Navigation
20
Οκτ
location
Αθήνα
5 Απρ 2016

Διευκρινίσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

Γιαούρτι Νέα

Διευκρινήσεις για την τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών σχετικά με το εμπορικό πρότυπο για το γιαούρτι, έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέροντας ότι η επικαιροποίηση της νομοθεσίας με ξεκάθαρους κανόνες εμπορίας σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ουσιαστικών ελέγχων θα συμβάλουν στη διαφάνεια και την πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή.

Αφού σημειώνει ότι η τροποποίηση είναι υποχρέωση στο πλαίσιο των μνημονίων από το 2013, αναφέρει ότι η σύσταση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αφορά στη χρήση της πρώτης ύλης για την παρασκευή γιαουρτιών, έτσι ώστε, εκτός από νωπό γάλα, να περιλαμβάνει και άλλα είδη γάλακτος, όπως θερμικά επεξεργασμένο ή συμπυκνωμένο.

Επίσης, συμπληρώνει ότι αυτά «ήδη χρησιμοποιούνται εδώ και 25 χρόνια στην ελληνική αγορά, με τη διαφορά ότι κυκλοφορούσαν ως επιδόρπια γιαούρτης».

Παράλληλα, το υπουργείο αναφέρει ότι πλέον θα απαγορεύεται η χρήση σκόνης γάλακτος και θα επιτρέπεται -για τεχνικούς λόγους που συνδέονται με την εποχικότητα του γάλακτος- μια προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος. Όταν αυτές χρησιμοποιούνται, θα αναγράφεται ευκρινώς στη συσκευασία για να μπορεί ο καταναλωτής να επιλέγει το προϊόν που θα είναι αποκλειστικά από νωπό γάλα.

Το, δε, παραδοσιακό γιαούρτι θα παράγεται αποκλειστικά από νωπό ή παστεριωμένο γάλα που δεν έχει υποστεί τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress
kinima_ypervasi