Navigation
30
Μαΐ
location
Αθήνα
25oC
Αίθριος - καθαρός
5 Απρ 2016

«Μεταλλάσσουν» όλα όσα ξέραμε και για το φρέσκο γιαούρτι!

Γιαούρτι Νέα

Πρώτα ήταν η είσοδος των μεταλλαγμένων καρπών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις καλλιέργειες. Τώρα ακόμη ένα προϊόν που βασίζονταν σε νωπά-πραγματικά- υλικά αλλάζει και ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. Πλέον και σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ η παρασκευή γιαουρτιού δεν χρειάζεται να περιέχει φρέσκο γάλα!

Προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, που δημοσιεύει η εφημερίδα Εθνος, φέρνει τα πάνω κάτω στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχέδιο των αλλαγών στο άρθρο 82 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στην Κομισιόν.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως την ίδια στιγμή, που η Ελλάδα ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιδιαιτερότητα ενός προϊόντος με ισχυρό brand name και εξαγωγική αξία που ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ,  η Τσεχία διεκδικεί τη χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι στα γαλακτοκομικά προϊόντα της.

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την απαλοιφή του όρου «νωπό γάλα» για την παρασκευή του ελληνικού γιαουρτιού, αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη ανατροπή στην εγχώρια αγορά, μετά την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 ημέρες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress
kinima_ypervasi