Navigation
17
Ιαν
location
Αθήνα
12oC
Ασθενής Βροχή
28 Απρ 2015

Αθηνέο, η καινοτομία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Αθηναϊκή Ζυθοποιία Επιχειρήσεις

Δεν είναι μουσείο, δεν είναι μπαρ. Είναι ένας χώρος που διδάσκει την κουλτούρα της μπύρας. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, εκεί όπου μέχρι πριν από ένα χρόνο λειτουργούσε το εργοστάσιο παραγωγής της Αθήνας, δημιούργησε έναν εντυπωσιακό  πολυχώρο αφιερωμένο στην μπίρα. Εκεί θα παράγεται και η μη παστεριωμένη, «φρέσκια» μπίρα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το «Αθηνέο» είναι ο πρώτος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για επένδυση 700.000 ευρώ και κυρίως πρόκειται για ένα επιτυχημένο παράδειγμα μετατροπής ενός καθαρά βιομηχανικού χώρου σε χώρο διασκέδασης, ψυχαγωγίας και κυρίως επιμόρφωσης.

Από τα τέλη του 2013, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει διακόψει την παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου της Αθήνας, στη λεωφ. Κηφισού, μεταφέροντας την παραγωγή στη μονάδα που διαθέτει στην Πάτρα. «Μέσα από την ενίσχυση της κουλτούρας της μπίρας θα μεγαλώσει συνολικά και η αγορά. Η καινοτομία είναι ο καλύτερος τρόπος», υποστήριξε χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης Μηνά.

Μια αγορά, πάντως, που κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 δείχνει σχεδόν στάσιμη. Αν και στα τέλη του 2014 οι εκτιμήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έκαναν λόγο για υψηλή μονοψήφια αύξηση συνολικά της αγοράς το 2015, στα τέλη Μαρτίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω οι προβλέψεις και η αγορά εκτιμάται ότι θα είναι οριακά αυξημένη σε σύγκριση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της εταιρείας επιμένουν ότι δεν δρουν ανταγωνιστικά προς τις υφιστάμενες μικροζυθοποιίες οι οποίες τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν σημαντική ανάπτυξη, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν κατηγορηματικά στο μέλλον πιθανή εξαγορά εταιρείας της κατηγορίας αυτής.

Στη μικροζυθοποιία της εταιρείας θα παράγονται τέσσερα είδη μπίρας ― όσα και οι εποχές του χρόνου, και όλες οι μπίρες θα είναι μη παστεριωμένες, με διάρκεια ζωής μόλις τέσσερις ημέρες. Ηδη έχει παραχθεί η πρώτη μπίρα, στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος. Οι μπίρες της μικροζυθοποιίας δεν θα εμφιαλώνονται, αλλά θα διατίθενται σε βαρέλι μόνο σε επιλεγμένους χώρους εστίασης (μέχρι στιγμής έχουν επιλεγεί τρεις χώροι).

Στον πολυχώρο «Αθηνέο», πέρα από τη μικροζυθοποιία, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει αντικείμενα από την αρχαιότητα έως σήμερα που σχετίζονται με την παραγωγή μπίρας, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Επίσης, στον χώρο αυτό θα ξεκινήσουν τον Μάιο εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπίρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες, που θα απευθύνονται και σε επαγγελματίες του κλάδου .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

kinima_ypervasi