Navigation
2
Μαρ
location
Αθήνα
15oC
Λίγα σύννεφα
20 Απρ 2018

Αδαείς και οικονομικά αναλφάβητοι καθορίζουν το μέλλον μιας χώρας!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Σε μια δημοκρατία, οι πολίτες είναι αυτοί που εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους στο εθνικό κοινοβούλιο. Είναι μια κατάκτηση που αποτελεί την πεμπτουσία της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας. Δυστυχώς όμως, κατά τα τελευταία χρόνια με όχημα την… αγανάκτηση στις… πλατείες, φτάσαμε να έχουμε ένα προσωπικό κατώτερο των περιστάσεων.

Οι Έλληνες πολίτες παρασυρμένοι από τα ψέματα, τον λαϊκισμό, την οργή και την απογοήτευση, επέλεξαν και εξέλεξαν αντιπροσώπους που σε άλλες χώρες θα ήταν δύσκολο να βρουν δουλειά…  Αναμφίβολα, η ευθύνη των πολιτών είναι τεράστια. Αυτοί τους έστειλαν με την ψήφο τους στη Βουλή. Βεβαίως, έχουν το ελαφρυντικό ότι ψήφισαν αυτούς που συμπεριέλαβαν στις λίστες τα κόμματα. Δυστυχώς, το επίπεδο των περισσότερων είναι κάτω του μετρίου (sic).  Για να μην γίνουμε κυνικοί και γράψουμε την ωμή πραγματικότητα, έτσι όπως τη βιώνουμε τα τελευταία χρόνια….

Οικονομικά αναλφάβητοι βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας, τη δομή της οικονομίας, τους θεσμούς, τη δημόσια διοίκηση. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι από τη σημερινή Βουλή, τα 2/3 κινούνται εκτός ενός αντικειμενικά αποδεκτού υπόβαθρου που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί ταγοί ενός λαού. Αμόρφωτοι, αδαείς, γραφικοί, οικονομικά αναλφάβητοι, θρασείς, τσάμπα μάγκες, παλικαράδες των πεζοδρομίων και… λοιπές δυνάμεις, καλούνται να διαμορφώσουν το αύριο των πολιτών αυτής της δύστυχης χώρας που δεν μπορεί να ανήκει πουθενά αλλού, παρά μόνο στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Για του λόγου το αληθές αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος στην τηλεόραση και στα social media τις… ανοησίες που ξεστομίζουν ή αναρτούν, χωρίς να έχουν στοιχειώδη αίσθηση της αποστολής τους και της ευθύνης που απορρέει από αυτήν. Κινούνται πολλές φορές εκτός στοιχειώδους λογικής, πολλές δεκάδες εξ  αυτών, κατά βάθος δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα της πολιτείας μας, ασχέτως εάν έχουν ορκιστεί με υποκριτικό τρόπο σε κάτι τέτοιο. Έχουν μετατρέψει τη Βουλή σε… ροντέο όπου εκτυλίσσονται απίστευτες σκηνές λαϊκισμού και ανοησίας, ενώ όταν… παρελαύνουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή τοποθετούνται στα soscial media, μόνο ντροπή μπορεί να νιώθει κάποιος για το επίπεδο τους…

Σήμερα ο ελληνικός λαός πληρώνει “τσάμπα και βερεσέ” δεκάδες βουλευτές που είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν κάνουν γι αυτήν τη δουλειά. Δεν ξέρουν, δεν σκέφτονται, δεν μπορούν και δεν θέλουν να ακολουθήσουν την πορεία των πραγμάτων έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται σε μια χώρα που ανήκει στον δυτικό κόσμο και έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό και ξεκάθαρες προτεραιότητες.  Επιπλέον, πληρώνουμε πολλούς για να μιλάνε για… ψεκασμούς, σενάρια συνωμοσίας ή τα… παραμύθια της Χαλιμάς! Είμαστε σίγουροι ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες πολίτες δεν θα ήθελαν να αναθέσουν ούτε το… πότισμα του κήπου τους σε πολλούς τέτοιου τύπου πολιτικούς. Δυστυχώς, το αυτονόητο που θα έπρατταν στο σπίτι τους, δεν το έπραξαν στην κάλπη, όταν έπρεπε. Τώρα, ας εισπράξουμε όλοι τα επίχειρα. Τουλάχιστον, ας σταματήσουν κάποιοι να παριστάνουν τα… θύματα, ενώ έχουν ψηφίσει τέτοιους τύπους! Όλα πληρώνονται σε αυτήν τη ζωή…

 

Λουκάς Γεωργιάδης

e-mail: loukas1972@gmail.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ