Navigation
23
Ιαν
location
Αθήνα
19 Ιαν 2015

Anassa: Πλημμυρίζει την υφήλιο με φρέσκο άρωμα Ελλάδας

anassa Success Stories

Πόσες εταιρίες πήραν ποτέ την υψηλότερη παγκόσμια διάκριση στον τομέα τους, μέσα σε μόλις δύο χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκαν;

Το κορυφαίο βραβείο «Great Taste» με τη διακριτή μαύρη ετικέτα, έδωσε στα αρωματικά φυτά της Anassa, το διαβατήριο για τις διεθνείς αγορές.

Δεν είναι τόσο απλό, να διακριθείς ανάμεσα σε 10.000 ομοειδή προϊόντα από όλο τον κόσμο.

Πόσο μάλλον, όταν η Anassa έστειλε έξι προϊόντα και από αυτά βραβεύθηκαν τα… τέσσερα!

Μέσα σε υπέρκομψα κουτιά (το καθένα μεταφέρει τον μύθο και την αίσθηση εκάστου μίγματος – χρυσό βραβείο European Design Awards), φιλοξενείται η ευωδία της αγνής ελληνικής φύσης.

Μιά εταιρία, οι σύγχρονες πρακτικές της οποίας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο και έμπνευση, για όσους θέλουν να αναδείξουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

product

Συνέπεια στην ποιότητα, το μυστικό της επιτυχίας

Τσάι του βουνού, μέντα, μελισσόχορτο, χαμομήλι, λουίζα, άγριο τριαντάφυλλο, τα εκλεκτότερα αρωματικά φυτά και βότανα από τα προνομιούχα εδάφη και βουνά της Ελλάδας, είναι τώρα στη διάθεση του κάθε πολίτη σε όλο τον πλανήτη, για να τα απολαύσει.

Τα δύο νέα κορίτσια δεν έβαλαν σε ρίσκο τη φήμη της Ελλάδας.

Όλα τα φυτά, συλλέγονται στη σωστή στιγμή ωρίμανσης, με ιδιαίτερη φροντίδα στο χέρι και με σεβασμό στο περιβάλλον.

Φθάνουν στον «πελάτη», ολόφρεσκα, αναλλοίωτα, ώστε όταν ανοίγει το κουτάκι, νοιώθει την «ανάσα» και το άρωμα της ηλιόλουστης Ελλάδας, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.

Αυτό ακριβώς, είναι το μυστικό της επιχειρηματικής επιτυχίας για τη Γιάννα Ματθαίου και την Αφροδίτη Φλώρου.

Το επιχειρηματικό πρότυπο για τα δύο κορίτσια, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την τήρηση της παράδοσης στην συνύπαρξη και αλληλεπίδραση ανθρώπου και φύσης.

anassa2

To λάθος των άλλων, η αφετηρία για ένα successstory

Όπως εξήγησε η Γιάννα στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και στο “toxrima.gr”, το ερέθισμα για να προχωρήσει σ’ αυτή την επιχείρηση, ήταν όταν διαπίστωσε ότι το ελληνικό αρωματικό φυτό που αγόρασε στο Λονδίνο σε διαφανή πλαστική συσκευασία, δεν διατηρούσε ούτε το άρωμά του, ούτε το χρώμα του.

Προφανώς θα είχε χάσει τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν τα βότανα αυτά, ενώ δεν ξέρουμε εάν είχε συλλεχθεί στη σωστή στιγμή ωρίμανσης του φυτού.

Όλες αυτές οι «λεπτομέρειες» αποτέλεσαν τον κύριο σκοπό της επιχείρησης που ονομάστηκε «Άνασσα» και ανταποκρίνεται στον τίτλο της, φέροντας αξία ανάλογη με το κύρος μιας βασίλισσας!

Τουλάχιστον στο δικό της επιχειρηματικό πεδίο.

Αυστηρός επιστημονικός έλεγχος

Οι δύο ιδρύτριες και ιδιοκτήτριες της Anassa επέμειναν στη γνησιότητα και την άριστη διαχείριση των αρωματικών φυτών.

H ποιότητα των προϊόντων διασφαλίζεται σε όλα τα στάδια, (από την καλλιέργεια μέχρι την κούπα), από ομάδα επιστημόνων-καθηγητών Πανεπιστημίου με ειδικότητες: Γεωπόνο, Φαρμακοποιό, Γεωπόνο-Βιοτεχνολόγο και Βιολόγο.

Η επιστημονική μελέτη αξιοποιήθηκε και έκανε τη διαφορά.

Αυτός είναι ο λόγος που πολύ σύντομα τα προϊόντα «Anassa» κέρδισαν έγκυρες διεθνείς διακρίσεις και βραβεία που τους έδωσαν τα «φτερά» για να μεταφέρουν το «άρωμα της Ελλάδας» σε όλο τον κόσμο.

«Αυτό είναι το όραμά μας», εξηγεί η Γιάννα Ματθαίου.

«Θέλουμε αρχικά, όλοι οι επισκέπτες όταν έρχονται στην Ελλάδα να δοκιμάζουν ένα καθαρά ελληνικό ρόφημα που δεν θα το βρουν πουθενά αλλού».

«Τα αρωματικά φυτά της Ελλάδας είναι αποδεδειγμένα υψηλής ποιότητας, λόγω κλίματος και σύστασης του εδάφους», συμπληρώνει η πολυβραβευμένη επιχειρηματίας.

louiza

Η «συλλογή» βραβείων της Anassa συμπληρώθηκε πρόσφατα με το βραβείο «Ελληνική Επιχειρηματικότητα» το οποίο θεσπίστηκε πριν από μόλις δύο χρόνια για να υποστηρίξει πρωτότυπες και βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Για το βραβείο αυτό, ο όμιλος Libra διαθέτει συνολικά 7 εκατ. ευρώ για να προωθήσει την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το Libra Group ιδρύθηκε το 2003, ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη και διοικεί επιχειρήσεις διεθνούς εμβέλειας. 

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ