Navigation
25
Σεπ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
25 Ιούλ 2018

Ασύμμετρα φαινόμενα αριστερής πολιτικής λαίλαπας…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η χώρα βρίσκεται στην επόμενη μέρα μιας τραγωδίας που ακόμη δεν έχει… ολοκληρωθεί. Μιας τραγωδίας που έχει το στοιχείο της ασύμμετρης απειλής που η ίδια η φύση… επιφυλάσσει από τη μια στιγμή στην άλλη στην ανθρώπινη ύπαρξη και τα δημιουργήματα της. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος μια κυβέρνηση όταν ξεσπάει μια θεομηνία. Με τα στοιχεία της φύσης είναι δύσκολο να τα βάλουν ακόμη και τα πλέον εξελιγμένα κράτη. Όμως, το πράγμα αρχίζει και γίνεται… πικάντικο από τη στιγμή που κυβερνάς ενώ ως αντιπολίτευση δεν αναγνώριζες τα στοιχεία της φύσης, αλλά έβλεπες άλλα πράγματα στους πολιτικούς σου αντιπάλους.

Οι φωτιές ή οι πλημμύρες είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτό που προέχει είναι κατά πόσο είσαι προετοιμασμένος για ακραία σενάρια και κυρίως για τα σχέδια της πολίτικής προστασίας, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Όσο λαϊκίζεις ως αντιπολίτευση, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να υποστείς καίρια πλήγματα από τη στιγμή που γίνεσαι κυβέρνηση. Τότε θυμάσαι τα 40 χρόνια των άλλων, το δόμηση σε δασικές περιοχές κλπ. Τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους δεν γνωρίζουν κόμματα. Γιατί ακόμη και αυτοί που δεν κυβέρνησαν προ του 2015, ήταν μέρος του συστήματος που ζητούσε περισσότερα δανεικά, περισσότερες ρυθμίσεις, περισσότερες χάρες.

Στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλαχε ο κλήρος να διαχειριστεί μια τεράστια ανθρώπινη τραγωδία στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβριο και τώρα τη φωτιά στην ανατολική Αττική. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι αυτό το σόου που έστησαν οι κυβερνητικοί τύποι. Μάλιστα ο ίδιος ο ένοικος του Μαξίμου άρχισε να… πιπιλίζει την “καραμέλα” της αποσταθεροποίησης. Αυτή κρατάει χρόνια και αποτελεί την εύκολη δικαιολογία. Το δε θέαμα που παρουσίασαν μπροστά στις κάμερες, μάλλον παραπέμπει σε… τρομοκρατημένους και άπειρους καταληψίες της εξουσίας. Επίσης, μίλησε για ασύμμετρο φαινόμενο. Μάλλον ασύμμετρη απειλή θα ήθελε να πει.

Το χειρότερο που πράττει ο σημερινός παραπαίων θίασος είναι να αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης του, να κατηγορεί τους… άλλους και να αναγάγει τα πάντα σε επίπεδο επικοινωνίας και προπαγάνδας. Δηλαδή σε επίπεδο ψεύδους. Δεν ξεχνάμε δε έναν δημοσιογράφο που σήμερα βρίσκεται στο στενό επιτελείο του Τσίπρα, όταν έλεγε το 1986 για το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, ότι “όλα είναι μέρος της αμερικανικής προπαγάνδας για να πλήξουν τη Σοβιετική Ένωση”. Αυτήν που μετρούσε αντίστοφα τέσσερα χρόνια, πριν καταρρεύσει. Οι σημερινοί τύποι της κυβέρνησης έχουν για… ψωμοτύρι τους υπεύθυνους των αποτυχιών. Όσο για τις επιτυχίες τους, αυτές δεν τις βλέπει κάποιος ούτε με… κυάλια. Το μότο τους είναι απλό: για οποιοδήποτε στραβό φταίνε οι προηγούμενοι. Το κακό είναι ότι αυτή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πώς όλα δουλεύουν ρολόι και όταν γίνει η στραβή δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε…

Η ποιότητα μιας κυβέρνησης και των ανθρώπων της φαίνεται από τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Η προπαγάνδα για τους… άλλους δεν “πουλάει” πλέον. Μπορεί να συγκρατεί κάποιους από αυτούς που εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν έναντι της αποχής, αλλά είναι ένα… φθαρμένο προϊόν. Και επειδή έχουν περάσει 3,5 χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τόσα ψέματα, είναι δεδομένο ότι καταντάει και φτηνό. Το θράσος με το οποίο στέκονται μπροστά σε γεγονότα όπως για παράδειγμα η Μάνδρα, αλλά πολύ περισσότερο το… κρυφτό που παίζουν στη συνέχεια, αποτελούν την επιτομή της δικής τους αισθητικής και σουρεαλιστικής αντίληψης των πραγμάτων.

Ειδικά τώρα που είναι στα τελευταία τους, θα τους βλέπουμε ολοένα και περισσότερο να συμπεριφέρονται ως… μικρά παιδιά. Ως γνήσια τέκνα του σταλινικού μοντέλου προπαγάνδας. Δεν περιποιεί τιμή η προσπάθεια τους να… ξεφτιλίζονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο. To είδαμε και προχθές το βράδυ με το σόου στις κάμερες, όπου μια ομάδα κυβερνητικών στελεχών με κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες μιλούσαν μπροστά στις κάμερες σαν να πρόκειται για… εξωγήινους, την ώρα που άρχισαν να ματαμετρούνται διψήφιοι αριθμοί νεκρών και τραυματιών.

Η σημερινή συγκυβέρνηση βαδίζει σε ένα μονοπάτι πρωτοφανούς εξευτελισμού. Με τα πεπραγμένα και τη ζημιά του 2015 και με τα ψέματα τους αποδεικνύουν καθημερινά ότι αποτελούν ένα… ασύμμετρο φαινόμενο. Τέτοια ασύμμετρα φαινόμενα προκαλούν τεράστιο οικονομικό κόστος και στο τέλος καταλήγουν να προκαλούν ανείπωτο ανθρώπινο πόνο, συμφορές ή τραγωδίες. Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξελιχθεί σε μια πολίτική λαίλαπα για τον τόπο. Τόσο οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν όσο και η προπαγάνδα τους παραπέμπουν σε κάτι εξαιρετικά αρνητικό και ταυτόχρονα δυσφημιστικό για τη χώρα. Η αριστερή λαίλαπα είναι το πραγματικό ασύμμετρο φαινόμενο που οδήγησε τη χώρα σε αποσταθεροποίηση το 2015. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Και μόνο η παρουσία τους, βάζει… φωτιά στο μέλλον της χώρας!

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ