Navigation
25
Μαΐ
location
Αθήνα
27oC
Αραιή συννεφιά
2 Μαΐ 2018

Καθαρή εποπτεία… 24 ώρες το 24ωρο!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Μετά από 8 έτη… αποβολής της χώρας μας από τις αγορές, ήρθε η ώρα για να επιστρέψουμε στον πραγματικό κόσμο. Δηλαδή αυτόν των αγορών. Το πρόγραμμα διάσωσης τελειώνει, οι ξένοι δεν θα μας δανείσουν άλλα χρήματα, νέα μέτρα έρχονται και γενικώς πρέπει να κάνουμε το… κουμάντο μας για τα επόμενα χρόνια, καθώς υπέρτατος κριτής θα είναι και πάλι οι αγορές.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει και τους τελευταίους… αφελείς ότι έχει καθαρό αφήγημα για την επόμενη μέρα λήξης των μνημονίων. Στην ουσία, αυτό το οικοδόμημα που έχει φτιάξει, δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ καιρό σύμφωνα με τη σκληρή λογική των αγορών. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για εποπτεία που θα λαμβάνει χώρα 3-4 φορές τον χρόνο. Επί της ουσίας, αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν είναι ότι όλες οι οικονομίες υπόκεινται στους ελέγχους που απορρέουν από τις συμφωνίες της Ευρωζώνης. Από την άλλη όμως, οφείλουμε να πούμε ότι η επίκληση 3-4 ελέγχων ετησίως, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη φίλα προσκείμενη ΕΡΤ, είναι μια… ανοησία πρώτου μεγέθους. Και είναι ανοησία γιατί και οι προβλεπόμενοι έλεγχοι μπορεί να γίνονται 3 ή 4 φορές τον χρόνο από τους εντεταλμένους ελεγκτές, ωστόσο, ο πραγματικός έλεγχος της ελληνικής οικονομίας θα γίνεται 24 ώρες το 24ωρο!

Οι περισσότεροι εντός της κυβέρνησης είτε έχουν άγνοια για στοιχειώδη πράγματα που συμβαίνουν στο οικονομικό γίγνεσθαι, είτε συνεχίζουν και συμπεριφέρονται μέσα σε περιβάλλον… (αυτ)απάτης! Το πιθανότερο είναι ότι έχουν καταλάβει πώς θα είναι η επόμενη μέρα στη χώρα λόγω των δικών τους εγκληματικών ευθυνών για όσα συνέβησαν το 2015, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, έχουν αναγάγει τα πάντα σε επίπεδο ανούσιας και ανόητης αριστερής προπαγάνδας. Γιατί άλλη δουλειά, εκτός από την προπαγάνδα, δεν φαίνεται να γνωρίζουν.

Η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης σηματοδοτεί την επιστροφή της σε ένα επίπονο κολύμπι στην ανοικτή θάλασσα. Εκεί όπου ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να σου συμβεί το επόμενο… δευτερόλεπτο. Ταυτόχρονα, η επιστροφή της χρεοκοπημένης και επί ΣΥΡΙΖΑ ακόμη πιο επιβαρυμένης οικονομίας, θα καταστήσει τις αγορές ως έναν… άγριο κριτή των εσωτερικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. Θα είναι ο μοναδικός κριτής που θα καταγράφει γεγονότα 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο. Θα τιμολογεί δηλαδή κάθε επιτυχία ή θετικό αποτέλεσμα, όπως και κάθε… ανοησία ή μπαρούφα των κυβερνώντων. Τίποτα δεν είναι ίδιο όπως το 2009. Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και μετά από 8 και πλέον χρόνια επιστρέφει εκεί όπου πραγματικά κρίνονται οι πάντες και τα πάντα.

Οι αγορές δεν κάνουν ποτέ λάθος και είναι εξαιρετικά απαιτητικές. Τώρα, αν κάποιοι προσπαθούν να βαφτίσουν το ψάρι ως… κρέας και έχουν άλλα στο μυαλό τους, καλύτερα να αποφασίσουν τη δική τους… καθαρή έξοδο από την εξουσία. Η παραμονή τους ζημιώνει τον τόπο, αλλά ξέρουμε ότι με την παραμονή τους θέλουν να ζημιώσουν τους επόμενους. Αυτή η νοοτροπία μας έφερε στο σημερινό κατάντημα. Το μικροπολιτικό και κοντόφθαλμο πολιτικό συμφέρον που δεν υποτάσσεται στην πρόοδο της χώρας, αλλά σε ένα διαρκές… φλερτ με την καταστροφή της!

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress