Navigation
1
Αυγ
location
Αθήνα
42oC
Αίθριος - καθαρός
27 Φεβ 2019

Ασφάλεια και δημόσια τάξη στο… απόσπασμα

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Καθημερινά οι πολίτες γίνονται μάρτυρες απίστευτων περιστατικών εγκληματικότητας. Δυστυχώς για την κυβέρνηση τα θέματα αυτά παίζουν στα βραδινά δελτία ειδήσεων και κυρίως στον ΣΚΑΪ και φυσικά στα sites και τα social media. Βεβαίως, από ανθρώπους που δεν έχουν σεβαστεί την απώλεια 124 ψυχών από την πυρκαγιά στο Μάτι και τις πλημμύρες στη Μάνδρα ή τους 80 νεκρούς (μέχρι στιγμής) από τον ιό της γρίπης, δεν έχουμε… ιδιαίτερες απαιτήσεις. Όταν είσαι παχύδερμο και “πειραγμένος” στο μυαλό και την ψυχή, τότε οι ανθρώπινες απώλειες δεν έχουν καμιά αξία και σημασία…

Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ένα εφιαλτικό σπιράλ πτωχοποίησης, ανασφάλειας και φόβου. Η οικονομική κρίση ενισχύει τις τάσεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων. Κάποιος που ξέρει ότι θα μπει στον Κορυδαλλό για να κάνει… διακοπές δεν έχει κανένα πρόβλημα για να διαπράξει ακόμη και έναν φόνο. Έτσι, για… πλάκα! Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει στις φυλακές ποσοστά άνω του 80%! Μάλιστα, οι σημερινοί τύποι πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει αποδράσεις την τελευταία τετραετία. Και πώς να γίνουν, όταν κακούργοι που καταδικάστηκαν για βαριά αδικήματα, μπορούν να βγουν από την πόρτα των σωφρονιστικών καταστημάτων με το… χαρτί στο χέρι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι πλέον περιορισμένες και κάθε μέρα οι εξαθλιωμένοι πολίτες νιώθουν αδύναμοι. Μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου επιτίθενται σε ηλικιωμένους ή μπουκάρουν στα σπίτια ή “καθαρίζουν” με περίστροφα και βαρύ οπλισμό όποιον… αντιστέκεται στις ορέξεις τους. Ο εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου έχει δημιουργήσει νέες ομάδες κακοποιών οι οποίες διέπονται από…. προχωρημένο know how λόγω της… εμπειρίας και των γνωριμιών που έκαναν εκατοντάδες βαρυποινίτες εντός των φυλακών.
Από την άλλη, οι αστυνομικοί φοβούνται να βάλουν το χέρι τους στη… φωτιά καθώς αν αντιδράσουν ακόμη και με βάση τα προβλεπόμενα τους περιμέναν ΕΔΕ ή και απόταξη! Οπότε, γιατί να καθίσουν να ασχοληθούν με τους κακούργους που μπουκάρουν στα σπίτια και βασανίζουν αθώους πολίτες ή με τους κακοποιούς που κυκλοφορούν; Και πολλά κάνουν οι αστυνομικοί για 600 και 700 ευρώ τον μήνα. Έχουν και αυτοί οικογένειες και σκέφτονται ότι αν κάνουν τη δουλειά τους κινδυνεύουν να αποταχθούν ή να μπουν στο “ψυγείο”, ενώ αν δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο τότε είναι πολύ πιθανό να βρεθούν… θαμμένοι τρία μέτρα κάτω από τη γη.

Οι αστυνομικοί βλέπουν τι γίνεται σήμερα με τους Ρουβίκωνες, τα κακοποιά στοιχεία των Εξαρχείων και τους πάσης φύσεως αδίστακτους εγκληματίες που κυκλοφορούν και σκορπούν τον τρόμο. Όλα αυτά αν αθροιστούν με τη ραγδαία πτωχοποίηση των πολιτών, τότε διαμορφώνουν πολλαπλασιαστικά συνθήκες “ζουγκλοποίησης” και αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία μας. Από την άλλη πλευρά, το αίσθημα ανασφάλειας επηρεάζει επενδυτικές αποφάσεις, έχει μεγάλο κόστος για την κοινωνία και δυστυχώς αποτελεί το εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε ακραίες επιλογές πάνω από την κάλπη. Τα πολιτικά κατακάθια του υποκόσμου περιμένουν στη… γωνία για να προσελκύσουν… πελάτες και να αυξήσουν την εκλογική τους επιρροή.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική τους έχουν διαλύσει και ισοπεδώσει την καθημερινότητα των πολιτών. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατό. Ήδη είναι τεράστιο το κακό που έχουν προκαλέσει στο σπίτι κάθε ελληνικής οικογένειας, πλην των βολεμένων, των παρασίτων, των κακοποιών και όλων αυτών που δεν διαθέτουν στοιχειώδη λογική.

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τρέξει με πολύ γοργούς ρυθμούς προκειμένου να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας και να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: όποιος απειλεί την ευρυθμία της κοινωνίας θα μπαίνει για πάρα πολλά χρόνια στη φυλακή. Μόνο έτσι θα ανασχεθεί το καλπάζον κύμα εγκληματικότητας. Ο φόβος πρέπει να φυλάει τα έρημα και να προστατεύει τους αθώους…

 

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ