Navigation
5
Αυγ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
20 Νοέ 2017

Όταν ένας… τρελός Αμερικανός προβλέπει εκλογές και απογείωση επενδύσεων στην Ελλάδα!

Γεωργιάδης-Λουκάς-Φωτό-1 Απόψεις

Την περασμένη εβδομάδα, ένας από τους γκουρού των αγορών, ο Αμερικανός hedge fund manager Kyle Bass, μιλώντας στο CNBC προέβλεψε ότι στο διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, η Ελλάδα θα έχει εκλογές!

Δεν ξέρουμε αν αυτός ο κορυφαίος διαχειριστής κεφαλαίων έχει… μαντικές ικανότητες, αλλά το μόνο που μπορεί άμεσα να συμπεράνει κάποιος που έχει το ανάλογο ΙQ, σίγουρα μιλάει μέσα από την ανάλυση κυρίως των οικονομικών παραμέτρων αλλά και της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Hayman Capital Management επενδύει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα παρακολουθώντας στενότατα τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Bass ο οποίος έχει δίπλα του ένα επιτελείο οικονομικών και πολιτικών αναλυτών με… προνομιακή πληροφόρηση, δεν μίλησε τυχαία. Ούτε ανέφερε τυχαία ότι μια κυβερνητική αλλαγή εντός του 2018 θα απογειώσει τις τιμές των ομολόγων αλλά και το Χ.Α., πριν το κλίμα αυτό περάσει σταδιακά και στην πραγματική οικονομία μέσω των επενδύσεων. Ο άνθρωπος έχει δουλέψει στη ζωή του, γνωρίζει τον πραγματικό κόσμο της οικονομίας και των αγορών, διαβάζει σωστά τους αριθμούς και τις τάσεις στην Ελλάδα και με τη σειρά του ενημερώνει χιλιάδες ή και εκατομμύρια πελάτες για το που πάει το… καράβι.

Ο κύριος Bass προκάλεσε αίσθηση με την αφοπλιστική δήλωση ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός που θα μεταρρυθμίσει την κουλτούρα και θα αναζωπυρώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών”. Μάλιστα προέβλεψε ότι με βάση μια τέτοια εξέλιξη είναι δυνατή η επιστροφή τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα, ενώ, όπως ανέφερε στο CNBC “το χρηματιστήριο και η αγορά ομολόγων θα εκτιναχθούν μετά τις εκλογές”.

Προ μηνός μιλώντας στο Bloomberg είχε αναφέρει ότι “μια νέα ηγεσία βρίσκεται προ των πυλών στην Ελλάδα” εκτιμώντας ότι “οι εκλογές θα πυροδοτήσουν ράλι στα assets της χώρας”. Στο CNBC μάλιστα ήταν πιο… εμφατικός, εκτιμώντας ότι “οι ξένοι επενδυτές περιμένουν στο περιθώριο για μια τεκτονική πολιτική αλλαγή που θα λάβει χώρα το 2018”. Σημείωσε δε ότι οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, στρέφουν την προσοχή τους κυρίως στο real estate, την ενέργεια και τον τουρισμό. Ο κ. Bass ανέφερε ότι στην οικονομία υπάρχει τεράστιο και αναξιοποίητο δυναμικό, “το οποίο οι ξένοι επενδυτές γνωρίζουν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να τραβήξουν τη σκανδάλη”.

Δεν ξέρουμε εάν ο άνθρωπος αυτός λειτουργεί ως… προβοκάτορας που θέλει να υπονομεύσει την… εθνοσωτήριο ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία, ειρήσθω ενα παρόδω μας… προειδοποιεί ότι “δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε τις επενδύσεις που θα έρχονται”. Και πραγματικά, δεν ξέρουμε πώς θα… αντέξουμε κάτι τέτοιο…  Δεν ξέρουμε εάν αυτός ο… κακός τύπος έχει βαλθεί να διασύρει τη χώρας μας, η οποία σημειώνει… εκπληκτικές επιδόσεις στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, αλλά προς τα κάτω. Δεν ξέρουμε επίσης εάν είναι βαλτός για να “φρενάρει” τις… τεράστιες επενδύσεις που έρχονται και δεν τις προλαβαίνουμε. Δεν ξέρουμε επίσης, εάν είναι… βαλτός από την αξιωματική αντιπολίτευση για να κάνει πολιτική σπέκουλα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο κύριος  Bass γνωρίζει από οικονομικά, αγορές, διαχείριση κεφαλαίων και από χρεοκοπημένες νεοκομμουνιστικές αφηγήσεις.

Ας έχουμε στο μυαλό μας αυτά που λέει ο… προκλητικός αμερικανός fund manager και ο καιρός θα δείξει εάν και κατά πόσο έκανε διάνα στις προβλέψεις του! Μέχρι τότε υπομονή…

Άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ