.

Αυτοί που σήμερα τιμωρούν τους παραγωγικούς πολίτες και σκοτώνουν τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα, αποτελούν εχθρούς της χώρας. Υπονομεύουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές τους, εξαθλιώνουν τους πολίτες, ναρκοθετούν τα θεμέλια της εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας, κονιορτοποιούν την κοινωνική συνοχή. Αυτοί που εγκληματούν εις βάρος της χώρας, δεν μπορούν να έχουν θέση στο πολιτικό στερέωμα. Βεβαίως, ο μόνος αρμόδιος για να βάλει τα πράγματα στη θέση του είναι ο κυρίαρχος λαός. Αν επικροτεί αυτήν την πορεία προς την καταστροφή να ξέρει ότι φταίει αποκλειστικά ο ίδιος και να είναι έτοιμος να πληρώσει για τέτοιες λανθασμένες επιλογές. Ούτε τα μνημόνια, ούτε η Μέρκελ φταίνε. Μόνο το ξερό του το κεφάλι…

 

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict

PolicePress