Navigation
15
Δεκ
location
Αθήνα
17oC
Αίθριος - καθαρός
13 Απρ 2016

Γεύσεις και άρωμα «Ελλάδας» στο Χόλιγουντ

hollywood Κόσμος

Γεύσεις και «άρωμα» Ελλάδας θα κατακλύσουν τον ερχόμενο Ιούνιο το «EgyptianTheatre» στο Χόλιγουντ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας, των «Ημερών Γαστρονομίας», ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην «καρδιά» του Χόλιγουντ, στο πλαίσιο του 10ου LosAngelesGreekFilmFestival (LAGFF), που θα πραγματοποιηθεί φέτος 1-5 Ιουνίου.

Τον συγκεκριμένο μήνα συμπληρώνονται 10 χρόνια από το πρώτο LAGFF. Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις με εκτενέστατη αναφορά από τον διεθνή Τύπο, καθώς και άλλες δράσεις που σχεδιάζει το φεστιβάλ, με στόχο την ανάδειξη του εορτασμού και την πρόσκληση σημαντικών προσωπικοτήτων της αμερικανικής κοινότητας, του κινηματογράφου και της ελληνοαμερικανικής ομογένειας. Το LAGFF διατηρεί στενή σχέση με σημαντικά άτομα από την κινηματογραφική βιομηχανία.

Έτσι, λοιπόν, για πρώτη φορά η σύγχρονη ελληνική γαστρονομία ετοιμάζεται να παρουσιαστεί-προβληθεί στην «καρδιά» του Χόλιγουντ, που θεωρείται η «Μέκκα» του παγκόσμιου κινηματογράφου. Για μία εβδομάδα, η ελληνική γαστρονομία θα έχει την τιμητική της μέσωpremium αντιπροσωπευτικών εκδηλώσεων ανάδειξης και προβολής της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, των μοναδικών προϊόντων της ελληνικής γης αλλά και επιλεγμένων κινηματογραφικών έργων με επίκεντρο τη γεύση.

Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας μεταξύ LAGFF με τις «Ημέρες Γαστρονομίας» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας», οι διοργανωτές σχεδιάζουν ένα ξεχωριστό θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία και στη νέα ελληνική κουζίνα.

Σχεδιάζεται, έτσι, η διεξαγωγή ενός ειδικού θεματικού αφιερώματος για τον γαστρονομικό ελληνικό κινηματόγραφο μέσα από την προβολή επιλεγμένων μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών με θέμα τη γεύση, την τροφή και τη γαστρονομία. Παράλληλα σχεδιάζεται ένα στοχευμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής σε σημαντικά αμερικανικά media, με στόχο την ευρύτερη ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας και του προγράμματος εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα προβολών θα πλαισιωθεί από απολαυστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια γευσιγνωσίας από σημαντικούς Έλληνες σεφ, γευστικές δοκιμές υψηλής ποιότητας προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, καθώς και executive εκδηλώσεις-industrydays, στις οποίες θα προσκληθούν μέσω του συνεργαζόμενου αμερικανικού δικτύου επικοινωνίας σημαντικοί εκπρόσωποι και opinionmakers από τον χώρο της αμερικανικής αγοράς τροφίμων (foodbuyers), της εστίασης (chefs&restaurateurs) και της δημοσιογραφίας (foodeditors).

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress
PolicePress