Navigation
23
Ιούλ
location
Αθήνα
33oC
Αίθριος - καθαρός
29 Νοέ 2017

Όταν οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι πρέπει να σκέφτονται φιλελεύθερα…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη

Η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταβάλλει… φιλότιμες προσπάθειες για να προστατεύσει τα “κεκτημένα” της. Για την ακρίβεια, προσπαθεί να αγοράσει όσο γίνεται περισσότερο χρόνο και φυσικά… χρήμα, καθώς μετά τις εκλογές, τουλάχιστον 80 από τους σημερινούς βουλευτές που τη στηρίζουν, θα επιστρέψουν σε μια… οδυνηρή πραγματικότητα με μισθούς ή συντάξεις μερικών εκατοντάδων ευρώ. Για την ακρίβεια θα δουν το οικονομικό τους επίπεδο να περιορίζεται περίπου στα 10.000-14.000 ευρώ. Αρκετά πάνω από τα εισοδήματα της… μεσαίας τάξης, δηλαδή τα 7.500 ευρώ της κυρίας Θεανούς Φωτίου! Αν σήμερα με τα 7.500 μηνιαίως ανήκουν στην ανώτερη μεσαία τάξη προς… πλουτοκρατία, όταν θα μείνουν χωρίς τη βουλευτική αποζημίωση, απλά θα περιοριστούν σε εισοδήματα μεσαίας τάξης!

Η φορολογική… τρέλα, το “πάγωμα” της οικονομικής δραστηριότητας, το εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η ανηθικότητα ως προς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η “μπαχαλοποίηση” των πανεπιστημίων, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και πολλά ακόμη συνθέτουν το προφίλ μιας κυβέρνησης, που δείχνει ότι είναι ανίκανη ακόμη και να διαχειριστεί θέματα στοιχειώδους λογικής! Η άμεση και έμμεση ζημία των 110 δισ. ευρώ από το 2015, φαίνεται απλά ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η ζημιά φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερη και πολυεπίπεδη…

          Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς πρέπει να τελειώσει η… δουλειά με την εφαρμογή των προβλεπόμενων του μνημονίου μετά από 7 χρόνια παλινωδιών, καθυστερήσεων και… ανοησιών. Η Ελλάδα έχει φτάσει στο πιο κρίσιμο σκέλος του Μνημονίου που είναι η εφαρμογή των δομικών αλλαγών στο Κράτος, στο επιχειρείν και γενικά στην απελευθέρωση της οικονομίας. Τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα (που δεν έχουν τελειωμό…) δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ο “φουσκωμένος” λογαριασμός της… μαγκιάς του 2015. Επιπλέον, η φορομπηχτική πολτική που ακολουθείται έχει κοντά ποδάρια και η οικονομία δεν πρόκειται να ανασάνει εάν δεν προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση αγορών και υπηρεσιών και φυσικά οι πλειστηριασμοί.

Μετά το τέλος του σοσιαλισμού, σειρά έχει το ξεγύμνωμα της νεοκομμουνιστικής αριστεράς. Η… γνωριμία αυτή αποτελεί πλέον μία οδυνηρή εμπειρία για όλους τους Έλληνες. Όταν με την Αριστερά διαλύονται οικογενειακά εισοδήματα και το κοινωνικό κράτος, τότε η επόμενη κίνηση θα έχει να κάνει με τη στροφή σημαντικού τμήματος του εκλογικού σώματος προς τον… ανάλγητο φιλελευθερισμό. Αυτό καταγράφεται ήδη στις δημοσκοπήσεις, όπου πάνω από 8 στους 10 πολίτες θεωρούν ως μεγάλο πρόβλημα τη φορολογία. Το αριστερό… πλεονέκτημα έχει καταρρεύσει πλέον, αν δούμε την εικόνα που παρουσιάζουν οι κοινωνικοί δείκτες.

Καμία φιλελεύθερη χώρα δεν έχει εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον, εξοντωτική φορολογία και διαλυμένο κοινωνικό κράτος με κυρίαρχες τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ως φιλελευθερισμό, το γεγονός ότι αναγκάζονται να αποκοπούν από την παρασιτική πελατεία ή αποτελούν μέρος αυτής της πελατείας στο Δημόσιο. Ε, γι αυτόν τον λόγο οι πολίτες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πόσο ακριβά κοστίζουν τα δίδακτρα για την εκμάθηση της… αριστερής γλώσσας! Αν αυτό είναι το… κακό του φιλελευθερισμού, τότε η συνέχεια θα δοθεί στην κάλπη. Όπως πρέπει και όταν έρθει η ώρα. Και η απάντηση θα είναι οδυνηρή για όσους επένδυσαν στην αριστερή… ευαισθησία και αφήγηση. Τώρα πλέον όλοι ξέρουν και καταλαβαίνουν…

 

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict