Navigation
27
Ιαν
location
Αθήνα
9oC
Λίγα σύννεφα
7 Μαρ 2017

Αφελληνισμός και στην υγεία. To Μetropolitan πωλήθηκε. Σειρά παίρνει το ΥΓΕΙΑ. Η τάση είναι ξεκάθαρη.

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Εκτός από τα ξενοδοχεία και τις υποδομές, οι ξένοι επενδυτές αγοράζουν τώρα μαζικά τα ιδιωτικά Νοσοκομεία. Ο κλάδος της Υγείας είναι η επόμενη χρυσοτόκος όρνιθα για τους διεθνείς επενδυτικούς οίκους που αναζητούν ευκαιρίες για εύκολα κέρδη, μέσα από τις ατέλειες και τις ελλείψεις της ελληνικής πραγματικής οικονομίας.

Οι Έλληνες πολίτες απελπισμένοι αναζητούν καταφύγιο για την υγεία τους στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας αφού τα δημόσια νοσοκομεία μαζί με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη διατελούν σε καθεστώς τριτοκοσμικής παρακμής.

Η γενναιότητα και η αυταπάρνηση του προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, σώζουν ζωές όπως ακριβώς συμβαίνει σε συνθήκες πολέμου.

  • Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι καλούνται να επιλέξουν ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει.
  • Δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες, δεν έχουν υλικά, φάρμακα, χρόνο και αντοχή να θεραπεύσουν όλους τους ασθενείς.
  • Αναγκαστικά καθημερινά καλούνται να επιλέξουν με ποιόν θα ασχοληθούν πρώτα και ποιόν θα εγκαταλείψουν στο έλεος του Θεού.

Η γερμανική Fraport που θεωρητικά απέκτησε τον έλεγχο και τη διαχείριση των 14 περιφερειακών νοσοκομείων, ανακαλύπτει ότι προ της ιδιωτικοποίησης ήρθε η απόλυτη λεηλασία.

  • Στα αεροδρόμια, δεν υπάρχουν πια ούτε ένα ασθενοφόρο γιατί κάποιοι τοπικοί παράγοντες φρόντισαν να τα «απαλλοτριώσουν πριν έρθουν οι Γερμανοί».
  • Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές υγείας και πυρόσβεσης και άλλες αυτονόητες –στον πολιτισμένο κόσμο- συνθήκες ασφαλείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης απασχολείται μόνο με τις ερινύες του και κυνηγά με πάθος τους ανεμόμυλους του νεοφιλελευθερισμού εγκαταλείποντας τους πολίτες στο έλεος της ανυπαρξίας του Κράτους.

Το Κράτος εγκαταλείπει τους πολίτες και φροντίζει μόνο τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Διορίζει, πληρώνει, τακτοποιεί φίλους, συντρόφους, ψηφοφόρους κι αγαπητικούς.

Η Ελλάδα καθημερινά και περισσότερο μοιάζει με λατινοαμερικάνικη μπανανία όπου οι ανάγκες των πολιτών αποτελούν ευκαιρία για κέρδος ξένων πολυεθνικών.

Ιδιωτικές υποδομές υγείας υπήρχαν ανέκαθεν και παντού στον κόσμο.

Απλώς σήμερα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία καλούνται να καλύψουν -όχι τις ξενοδοχειακού τύπου απαιτήσεις των ανώτερων εισοδηματικών τάξεων αλλά- βασικές ανάγκες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης τις οποίες θεωρητικά θα έπρεπε να προσφέρει το Κράτος με τα χρήματα της πρωτοφανούς, βαριάς, εξοντωτικής φορολογίας.

Οι ξένοι επενδυτές έχουν εντοπίσει το κενό και επενδύουν στην ιδιωτική υγεία. Αγοράζουν τα χρέη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και διευρύνουν τον έλεγχο σε κάθε μορφή παροχής υπηρεσιών υγείας. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρους για να ικανοποιούνται οι πελάτες του κ. Πολάκη και ξαναπληρώνουν για την περίθαλψή τους ιδιώτες γιατρούς και θεραπευτήρια.

Ήδη το νοσοκομείο Metropolitan πέρασε στα χέρια ενός private equity fund του CVC Capital Partners. Το προ-σύμφωνο παραχώρησης έχει ήδη υπογραφεί από την Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα και ήδη ολοκληρώθηκε ο οικονομικός και νομικός έλεγχος due diligence που έκρυβε κάποιες «μικρές εκπλήξεις» όσον αφορά τη διαχείριση των διαθεσίμων του νοσοκομείου που χρησιμοποιήθηκαν για τη διευκόλυνση της αύξησης κεφαλαίου της Τρ. Αττικής στο παρελθόν.

Η επόμενη κίνηση των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων έχει στόχο το ποσοστό των μετοχών της ΜΙG στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ. Κι εκεί οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, οι λεπτομέρειες –όσο οδυνηρές κι αν είναι- διευθετούνται.

Τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια εκμεταλλεύονται το κενό της κρατικής μέριμνας στην υγεία των πολιτών. Τα σχέδια επέκτασης και ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην υγεία και την περίθαλψη είναι εκατοντάδες. Η Πρώτη Φορά Αριστερά κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι Έλληνες πολίτες νιώθουν και είναι ανασφαλείς και απροστάτευτοι…. Πρώτη Φορά…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ