Navigation
30
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
6 Φεβ 2019

Αρρωστημένα μυαλά “αρρωσταίνουν” τους θεσμούς

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η χώρα βρίσκεται στην εσχατιά της παρακμής και δοκιμάζεται από συμπεριφορές οι οποίες την εκθέτουν διεθνώς και θέτουν υπό αμφισβήτηση στα μάτια των πολιτών κρίσιμες σταθερές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και του πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικού μας συστήματος.

Σε μια κανονική χώρα, για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες. Τα πολιτικά “απορρίμματα” που δοκιμάζουν τις δομές της συντεταγμένης πολιτείας μας εξευτελίζουν θεσμούς και αξίες. Επειδή το ζήτημα άπτεται της ποιότητος της δημοκρατίας μας, το τέλος τέτοιων καταστάσεων πρέπει να είναι άμεσο και σαρωτικό. Οι δε σφετεριστές των επιμέρους εξουσιών πρέπει να έχουν το οδυνηρό πολιτικό τέλος που τους αρμόζει.

Οι πολίτες της χώρας είτε λόγω τύψεων είτε λόγω… ανοσίας στα ψέματα και στην απάτη των μεγαλύτερων πολιτικών τυχοδιωκτών που γέννησε η δημοκρατία, παραμένουν απαθείς. Πιθανόν να μην έχουν καν τη διάθεση να βγουν μπροστά γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουν να κάνουν με κανονικούς ανθρώπους, αλλά με… κανονικούς απατεώνες. Είναι σαν ένα φιλμ στον κινηματογράφο, το οποίο από ένα σημείο και μετά καταντάσει ανιαρό και σε… υπνωτίζει.

Η χώρα δικαιούται να επιστρέψει στην κανονικότητα και να απορρίψει κάθε αρρώστια που υπονομεύει το μέλλον των επόμενων γενεών. Είναι ζήτημα της ίδιας μας της ύπαρξης. Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία και κινείται στη βάση μιας θεσμικότητας την οποία κακοποιούν βάναυσα τα πρόσωπα. Όποιον και αν πιάσουμε σήμερα από τους ταγούς που ασκούν εξουσία, τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι συγκεκριμένα. Κινούνται στον άξονα της απογοήτευσης, της οργής, της ντροπής, της θρασύτητας και της προκλητικότητας. Η αντι-θεσμική αυτή… διαδρομή επηρεάζει συλλήβδην το σύνολο του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι δοκιμάοντας ταυτόχρονα τις δομές μιας συντεταγμένης πολιτείας.

Η Ηρώδου Αττικού και οι δρόμοι όπου εδρεύουν υπουργεία, επιτελικά όργανα και θεσμικές οντότητες αναδύουν δυσάρεστες οσμές. Η δυσοσμία και το διάτρητο… αποχετευτικό σύστημα έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν λύματα παντού. Η χώρα δυστύχησε στα πλέον σημαντικά χρόνια για την οικονομική της ανόρθωση, να έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αλλά και συνεργούς ή παθητικούς πρωταγωνιστές σε ένα έγκλημα. Η εντολή που θα λάβει η επόμενη κυβέρνηση σχετίζεται με την κοινωνική αναγκαιότητα για αμετάκλητη καταδίκη των σημερινών κακοποιών της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις… τιμές!

Η υπονόμευση των προοπτικών της οικονομίας, η κοινωνική εξαθλίωση, απαξίωση και ηλιθιοποίηση, η θεσμική ανωμαλία και η πολιτισμική βαρβαρότητα φέρνουν στο προσκήνιο τα πρόσωπα που στοιχείωσαν το μέλλον της χώρας. Δεν φταίνε οι θεσμοί, αλλά η… σαβούρα που τους υπηρετεί. Αυτή η σαβούρα έχει γίνει πλέον σαπίλα. Ο υπεύθυνος ψηφοφόρος καλείται να εκφράσει εμπράκτως στην κάλπη την αντίθεση του σε αυτό το σκηνικό, το οποίο δεν περιποιεί τιμή στην ένδοξη ιστορία μας…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict