Navigation
2
Αυγ
location
Αθήνα
42oC
Αίθριος - καθαρός
22 Νοέ 2017

Ή δαμάζει τον κρατισμό ή φεύγει…  

Γεωργιάδης-Λουκάς-Φωτό-1 Απόψεις

του Λουκά Γεωργιάδη

Χθες η κυβέρνηση κατέθεσε τον οριστικό προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,82%(!) και έσοδα από αποκρατικοποιήσεις 2,737 δισ. ευρώ, ενώ η οικονομία θα “τρέξει” με ρυθμό ανάπτυξης 2,5% από 2,4% που προέβλεπε το προσχέδιο. Φέτος, όμως θα περιοριστούμε στο 1,6%, αντί αρχικού 2,7% και αναθεωρημένου 1,8%!

Αν λάβουμε υπόψιν τις επιδόσεις της φετινής χρονιάς πλην της υπερφορολόγησης και των… ανελέητων κατασχέσεων, μάλλον δεν μας καθισtούν ιδιαιτέρως αισιόδοξους οι ποσοτικοί στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση. Και αυτό συμβαίνει επειδή με τα καμώματα της έχει αποδείξει ότι κωλυσιεργεί σκόπιμα, είναι αναποτελεσματικοί, δεν το… έχει και δεν ξέρει να κάνει τη δουλειά μέσα στους χρόνους που απαιτούν οι περιστάσεις. Μάλιστα, καθημερινά ζούμε τη γελοιοποίηση του αυτονόητου και της κοινής λογικής. Δεν μιλάμε για πολιτικές… κανονικής δυτικής χώρας που εφαρμόζει ένα σχέδιο έστω με κάποιες πινελιές ιδεολογικού χαρακτήρα, αλλά για καθημερινά τερατουργήματα που προσβάλλουν τον αξιακό, θεσμικό και πολιτισμικό κώδικα της…

Μια ομάδα… καταληψιών της εξουσίας που “επένδυσε” στο ψέμα και στην απάτη και βασίστηκε στην απόγνωση σημαντικής μερίδας… εξαπατημένων πολιτών, επιδίδεται σε μια ανεπανάληπτη δημαγωγία έχοντας ως… άξιους συμπαραστάτες ανεύθυνους δημοσιογράφους και… “τρόλια” του Διαδικτύου. Η ζημιά που γίνεται καθημερινά όχι μόνο στην εικόνα της χώρας και την οικονομία, αλλά στους βασικούς τομείς που καθορίζουν την ευρυθμία της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου είναι ανυπολόγιστη. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να αποκατασταθεί η βλάβη του 2015 μακραίνει επικίνδυνα. Αφού έκαναν όσες… ανοησίες μπορούσαν να κάνουν, τώρα δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο χρόνος δεν αποτελεί σύμμαχο για τη χώρα, αλλά ούτε και γι αυτούς. Και όταν εννοούμε αυτούς, δεν αναφέρουμε τα αντανακλαστικά τους για να τελειώσουν τη δουλειά που πρέπει, αλλά για να συμμαζέψουν τη ραγδαία φθορά που παρουσιάζουν.

Η… θεία δίκη για τη σημερινή συγκυβέρνηση είναι η εφαρμογή όλων αυτών των πολιτικών για τις οποίες είχε ανέβει στα… κάγκελα προ του 2015 καθοδηγώντας… επαγγελματίες διαδηλωτές, καταληψίες και τραμπούκους που έφεραν την κωδική ονομασία “Αγανακτισμένοι”. Κάνοντας το ταμείο σήμερα, βλέπουμε ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κοστίζει άμεσα ή έμμεσα πάνω από 100 δισ. ευρώ, ενώ σε τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ υπολογίζεται το διαφυγόν ΑΕΠ σε βάθος δεκαετίας λόγω της αναξιοπιστίας, της ασχετοσύνης, της ανεπάρκειας και της…. παράνοιας!

Η σημερινή συγκυβέρνηση έχει ψηφίσει το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και εφαρμόζει πολιτικές οι οποίες έχουν ξεκάθαρο στόχο την πλήρη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας κατά τα πρότυπα της Βενεζουέλας. Θα υπάρχει δηλαδή η ικανοποίηση στους πολλούς και εξαθλιωμένους, ότι η σημερινή συγκυβέρνηση στέλνει χιλιάδες μικρομεσαίους και μεσαίους αστούς να τους κάνουν… παρέα. Το… αντίδωρο είναι κάποια ψιχία στο πλαίσιο του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο βασίζεται στην αφαίμαξη οποιουδήποτε κινείται, μένει σταθερός ή… πετάει! Αυτή είναι η χειρότερη ζημιά που έχει γίνει σήμερα και αποτελεί “βόμβα” για τις οικονομικοκοινωνικές δομές της χώρες. Γιατί μια οικονομία που έχει το σημαντικότερο τμήμα των παραγωγικών και δημιουργικών της δυνάμεων σε αδράνεια ή υπό πίεση, δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι.

Σε λίγες ημέρες αρχίζει η τρίτη αξιολόγηση που με βάση το περιεχόμενο και το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας… χορός με τους κολασμένους. Καλούνται να εφαρμόσουν την τελευταία παρτίδα μέτρων που στη δική τους γλώσσα αποκαλούνται “νεοφιλελεύθερα”. Κυρίως δε, η σημερινή συγκυβέρνηση καλείται να απελευθερώσει αγορές και επαγγέλματα, να αλλάξει τα πάντα στο Δημόσιο και να κάνει μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, Δηλαδή καλούνται να υπογράψουν όλα αυτά για τα οποία είχαν ανέβει στα… κάγκελα! Όλα εδώ πληρώνονται μπορεί να ισχυριστεί κάποιος! Εάν δεν τα υπογράψουν και παραιτηθούν, τότε είναι σίγουρο ότι θα τους ξαναβρούμε στους δρόμους. Μόνο που σε μια τέτοια περίπτωση, τα πράγματα δεν θα είναι ίδια ως προς την ανοχή που απολάμβαναν προ του 2015. Ξέρουν ότι έχουν “φουσκώσει” εντυπωσιακά τον λογαριασμό για τον μέσο πολίτη και μάλλον δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση η… επανεμφάνισή τους στους δρόμους και τα πεζοδρόμια!

Η σημερινή συγκυβέρνηση καλείται να αναμετρηθεί με τα ψέματά της. Ταυτόχρονα, θα φανεί στην πράξη εάν η… λύσσα για παραμονή στην εξουσία θα οδηγήσει τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου να βάλει ταφόπλακα στις αριστερές αφηγήσεις και να δαμάσει το τέρας του… κρατισμού. Γιατί η μεγάλη παθογένεια της μεταπολίτευσης είναι η εμμονή στον κρατισμό, ο οποίος έφερε τα γνωστά αποτελέσματα. Ακόμη και αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν κυβέρνησε η Αριστερά (κυβέρνησε από το 1981…), εντούτοις, η νοοτροπία τους και οι διαδηλώσεις επί… 40 χρόνια για μεγαλύτερες αυξήσεις και μεγαλύτερο δημοσιονομικό ξεσάλωμα τους κατατάσσει σε κάποιο σημείο του κάδρου των ευθυνών. Επιπλέον, αυτοί που ανήκαν στα κόμματα τα οποία κυβερνούσαν σαράντα χρόνια και τώρα έχουν μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν δικαιούνται να δείχνουν τους άλλος με τον δείκτη, γιατί άλλα τρία δάκτυλα δείχνουν τους ίδιους!

Αυτοί που μιλάνε για τον… Μινώταυρο του Φιλελευθερισμού είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για το κατάντημα της Ελλάδας που χρεοκόπησε λόγω του κρατισμού. Ο σημερινός αριστερός πρωθυπουργός (;;:) καλείται πλέον να αποκαταστήσει την τάξη: να βάλει τέλος στο αριστερό… παραμύθι καταφέροντας καίριο χτύπημα στον κρατισμό ή να αποχωρήσει και να αφήσει την εφαρμογή όσων έχει υπογράψει και θα υπογράψει, στους επόμενους. Γιατί πολύ απλά, εδώ που έχουμε φτάσει, αν δεν δαμάσουμε το… τέρας του κρατισμού, επόμενη μέρα δεν υπάρχει γι αυτόν τον… έρμο τόπο!

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ