Navigation
7
Μαΐ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
12 Δεκ 2018

Αποφάσεις με ταχύτητα φωτός!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Παρατηρούμε τους σημερινούς κυβερνώντες να μιλάνε για επιστροφή στην κανονικότητα, τέλος μνημονίων, γύρισμα σελίδας και άλλα τέτοια. Πραγματικά, δεν ξέρουμε εάν έχουν συνειδητοποιήσει ότι απευθύνονται πλέον σε έναν σχετικά στενό κύκλο ανοήτων. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και πιθανόν πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ εντός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόσο για το αποτέλεσμα της κάλπης, όσο και για την επόμενη μέρα. Μια μέρα όπου πολλοί εκ των πολιτικών πρωταγωνιστών της σημερινής διακυβέρνησης θα αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες από κάθε άποψη…

Σε οικονομικό επίπεδο, η χώρα χρειάζεται με ταχύτατα βήματα να περάσει στην εποχή της δημιουργίας των υψηλών προσδοκιών για ένα success story. Με το να περιμένεις κάτι τέτοιο να γίνει με τους σημερινούς κυβερνώντες είναι σαν να προσδοκάς από έναν 80χρονο να τρέξει “κατοστάρι” με τον Γιουσέιν Μπολτ! Δεν το έχουν οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα και δεν θέλουν να εναρμονιστούν με την κανονικότητα. Η εισαγωγή ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος που μάλιστα θα συμπεριλαμβάνεται ως εθνική επιταγή σε ένα αναθεωρημένο σύνταγμα, αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα είναι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Για… καλή μας τύχη η πώληση ή εκχώρηση της εκμετάλλευσης των πάντων φέρει την υπογραφή της Αριστεράς και του τυχοδιωκτικού λαϊκοδεξιού μορφώματος με το οποίο συνεργάζεται. Άρα, έχει φύγει ένας μεγάλος… βραχνάς για τους επόμενους, ενώ ταυτόχρονα έχει καμφθεί και η τελευταία γραμμή αντίστασης του αριστερού ιδεολογικού αφηγήματος. Η πλήρης αποκρατικοποίηση των πάντων θα μειώσει τον αριθμό των κρατικών υπαλλήλων και θα βελτιώσει τους δείκτες ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Μοναδικό ζητούμενο είναι η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση. Γιατί με τα 300 ευρώ της μιζέριας, ας το αφήσουμε καλύτερα. Το αφήγημα τους πρέπει να τελειώσει με τη βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας και την άνοδο του επιπέδου ευημερίας των πολιτών.

Η μεταμνημονιακή εποχή έχει όλα τα παραπάνω ως βασικούς πυλώνες ανασγυκρότησης της χώρας. Η εποχή των ψεμάτων τελείωσε. Στο εξής όσοι θελήσουν να… τζογάρουν στο θυμικό του λαού λέγοντας του ασύστολα ψεύδη, θα προσκρούουν στις δικές τους υπογραφές. Έχουν υπογράψει όλα αυτά για τα οποία έβγαιναν στους δρόμους. Σιγά σιγά οδεύουμε προς το τέλος της σημερινής διακυβέρνησης. Η χώρα δεν πρέπει ποτέ να ξαναβιώσει καταστάσεις απατηλών υποσχέσεων από ψεύτες και λαοπλάνους πολιτικούς.

Η εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να είναι η τελευταία, αν και είναι η πλέον οδυνηρή. Αν δεν είναι η τελευταία, τότε η επόμενη θα είναι καταδικαστική για τη χώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να δώσει μάχη με την… ταχύτητα του φωτός, ώστε να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατό τις ισορροπίες και να απομακρύνει τα συντρίμμια που αφήνουν οι σημερινοί κυβερνώντες. Εξαιρετικά δύσκολο το εγχείρημα. Απαιτούνται αποφασιστικότητα, δύναμη, σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότητα, ιδανικό πολιτικό momentum και τύχη. Θα δούμε…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ  • pict
  • pict

pict

pict