Navigation
27
Σεπ
location
Αθήνα
32oC
Αίθριος - καθαρός
27 Απρ 2015

«Αυτή η γη έχει… φωνή» στο karfitsa.gr

karfitsa Brand News

Μια σπουδαία «μουσική παράσταση», Αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κορυφαίοι καλλιτέχνες, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του σήμερα που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» που ψηλαφίζουν τη μοίρα και τα θέλω του σύγχρονου Έλληνα «παντρεμένα» με τα ανεκτίμητα κλασικά διαμάντια της μουσικής μας ρίζας.

Οι τραγουδιστές, Βασίλης Σκουλάς, Μελίνα Ασλανίδου, Στάθης Νικολαΐδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Δημήτρης Καρασαβίδης, Κώστας Αγέρης, με την συμμετοχή 20μελής ορχήστρας αναμένεται να ταξιδέψουν με τη φωνή και την ερμηνεία τους το κοινό της Θεσσαλονίκης. Τη μουσική υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Μπαλαχούτης.

«Με αφορμή το θάνατο της γιαγιάς μου, ήταν η τελευταία της πρώτης γενιάς που έφτασε στη Θεσσαλονίκη μετά τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, το 2013 έγραψα έξι από τα τραγούδια του πρώτου δίσκου μου, όντας και ο ίδιος πόντιος», λέει στο karfitsa.gr ο μουσικοσυνθέτης της παράστασης «Αυτή η γη έχει φωνή», Χρήστος Παπαδόπουλος. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει κυκλοφορήσει ακόμη δύο δίσκους, τον «Ερωτόκριτο» με τον Βασίλη Σκουλά και έναν ακόμη για την καταστροφή της Σμύρνης.

Αναφερόμενος στο τι θα παρακολουθήσουν οι θεατές που θα έχουν την τύχη να «ταξιδέψουν» σήμερα το βράδυ στον Πόντο, ο κ. Παπαδόπουλο εξηγεί, «θα ταξιδέψουμε μέσω της αφήγησης και της μουσικής 93 χρόνια πίσω. Επάνω στη σκηνή, συνευρίσκεται ένας πατριάρχης της ποντιακής μουσικής, ο Στάθης Νικολαϊδης με τον πατριάρχη της κρητικής μουσικής, τον Βασίλη Σκουλά καθώς και την Μελίνα Ασλανίδου, τον Κώστα Αγέρη, τον Αλέξη Παρχαρίδη και τον Δημήτρη Καρασαββίδη που αποτελούν το νέο αίμα», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος σημειώνει πως, «η τωρινή γενιά που γράφουμε μουσική, πρέπει να γυρίζουμε πίσω στο χρόνο αλλά παράλληλα να πειραματιζόμαστε και να εξελίσσουμε τη μουσική, ανάλογα με τον ήχο και τον εξοπλισμό της κάθε εποχής. Μία κατά όλων όσων υποστηρίζουν πως τα τραγούδια της παράδοσης πρέπει να παίζονται με ένα νταούλι και μία λύρα», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συμμετέχω στην αποψινή εκδήλωση. Οι συντελεστές της είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και αξιόλογοι ερμηνευτές. Είναι μία παράσταση που θεωρώ πως την έχει ανάγκη ο κόσμος, για να ξυπνήσουν μνήμες στους παλαιότερους και να μάθουν οι νεότεροι», λέει χαρακτηριστικά ο Κρητικός λυράρης και ερμηνευτής, Βασίλης Σκουλάς. «Η Κρήτη και ο Πόντος έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, στους απελευθερωτικούς αγώνες και σε άλλες καταστάσεις. Έτσι νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και υποχρέωση για τη συμμετοχή μου σε αυτή την παράσταση», καταλήγει ο κ. Σκουλάς.

Οι εκδόσεις NK Media Group του Νικολάου Καραμανλή, ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα των συντελεστών να γίνει χορηγός επικοινωνίας. «Στηρίζουμε έμπρακτα αυτές τις προσπάθειες στη μνήμη των αδερφών μας των Ποντίων και τέτοιου είδους προσπάθειες πρέπει να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά να γίνουμε χορηγοί επικοινωνίας. Το αποτέλεσμα αυτής της μουσικής βραδιάς, θα δοθεί σε CD μαζί με την εφημερίδα «Παρασκήνιο» σε όλους τους αναγνώστες ανά την Ελλάδα, σε δύο εβδομάδες», σημείωσε ο εκδότης του ομίλου Νικόλαος Καραμανλής. «Είναι όλοι εξαίρετοι και διακεκριμένοι καλλιτέχνες στο χώρο τους. Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, να απολαύσουν αυτήν την μουσική παράσταση».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σήμερα 27 Απριλίου, στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης στις 20:30. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 15 ευρώ και φτάνουν στα 35 ευρώ. Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Έλενα Θυμιοπούλου, σημείωσε ότι η σημερινή παράσταση αναμένεται να γίνει sold out.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict