Navigation
20
Αυγ
location
Αθήνα
35oC
Αίθριος - καθαρός
13 Ιούν 2016

Mια… Μέλισσα που πετά σε 35 χώρες

Μέλισσα Επιχειρήσεις

Ο Αλέξανδρος Κίκιζας, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση και τις παρακαταθήκες του παππού του, διοικεί με επιτυχία τη Βιομηχανία Ζυμαρικών Μέλισσα. Η Μέλισσα «γεννήθηκε» το 1974 με ένα όραμα: Να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα… Τα κατάφερε. Κάθε χρόνο η Μέλισσα απορροφά 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας ελληνικά σκληρά σιτάρια. Το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη!

Η παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Atlanta SA, μέσω της οποίας εξάγεται σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά, όπως ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβάς και κρασιά. Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρείας είναι η Μέλισσα και η «Στέλλα», η σειρά εκλεκτών ζυμαρικών PrimoGusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική Αβέζ και τα παραδοσιακά προϊόντα «Βλάχα». Την ίδια στιγμή, η διεθνούς εμβέλειας εταιρεία κονσερβοποιημένων φρούτων DelMonte, καθώς και η πολυεθνική Heinzτής εμπιστεύονται την αποκλειστική αντιπροσωπεία των προϊόντων τους στην Ελλάδα.

 Η Μέλισσα στη Ρουμανία 

Η αγορά της Ρουμανίας αποτελεί το νέο «στοίχημα» για τον Αλέξανδρο Κίκιζα, παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα της Μέλισσας ταξιδεύουν σε 35 αγορές του κόσμου.

Στόχος είναι οι εξαγωγές στα επόμενα χρόνια να συμμετέχουν σε ποσοστό 40% επί του συνολικού τζίρου, από περίπου 30% που είναι σήμερα.

Σε επίπεδο μεγεθών, το 2015 έκλεισε με ενισχυμένα έσοδα κατά 6% στα 62,2 εκατ. ευρώ, έναντι 58,8 εκατ. το 2014, ενώ αντίστοιχη αύξηση καταγράφηκε και στην προ φόρων κερδοφορία, η οποία διαμορφώθηκε σε 3,1 εκατ. ευρώ, από 2,1 εκατ. ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες, η Μέλισσα Κίκιζας βραβεύθηκε με το βραβείο της «Καλύτερης Περιβαλλοντικής Επένδυσης» για την ίδρυση της Ακαδημίας Σίτου.

Σκοπός της τελευταίας είναι να παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη σε αγρότες σχετικά με τις ορθές πρακτικές που θα τους βοηθήσουν στην καλύτερη και ποιoτικότερη παραγωγή των ελληνικών σιτηρών, με γνώμονα τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο 11/06

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress
kinima_ypervasi